Familie på båt

Highlights

Camp Adventure Treetop Experience, utsikt

Høydepunktene du ikke vil gå glipp av når du reiser til Danmark

Det finnes uendelig mye å se og gjøre i Danmark - alt fra populære attraksjoner som Tivoli og LEGOLAND® til unike naturopplevelser som Möns Klint og gastronomi i verdensklasse. På denne siden finner du Danmarks absolutte høydepunkt!

Naturopplevelser du ikke bør gå glipp av

Til et så lite land å være har Danmark enormt mye variert landskap og vakker natur som bare venter på å bli utforsket - i Danmark venter både små og store naturopplevelser.

Fantastiske naturopplevelser i Danmark

Danmark er kanskje lite (og flatt), men det betyr ikke at landet ikke er rikt på fantastisk natur som bare venter på å bli utforsket. I samarbeid med Naturstyrelsen har vi samlet 17 av Danmarks vakreste naturperler. Vi håper denne guiden kan gi deg inspirasjon til neste Danmarksferie.

Danske attraksjoner på UNESCOs verdensarvliste

Kronborg Slott og Stevns Klint er to av flere danske steder på UNESCOs verdensarvliste. Les vår guide for å bli kjent med alle de syv danske attraksjonene som har blitt belønnet med en plass på den prestisjefylte listen.

Danmarks beste strender

Danmark har noen av Europas flotteste strender - med fin hvit sand, store sanddyner og det reneste badevannet man kan oppdrive. I Danmark er det faktisk aldri mer enn 50 km til kysten, så uansett hvor du befinner deg er det aldri langt til en forfriskende dukkert.

"De to store"

Attraksjonene i Danmark som alle kjenner til, og som bare må oppleves; Tivoli i København og Tivoli. 

Tivoli i København

Tivoli i København har mer enn 4 millioner besøkende hvert år, og er Danmarks mest populære attraksjon. Tivoli ligger midt i den danske hovedstaden og er mer enn bare en fornøyelsespark. Besøkende fra hele verden kommer for å oppleve den spesielle stemningen og de fantastiske karusellene.

Legoland

LEGOLAND® Billund er Danmarks mest kjente fornøyelsespark. Her finnes mer en 65 millioner fargerike LEGO® klosser og berg-og-dalbaner som virkelig får det til å kile i magen.

Kulturelle høydepunkt

Dra til Danmark for kulturelt påfyll; se kjente bygninger, spennende museer og nyskapende design.

Danmark Designmuseum

Se alle danske designhøydepunkter på designmuseet i København.

Louisiana Museum of Modern Art

Gå ikke glipp av dette fantastiske kunstmuseet på Nordsjællands kyst.

ARoS Aarhus Kunstmuseum

Nyt kunsten og nye perspektiver på ARoS kunstmuseum i Aarhus.

Gourmet i særklasse

34 Michelin-stjerner skinner nå på den danske mathimmelen. Se alle Michelinrestaurantene her.

For deg som elsker lister

Elsker du også lister? Her finner du noen av våre topplister, slik at du kan begynne å sette sammen din egen "Ti på topp i Danmark". 

Danmarks mest populære dyreparker

En eksotisk ferie blant elefanter og løver er ikke lenger unna en en tur til Danmark. Dra på safari i Knuthenborg, på junglevandring i Randers Regnsko...

Kafeguide: Københavns beste kafeer

Ingen storbyferie uten kaffepauser! Her finner du noen av Københavns beste kafeer, hvor du kan nyte en kopp kaffe med noe søtt til mens du slapper av ...

9 nydelige panoramaruter på sykkel

Suse av gårde på en av Danmarks 26 Panorama-sykkelruter. Lytt til stillheten, omfavn følelsen av lett bris i håret og kjenn på hvordan det er å bare v...

12 unike overnattingsmuligheter i Danmark

Hvorfor ikke prøve noe som er litt kult og annerledes neste gang du overnatter i Danmark? Tilbring natten i et gammelt fengsel eller i en by fra jerna...