Reker i Vestjylland

Vestjyske spesialiteter

Alt handler om sjømat i danmarks mest dramatiske kyst-region. På vestkysten fanges det daglig flere tonn med fisk, Limfjorden byr å ferske blåskjell, østers og Vadehavet serverer delikate hestereker. Ønsker du å prøve en skikkelig gammel spesialitet finner du rulleål på menyen flere steder.

Fersk fisk rett fra havet

Nordsjøen dominerer både landskapet og hverdagen i Vestjylland, så det kommer ikke som noen overraskelse at det er en av de beste stedene i landet og fråtse i fersk fisk. Det fanges flere tonn med fisk hver dag, som kan kjøpes i butikkene bare få timer senere.

Andre godbiter

Hvis du elsker blåskjell og østers burde du stikke innom Limfjorden for et deilig og ferskt utvalg. Hestereker, en liten delikat reke som kommer fra nasjonalparken Vadehavet er også en regional spesialitet. Ved siden av havets frukter er også Vestjyllands lam og biff veldig ettertraktet, så her blir du mett uansett hva smaksløkene foretrekker

Rulleålen

Rulleålen er en av områdets virkelig gamle retter. Når ålen er flådd og bein er fjernet fylles den med hakket løk, salt og pepper. Deretter rulles den sammen fra halen og oppover og snøres igjen i begge sider som en pølse. Ålen serveres avkjølt og i skiver med kokte poteter til. På Venø Kro i Struer får du servet områdets beste rulleål.

Share this page

Kulinarisk mini-guide