11 vakre steder du bør se på Bornholm

Foto: Nikolaj Beyer - Destination Bornholm

Solskinnsøya Bornholm har alt du trenger for en vellykket ferie. Nyt solen og havet, spennende slottsruiner, unike middelalderkirker og en dynamisk matkultur, med alt fra fersk fisk i havnen til Michelinrestauranten Kadeau.

Liste
Kart
Rønne on Bornholm
Bilde: Laila Modin Sommer
01

Vi begynner i Rønne

Rønne er hovedbyen på Bornholm, og er en ferjeby med forbindelse til Køge, Sverie, Tyskland og Polen. Mot slutten av 2. Verdenskrig ble Rønne bombet av Russerne, noe som gikk særlig ut over bykjernen. I dag er det likevel fortsatt en del gamle, sjarmerende bygninger igjen. 

Les mer
02

Gudhjem – vakrest på øya?

I den sjarmerende småbyen Gudhjem løper byens karakteristiske skjeve gater og smug helt ned til den godt beskyttede havna. Fra utsiktspunktet Bokul får du fantastisk utsikt over byen og havet, og det er ikke uten grunn at Gudhjem er et av Bornholms mest populære feriested.

Les mer
Bilde: © Stefan Asp
03

Dramatiske Hammershus

På en klippe på nordsiden av øya troner ruinen av middelalderborgen Hammershus. Dette er Nord-Europas største borgruin og Bornholms mest besøkte attraksjon. Borgen stod sannsynligvis ferdig på slutten av 1200-tallet og har en særdeles spennende historie.

Les mer
Svaneke on Bornholm
Bilde: @soellingsgaard
04

Den nydelige byen Svaneke

Svaneke er Bornholms best bevarte gamle by, med sokkel- og bindingsverkhus i de svingete gatene, som stråler ut fra havna. På klippekysten nord for Svaneke ligger de små hyggelige fiskebyene Bølshavn og Listed, og rett sør for Årsdale finner du et av øyas mest autentiske silderøkerier.

Les mer
Dueodde Beach Bornholm
Bilde: @chris.anias (Christoffer Anias Sandager)
05

Fin sand på Dueodde strand

Bornholms, og kanskje Danmarks, mest kjente strand. Sanden er ekstremt finkornet og innbydende, og vannet er klart og rent. Stranden strekker seg flere kilometer på begge sider av øyas sydspiss og er perfekt for en herlig dag i sola.

Les mer
Østerlars Round Church Bornholm
Bilde: Destination Bornholm
06

Bornholms vakre rundkirker

Å besøke en eller flere av Bornholms berømte rundkirker fra middelalderen er nærmest et must når du er på øya. Kirkene ble brukt både som religiøse samlingsteder og som festninger for å forsvare øya. Den største og mest kjente av rundkirkene er Østerlars Rundkirke.

Les mer
07

Opalsjøen

Opalsjøen ligger i et gammel steinbrudd og er det perfekte stedet for en forfriskende dukkert. Om du er sugen på litt fart og spenning kan du slenge deg utenfor Danmarks lengste taubane, hvor du kommer opp i 70 km/t før du lander i vannet med et plask.

Les mer
Hasle Smokehouse on Bornholm
Bilde: Niclas Jessen
08

Sildebyen Hasle

I Hasle er de gamle silderøkeriene fortsatt aktive, men nå som museumsrøkeri eller restauranter hvor du kan nyte både unik atmosfære og utsøkte, lokale spesialiteter. Etter måltidet kan du ta en dukkert fra Hasles populære trebrygge eller ved sandstrendene i Allinges eller Sandvig.

Les mer
Christiansø on the Ertholmene Islands
Bilde: @patrikjensen
09

De søte Erteholmene

Erteholmene utenfor Bornholm er Danmarks østligste punkt. Den største og mest kjente av øyene er Christiansø, en vakker og velbevart kulturarv. Øya er bilfri og preges av en deilig, avslappet stemning. Du kommer deg hit med ferje fra Gudhjem, noe som tar ca. en time.

Les mer
Nexø Bornholm
Bilde: @run_rory_run
10

Stopp innom Nexø

Nexø er hjemby for øyas største fiskehavn. Bykjernen er gjenoppbygget etter det russiske bombardementet i 1945, hvor spesielt området rundt torvet ble rammet. De populære røde trehusene, som var svenskenes bidrag til gjenoppbyggingen, ligger her fortsatt.

Les mer
11

Aakirkeby – vakkert på landet

Inne på øya, mellom Nexø og Rønne, finner du Aakirkeby med opplevelses-senteret NaturBornholm og øyas eneste vingård.

Les mer