Møt våren i Danmark

Foto: Malthe Zimakoff - Copenhagen Media Center

Våren kommer tidligere til Danmark, og nå er den her snart - den magiske vårfølelsen som kommer når dagene blir lengre, temperaturen stiger og alt plutselig står i full blomst. Det finnes mange grunner til å velge Danmark om våren, og her finner du noen av dem!

Bilde:Tivoli Gardens

Tivoli sparker i gang sommersesongen

Okei, teknisk sett handler dette om sommer på Tivoli, men det hele starter allerede om våren når dørene åpner med påskefeiring og fyrverkeri den 4. april. Tivoli er en av Danmarks mest populære attraksjoner år etter år, så det er kanskje ikke så dumt å besøke parken før den fylles av store folkemengder. Med nydelige omgivelser, morsomme karuseller og en helt ny mathall er Tivoli virkelig noe å få med seg når man er i København. 

Cherry Blossoms Bispebjerg Cemetery, Copenhagen

Bilde:Thomas Rousing

København i rosa drakt!

En av vårens største høydepunkter er når kirsebærtrærne begynner å blomstre, og det finnes flere steder i København hvor man kan oppleve denne eksplosjonen av farger. Bispebjerg Kirkegård er et av disse stedene hvor du kan vandre gjennom en fortryllende allé av kirsebærtrær (husk kamera). I Langelineparken, på vei ut mot den Lille Havfrue, kan du være med på Sakura Festival hvor østen og vesten møtes under kirsebærtrærne, og i København Botaniske Have trylles vintertrøttheten bort på et lite sekund når de rosa trærne, og andre vakre blomster, springer ut. 

Seaside hotel and summer houses at Henne Beach

Bilde:Thomas Høyrup Christensen

Hygge i koselig sommerhus

Lei et sommerhus ved kysten og nyt lange turer på stranden, den friske luften og den vakre naturen. Det finnes mange fordeler med å reise til den danske kysten på våren, da det gjerne er billigere å leie et sommerhus eller et rom på et badehotell utenom høysesongen. I tillegg er det mindre turister, og den danske idyllen er like nærværende som alltid. 

Ut i naturen

Det er noe helt spesielt med de lyse vårfargene og den danske naturen som langsomt vekkes til live. Begi deg ut på en av Danmarks mange flotte turstier og nyt alle vårtegnene. Stiene tar deg gjennom både skog og mark, og ved kysten ligger en rekke restauranter og overnattingsteder lags ruten. Hvis du heller vil rulle deg frem, er Danmark nærmest som skapt for sykkelferier. Forbered deg på godt skiltede veier som tar deg gjennom vakker natur. Hva med en sykkelruter langs Østersjøruten, som blant annet tar deg til Møns Klint, eller en av disse 9 panoramarutene, som blant annet tar deg gjennom nasjonalparker og langs fantastiske kyststrekninger med hvite sandstrender?

Heartland Festival på Egeskov slott

Bilde:Peter Kirkegaard - Heartland Festival

Arrangementer som er vedt å reise for

Alle elsker en gatefest, og det blir ikke stort bedre enn Aalborg Karneval. Aalborg er Danmarks fjerde største by og karnevalet er det største i hele Nord-Europa. Årets parade går av stabelen den 28. mai, og markerer en uke med spennende aktiviteter og underholdning. Mer en 60.000 tar del i den store paraden, og over 100.000 mennesker nyter fargehavet fra sidelinjen. Filmentusiaster bør ikke gå glipp av CPH:DOX, Københavns internasjonale dokumentarfilmfestival, som løper fra 23. mars - 3. april. De musikkinteresserte anbefales å ta turen til vakre Fyn for å få med seg Heartland Festival, som kobinerer musikk med kunst, mat og foredrag med spennende gjester i magiske omgivelser ved Egeskov Slott fra 2. - 4. juni.