Barn på kanaltur i København

Aktiviteter

Fanø Sønderjylland

Sjekk ut våre guider til Danmark

Det er veldig mange måter å kose seg på i Danmark. Ser du etter en romatisk tur til København? Hva med en avslappende ferie langs Danmarks lange kyst? Morsom familieferie i en av de mange fornøyelsesparkene kanskje? Planlegg den perfekte ferien ved hjelp av vår samlig av inspirerende reiseguider nedenfor.

Det finnes ikke dårlig vær...

Akkurat fjellturene bør du nok vurdere å heller ta der hjemme, men Danmark har mye annen fantastisk natur å by på. Dessuten er det stort sett et par grader varmere i været. 

Fantastiske utendørsopplevelser

Danmarks natur er rik og variert, med grønne skoger, dype daler, lange strender og bratte klinter. Her er naturopplevelsene mange -  enten du trives best på sykkel, surfbrett eller kajakk, eller du bare vil nyte en spasertur i naturens fred og ro.

Opplev Danmark på sykkel

Med mer enn 11 000 km med oppmerkede sykkelruter, ingen halsbrekkende fjell, og aldri langt til neste opplevelse er Danmark et av verdens aller beste sykkelland. Enten du er en topptrent landeveisrytter eller totalt uerfaren; Tråkk i vei!

Verdensarv i Danmark

Kronborg Slott og Stevns Klint er to av de praktfulle naturopplevelsene på UNESCOs verdensarvliste. Les vår guide for å bli kjent med alle de syv danske attraksjonene som har blitt belønnet med en plass på den prestisjefylte listen.

Er vi snart fremme?

Ja, det er dere! I Danmark er det aldri langt til neste fornøyelsespark, sommerland eller dyrehage. Med andre ord; Mindre støy i baksetet og mer tid til små og store opplevelser sammen med familien.

Familieferie i Danmark

Det er mye å oppleve for familier med barn i Danmark. Overnatt på familievennlige feriesentre og campingplasser med masse forskjellige aktiviteter, hyggelige vandrerhjem eller sjarmerende danske sommerhus.

Danmarks 11 mest populære attraksjoner for barn

Danmark er den perfekte feriedestinasjonen for familier med barn. Her finnes attraksjoner i verdensklasse, som Tivoli, LEGOLAND, Lalandia og Djurs Sommerland. Avstandene i Danmark er korte, og det gir mindre reisetid og mer tid til morsomme aktiviteter.

Gå etter magefølelsen

Opplev Danmark med kniv og gaffel. Utforsk alt det spennende matlandet Danmark har å tilby - fra Michelin restauranter, smørrebrød og rød pølse til hippe street food markeder.

Mat & drikke

Danmark er Skandinavias gastronomiske hovedstad. Her kan du velge mellom hele 18 Michelin-stjernener, men også deilige smørbrød, flæskestek og ekte dansk kromat.

8 danske matopplevelser du ikke bør gå glipp av

Vi tar gjerne turen over dammen for å nyte livet og kose oss litt ekstra. Ser du etter en date som i tillegg kan diske opp med noe godt på kjøkkenet, ...

Danmarks Michelinrestauranter 2019

Danmark slår alle rekorder og øker antallet Michelinstjerner fra 30 til 33, fordelt på 27 restauranter. Årets nykommer er Alouette i København, og Nom...

Bib Gourmand restauranter i Danmark

Bib Gourmand er en pris som årlig tildeles restauranter som serverer mat av høy kvalitet, men til en billigere penge. Med andre ord er disse restauran...

De beste smørbrødene i København

Et smørbrød er enkelt og greit en skive rugbrød med ulike kombinasjoner av pålegg, som finnes i hundrevis av varianter. Slå deg ned med en kald øl og ...

Historie, kunst og kultur

Spennende bygninger og nyskapende design - men også tradisjoner og historiske slott. I Danmark kan du se mye som er flott!

Design & arkitektur

For deg som er interessert i design og arkitektur er Danmark en drømmedestinasjon. Oppdag alt fra designerklassikere til spennende nykommere; som Arne Jacobsen, Georg Jensen og Ganni, bare for å nevne noen.

10 kunstmuseer i København

Fyll helgen i København med inspirerende kunst! I og rundt København finnes det mange kunstmuseer med kunstopplevelser for alle smaker, fra moderne til klassisk, fransk og avantgarde. Finn ditt favorittmuseum i den danske hovedstaden nedenfor.

Danske designikoner

Danmark er et lite land med en enorm passion for design. Derfor har landet også fostret uforholdsmessig mange internasjonalt anerkjente designere, var...

Her kan du kjøpe dansk mote i København

Bli kjent med Danmarks mest kjente motedesignere og klesmerker, fra Malene Birger og GANNI til Stine Goya og Munthe – samt hvor du kan shoppe dansk mo...

Danmarks mest eventyrlige slott

Danmark har flere slott og herregårder enn de fleste andre land, så hvis du har lyst til å få en smakebit av den kongelige tilværelsen er det mange mu...

Københavns fascinerende broer

Les VisitCopenhagens guide til alle de flotte, innovative og praktiske broene (nye og gamle) som knytter den danske hovedstaden sammen.

Hyggetid

Du har sikkert hørt rykter om at danskerne er blant de lykkeligste menneskene i verden. Her kan du finne ut hvorfor.

Dansk hygge

Begrepet "hygge" har vært på alles lepper de siste årene, og har blitt en trend over hele verden. Ordet stammer faktisk fra Norge (!), men har nærmest blitt et nasjonalsymbol i Danmark. Den faktiske betydningen av ordet kan være vanskelig å definere, men vi har uansett gjort et forsøk.

Danmarks hyggeligste småbyer

De mange småbyene i Danmark byr på godt bevarte historiske bykjerner, naturskjønne omgivelser, koselige lokalbefolkninger og ikke minst brosteinsgater og fargerike hus. Det finnes også mange andre hyggelige småbyer i Danmark, men disse byene tiltrekker seg ekstra mange besøkende hvert år.

Kafeguide: Københavns beste kafeer

Ingen storbyferie uten kaffepauser! Her finner du noen av Københavns beste kafeer, hvor du kan nyte en kopp kaffe med noe søtt til mens du slapper av mellom shopping og sightseeing. Fra den klassiske til den trendy, her finnes noe for enhver smak.

Hjelp! Jeg vet ikke hva jeg vil...

Hvor, hva, når, hvordan? Det er fort gjort å få beslutningsvegring når ferien skal bestilles. Derfor har vi hentet frem litt inspirasjon som kanskje kan gjøre det enklere å velge.

Fantastiske naturopplevelser i Danmark

Danmark er kanskje lite (og flatt), men det betyr ikke at landet ikke er rikt på fantastisk natur som bare venter på å bli utforsket. I samarbeid med ...

Danmarks beste strender

Danmark har noen av Europas flotteste strender - med fin hvit sand, store sanddyner og det reneste badevannet man kan oppdrive. I Danmark er det fakti...

12 unike overnattingsmuligheter i Danmark

Hvorfor ikke prøve noe som er litt kult og annerledes neste gang du overnatter i Danmark? Tilbring natten i et gammelt fengsel eller i en by fra jerna...

Været i Danmark

Siden Danmark ikke har høye og bratte fjell er ekstreme værsituasjoner nokså uvanlige.