roskilde festival

Danmarks største musikkfestivaler

Foto: Thomas Rousing

Danmark byr på noen av Nord-Europas beste musikkfestivaler, og hvert år strømmer både lokale og internasjonale festivalglade mennesker til Danmark for å delta i festlighetene. Her har vi samlet noen av de beste musikkfestivalene Danmark har å by på.

Liste
Kart
Bilde: Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center

Roskilde Festival

Roskilde festival er Nord-Europas største, og kanskje mest populære, festival. Hver år flokker tusenvis av festivalglade mennesker til Roskilde, like utenfor København, for å delta i festlighetene som varer en ukes tid i slutten av juni/starten av juli. Roskilde Festival kan skilte med å tiltrekke seg noen av verdens aller største stjerner, og festivalens line-up fortsetter å imponere, år etter år!

folkemengde ved scenen på smukfest i Skanderborg, Danmark
Bilde: smukfest

Smukfest

 

Smukfest, også kjent som Skanderborg Festival eller Danmarks 'Smukkeste' Festival, er en dansk musikkfestival som finner sted hver sommer den andre helgen i august. Smukfest fokuserer først og fremst på dansk musikk med både kommende talenter/grupper så vel som gamle kjente, men har alltid noen store utenlandske navn på plakaten.

band spiller på scenen på Nibe Festival utenfor Aalborg, Danmark
Bilde: Kim Michael Jensen

Nibe Festival

 

Nibe Festival er blant Danmarks seks største musikkfestivaler og finner sted hvert år i Skalskoven, et utrolig vakkert område like utenfor Aalborg. Festivalen består av fire dager med god musikk, god stemning og glade mennesker.

folkemengde ved scenen på Tinderbox Festival i Odense, Danmark
Bilde: Thorsten Iversen

Tinderbox Festival

Tinderbox er en multi-sjanger musikkfestival i Odense, Danmark. Festivalen, som allerede er en av Danmarks mest respekterte musikkfestivaler, feirer det beste innen elektronisk, pop, rock, indie og urban musikk.

artist på scenen synger til folkemengden ved NorthSide Festival, Aarhus, Danmark
Bilde: NorthSide, Fotograf: Thorsten Iversen

NorthSide

Hvert år inviterer NorthSide, i Aarhus, til en tre dager lang musikkfestival, hvor verdens største stjerner, samt nye artistspirer, spesielt innen indie og rock, presenteres. NorthSide skaper en opplevelse som ikke finnes andre steder, og hvor økologi, urbanitet og bærekraft er hjørnesteinene.

Distortion gatefest og festival i København
Bilde: Distortion, Photo: Daniel Liversage

Distortion

Københavns største gatefest og elektronisk musikkfestival samler omtrent 100 000 festlystne københavnere i gatene på Vesterbro og inviterer også til fest på Refshaleøen, Københavns havn, Rådhusplassen og Kødbyen, m.m. Distortion avholdes hvert år onsdag til søndag, rundt den første lørdagen i juni.

Artister på scenen bukker for publikum under Copenhagen Jazz Festival, København
Bilde: Copenhagen Jazz Festival, Photo: Kristoffer Juel Poulsen

Copenhagen Jazz Festival

Copenhagen Jazz Festival er en av Københavns eldste og kjæreste musikkfestivaler, og byen syder av liv og jazz i alle kriker og kroker når Copenhagen Jazz Festival finner sted. Til overraskelse byr festivalen også ofte på artister som du kanskje ikke umiddelbart forbinder med jazz.