Amalienborg i København

København

Christianshavn, København

Sjarmerende København

La deg sjarmere av København! Nordens koseligste hovedstad er full av kafeer, butikker og noen av de beste restaurantene i Skandinavia. Kombinasjonen av smale brosteinsgater, parker og slott, banebrytende samtidsarkitektur og spennende attraksjoner gjør København til en perfekt blanding av gammelt og nytt. Lei en sykkel eller spaser gjennom byen mens du nyter den avslappede atmosfæren. Her finner du tips og inspirasjon til sightseeing, shopping, mat- og kulturopplevelser i København.

På oppdagelsesreise i Københavns bydeler

København har mange forskjellige bydeler – hver med sin egen unike sjarme. Hvorfor ikke ta turen til ærverdige Frederiksberg? Kanskje besøke H.C. Andersens grav på Nørrebro? Eller bare nyte en deilig lunsj på en av Østerbros mange sjarmerende fortauscaféer? Mulighetene er mange.

10 hemmelige steder i København

Så langt har du sett Den Lille Havfrue, tilbrakt en uforglemmelig kveld i Tivoli, og tatt bilde med de kongelige vaktene ved Amalienborg. Nå er det endelig på tide å utforske byens skjulte perler.

En gastronomisk hovedstad

København er en ekte matdestinasjon med noe for enhver smak. Nyt gastronomi på sitt beste på en av Københavns mange Michelin-restauranter, heng med lokalbefolkningen på et street food-marked, eller spis et klassisk dansk smørbrød. Hva er du fysen på?

Reffen - Copenhagen Street Food

Reffen ligger på Refshaleøen og er Københavns populære street food-marked. Hit kommer man både for den fantastiske maten og den gode stemningen.

noma - Verdens beste restaurant 4 ganger!

Det er ikke lett å få et bort på verdens beste restaurant i 2010, 2011, 2012 og 2014 (og den tredje beste i 2015). Er du tidlig ute kan du allikevel s...

Danmarks Michelinrestauranter 2019

Danmark slår alle rekorder og øker antallet Michelinstjerner fra 30 til 33, fordelt på 27 restauranter. Årets nykommer er Alouette i København, og Nom...

5 cocktailbarer i København

Den danske hovedstaden har et bredt utvalg av cocktailbarer med kreative og engasjerte bartendere som vet akkurat hvordan man skal mikse, riste og bla...

De beste smørbrødene i København

Et smørbrød er enkelt og greit en skive rugbrød med ulike kombinasjoner av pålegg, som finnes i hundrevis av varianter. Slå deg ned med en kald øl og ...

Alt om shopping

Lurer du på hvor du finner de beste handlegatene i København? Hvor du finner dansk mote eller dansk design? Da har du kommet til rett sted!

Shoppingguide til København

København er en shopping-by i verdensklasse – her får du tak i alt! Vi guider deg gjennom byen, fra de mest eksklusive internasjonale merkene og den kjente shoppinggaten Strøget til nye danske designere, vintage, second-hand og små trendy butikker med spesialvarer.

Designshopping

I København finner du både nytt og spennende design og tidløse klassikere.

Her kan du kjøpe dansk mote i København

Bli kjent med Danmarks mest kjente motedesignere og klesmerker, fra Malene Birger og GANNI til Stine Goya og Munthe – samt hvor du kan shoppe dansk mote i København. Les vår guide till dansk mote i København.

Københavnsguide for barnefamilier

København er et perfekt reisemål for familier med barn. Her finnes klassiske attraksjoner som appellerer til både store og små, massevis av gratis moro og rolige omgivelser.

Topp attraksjoner for barn i København

Vår guide viser vei til de mest besøkte barneattraksjonene i Danmarks hovedstad.

Københavns beste strender og havnebad

I København kan du enkelt kombinere storbylivet med et oppfriskende bad en varm sommerdag. Du kan enten søke deg litt ut av byen til flotte strender eller hoppe i vannet midt i byen. Her er vår guide til Københavns beste strender og havnebad.

Gratis ting å gjøre i København

Det finnes utrolig mye å gjøre i København, også på budsjett!

Se mer fra København på Instagram

Mer spennende lesning om København

Oppdag København på sykkel eller til fots og opplev de ulike bydelene og de mest besøkte attraksjonene. 

10 sykkelturer i og rundt København

Over halvparten av københavnerne sykler daglig, og til sammen tilbakelegger de 1,2 millioner kilometer hver dag. Med tohjuling kommer man seg enkelt og kjapt rundt i den flate, kompakte metropolen, og attpåtil er det sunt, moro og billig å sykle i København.

Københavns mest besøkte attraksjoner

Hvilke attraksjoner er mest populære i København? Nedenfor finner du vår guide til de mest besøkte attraksjonene i Danmarks hovedstad.

10 kunstmuseer i København

Fyll helgen i København med inspirerende kunst! I og rundt København finnes det mange kunstmuseer med kunstopplevelser for alle smaker, fra moderne til klassisk, fransk og avantgarde. Finn ditt favorittmuseum i den danske hovedstaden nedenfor.

Dette skjer i København

Det er alltid noe på gang i den danske hovedstaden. Finn en morsom begivenhet her!

Aktuelle arrangement

Her kan du se hva som skjer i København!

Copenhagen Art Week

Fordyp deg i kunstens magiske univers under kunstuken i København.

Roskilde Festival

Kombiner turen til København med den verdenskjente Roskildefestivalen.