Heartland Festival på Egeskov slott

Danmarks mest eventyrlige slott

Foto: Peter Kirkegaard - Heartland Festival

Danmark har flere slott og herregårder enn de fleste andre land, så hvis du har lyst til å få en smakebit av den kongelige tilværelsen er det mange muligheter. De fleste kjente slottene i Danmark er åpne for offentligheten, og på noen av dem kan du til og med overnatte. 

Liste
Kart
01

Frederiksborg Slot – den perfekte dagstur fra København

Frederiksborg Slot ble bygget av Christian IV på 1600-tallet og er Nordens største renessanseslott. Slottet ligger majestetisk plassert midt på slottsøyen i Hillerød utenfor København, og har noen av Danmarks aller flotteste hager. Innenfor slottsmurene venter dessuten spennende opplevelser for hele familien. 

Les mer
People hanging out in front of Kronborg Castle in Helsingør
Bilde: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland
02

Kronborg Slot – hjem til Shakespeare’s Hamlet

Sett Hamlets slott, Kronborg, på listen din over må-se slott i Danmark!  Slottet ble udødeliggjort av Shakespeare på 1600-tallet, og uansett om du bare er på en dagstur fra København eller på en lengere ferie i Helsingør, så er et besøk på slottet en fantastisk opplevelse.  

Heartland Festival på Egeskov slott
Bilde: Peter Kirkegaard - Heartland Festival
03

Tilbring en morsom dag med familien i Egeskov Slot

Egeskov Slot er selve symbolet på eventyrlige Fyn. Slottshagen er en av de 12 mest spektakulære i verden, og byr på flere magiske overraskelser - som blant annet en labyrint og avslappende hengekøyer i Hvilehaven. Egeskov Slot huser også flere utstillinger, og du finner både landets eneste Falck-museum og en stor samling veteranbiler her.

Les mer
The Danish parliament building Christiansborg Palace
Bilde: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
04

Christiansborg Slot - gammelt kongeslott og hjem til Det danske Folketing

Christiansborg Slot fungerte som kongeslott frem til 1794, men i dag huser den majestetiske bygning i hjertet av København Det danske Folketing. Slottet har også blitt internasjonalt kjent fra den populære danske tv-serien Borgen. Den danske kongefamilien gjør imidlertid fortsatt bruk av Christiansborg til visse offisielle funksjoner og arrangement, og du kan selv besøke de kongelige mottaksrommene, se utsikten fra tårnet på Christiansborg eller utforske ruinene under palasset som daterer seg helt tilbake til 1100-tallet.

Les mer
Rosenborg Castle in King's Garden, Copenhagen.
Bilde: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
05

Se de danske kronjuvelene på Rosenborg Slot

Rosenborg Slot ligger omkranset av den grønne oasen, Botanisk Have, midt i København. Det vakre 1600-tallsslottet huser noen av Danmarks største kulturskatter, og her finner du blant annet danskenes kronjuveler og de kongeliges kroner i skattekammeret, i tillegg til tronstolene i gull og sølv. Parken utenfor slottet er også et populært møtested blant københavnerne, og piknik i Botanisk Have er perfekt på en solskinnsdag. 

Les mer
06

Vink til dronningen på Amalienborg Slot

Amalienborg Slot er hovedboligen til Danmarks kongefamilie, så hvis du er interessert i kongelig historie er et besøk på Amalienborg et absolutt must. Mens du er på den flotte slottsplassen kan du oppleve vaktbytte, og hvis du avlegger slottet et besøk på Dronningens bursdag (16.april) kan du være så heldig å få et glimt av selveste Dronningen og hennes familie. 

Les mer
07

Sov og spis som en kongelig på Dragsholm Slot

Dragsholm Slot i Odsherred er med sine mer 800 år et av Danmarks eldste slott, og fungerer i dag som slottshotell med et av Danmarks beste gourmetkjøkken. Slottets restaurant, Slotskøkkenet, fikk i 2017 tildelt en Michelin-stjerne, og baserer menyen på sesongens råvarer fra de vakre og frodige områdene rundt Lammefjorden. 

Les mer
08

Sett Marselisborg Slot på to-do listen

I utkanten av Danmarks nest største by, Aarhus, ligger Marselisborg Slot, som fungerer som kongefamiliens jule- og sommerferiebolig. Når den kongelige familien ikke oppholder seg i boligen, kan du spasere rundt på eiendommen og nyte tilværelsen i dronningens rosehage. 

Les mer
09

Fredensborg Slot - stress ned i Fredens palass

Fredensborg Slot på Nordsjælland blir ofte sett på som Danmarks Versailles. Det elegante barokkslottet fikk sitt navn av Kong Fredrik IV som et fredens symbol til minne om avslutningen av Den Store Nordiske Krigen i 1721. I juli måned kan man få en rundvisning på deler av slottet, mens den flotte slottsparken er åpen for publikum hele året. 

Les mer
10

Utforsk den nydelige slottshagen rundt Gråsten Slot

På idylliske Gråsten Slot på Sønderjylland kan du oppleve en slottshage utenom det vanlige. Gå på oppdagelse blant kronglete stier, store plener, skoger, innsjøer og blomsterbed i fantastiske Gråsten slottshage.

Les mer
Nyborg Castle on Fyn
Bilde: Nicolai Godvin - Østfyns Museer
11

Forsvar Storebeltregionen fra Nyborg Slot

Nyborg Slot har en lang og dramatisk historie som kan gjenoppleves gjennom flere utstillinger og arrangementer. På slottet kan du oppleve både ridderturneringer, underholdning og gammeldagse salgsboder når kongen innkaller til Danehof i juli. Du kan også besøke slottet under kampdagene, da krigere fra Danmark og andre europeiske land trener middelalderkamp.

Les mer
12

Koldinghus - det siste kongelige slottet i Jylland

I sentrum av Kolding i Østjylland står Koldinghus, et kongelig slott bygget i 1268. På dette gamle slottet kan du gå i fotsporene til danske kongelige, gå på skattejakt og la barna kle seg ut i vakre renessansklær.

Les mer