Løvtag treehouse

12 unike overnattingsmuligheter i Danmark

Foto: Søren Larsen

Hvorfor ikke prøve noe som er litt kult og annerledes neste gang du overnatter i Danmark? Tilbring natten i et gammelt fengsel eller i en by fra jernalderen. Eller hva med å ta en langhelg i en kran, mingle med spøkelser på et slott eller ute i naturen i en prerievogn?

Liste
Kart
THE KRANE luksushotell i Nordhavn, København
Bilde: © David Zanardi Photography
01

Bo i en kran

Det finnes mikrohoteller, båthoteller og til og med mongolske yurt-hoteller, men har du noensinne hørt om et hotell i en kran? I Nordhavn i København finnes det som muligens kan være verdens første av sitt slag. The Krane, som hotellet heter, har bare ett rom, og tilbyr en luksuriøs opplevelse for to personer, med tilgang til både bil, sykler og et eget spa.

02

Sov i en gigantisk ølboks

Den danske musikfestivalen Smukfest går av stablen i Skanderborg i august hvert år. Festivalen startet allerede i 1979 og i tillegg til å høre på bra musikk kan du prøve noe så merkelig som å sove i en fult møblert ølboks, stor nok til å huse to personer. 

Bilde: Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center
03

Drøm søtt på verdens minste hotell

Dette koselige lille hotellet, med bare ett rom, ligger midt i den hippe bydelen Vesterbro i København, over en liten kafé. Husk å bestille i god tid neste gang du kommer til byen, da verdens minste hotell er et populært overnattingssted.

Skandinavisk Dyrepark
Bilde: Skandinavisk Dyrepark
04

Sov med ulvene

Sov ute i villmarken på Skandinavisk Dyrepark like i nærheten av Aarhus. Kryp sammen for natten i en lavvo og møt dagen til lyden av ulver, bjørner og andre ville dyr som befinner seg like i nærheten.  

05

Finn roen blant tretoppene

Løvtag Tretopphotell er det nyeste tilskuddet til vårt utvalg av uvanlige steder å bo i Danmark, og er en fantastisk, ny innkvartering i det naturskjønne området rundt Aarhus. Bestill en hytte i skogen og nyt utsikten over Mariagerfjorden. Forhåpentligvis finner du roen du har lett etter!

Yurts Bunken Strand Camping North Jutland
Bilde: Bunken Strand Camping
06

Glamping i en mongolsk yurt

20 km syd for Skagen kan du dra på glamping (glamorøs camping) i en koselig og luksuriøs mongolsk yurt. Campingområdet ligger like ved sanddyner og strender på Jyllands vakre nordkyst, og er det perfekte stedet for en unik overnatting.

07

Overnatt i et spøkelsesslott

I dag er Dragsholm Slott et luksuriøst boutique-hotell som ligger flott til i nydelige omgivelser på Odsherred vest på Sjælland, men slottet har også en mørkere historie. Slottet har ikke bare ett, men hele tre spøkelser som du kan tilbringe natten med (om du tørr).

The Old Jailhouse Ribe
Bilde: VisitRibe
08

En natt i arresten

Den Gamle Arresten er en stemningsfull bygning i sentrum av Ribe, Danmarks eldste by. De gamle fengselscellene har blitt forvandlet til moderne hotellrom, men har beholdt en atmosfære i takt med bygningens historie, så du får garantert en opplevelse utenom det vanlige

A prison door at Horsens Jail in Denmark
Bilde: Horsens Fængslet
09

...eller bak lås og slå i Horsens

Ribe er ikke det eneste stedet i Danmark med et fengselhotell. Du kan også overnatte i en av de 22 originale cellene veed SleepIn Fængslet i Horsens. Her er stemningen litt mindre 'boutique hotel' og heller litt mer 'Jail House Rock'. Den gamle fengselatmosfæren er fortsatt noenlunde inntakt med with grafitti på veggene og de originale celle-høytalerne som fortsatt virker.

Les mer
Land of Legends in Lejre
Bilde: VisitLejre
10

Bo i en jernalderlandsby

Like ved Roskilde ligger Sagnlandet Lejre, et fantastisk utendørsmuseum. I sommermånedene kan man ta med seg familien og overnatte i en jernalderby. Den eneste ulempen er at dere må leve som man gjorde i jernalderen, så si ha det bra til det moderne livet med mobiler og annet utstyr, og hello til en unik ferieopplevelse

Prairie Wagon Holiday Denmark
Bilde: VisitSvendborg
11

Familieferie i en prerievogn

Leter du etter en unik familieopplevelse? Da kan vi anbefale en roadtrip i en tradisjonell prerievogn, utstyrt med hester og alt som hører med. Hump fremover på smale veier langt fra turistmengdene, kom tett på naturen og stopp i små hyggelige byer for å bli kjent med Danmark på en helt ny måte.

Bilde: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
12

Sov i et design shelter

På sydkysten av øya Fyn kan du overnatte i stil i en av designhyttene som er bygget av arkitektfirmaet LUMO. Hyttene er moderne og enkle, og du må selv ta med annen komfort som mat og en varm og god sovepose.  

CPH Living hotel boat
Bilde: CPH Living
13

Tilbring natten på vannet

Få et helt unikt perspektiv på København neste gang du er i byen. Sjekk inn på Cph Living som ligger sentralt til i hjertet av kanalene. Alle de 12 rommene byr på utsikt over vannet og et innblikk livet i hjertet av byen.