Temabaserte sykkelruter

Temabaserte sykkelruter

De 26 Panorama-sykkelrutene har ulike temaer og lengde. Det er enkelt å finne akkurat den eller de rutene som passer best for deg, dine interesser og din fysiske form.

Wadden Sea

For naturelskere

Danmark har svært variert natur, og flere av de 26 Panoramarutene fører deg til noen av landets mest unike steder. For eksempel i Nordvest-Jylland, der havet spiser seg ubarmhjertig innover kysten og sandfokket setter sitt særegne preg på omgivelsene. Eller det flate marsklandet i nasjonalparken Vadehavet, hvor hav og land nærmest går i ett. Eller den dramatiske Stevns Klint i øst, med arkeologiske funn fra dinosaurenes tid. På naturrutene er du garantert storslått utsikt og unike naturopplevelser.

Se ruter for naturelskere

Cycling

For barnefamilier

Flere av Panoramarutene er perfekt for barnefamilier. Rutene har begrenset lengde og går langs fredelige stier og småveier med svært lite trafikk. Dette er barnas tur, med omgivelser som barna kan kose seg i. Spennende skoger med historiske gravhauger og ville bær, store sandstrender der de kan plukke skjell, kaste fiskesprett og kanskje til og med se seler eller skipsvrak, oppleve dyrelivet, boltre seg på naturlekeplasser og mye mer.

Ruter for barnefamilier 

Share this page

Fakta

Du kan velge mellom hele 26 Panorama-sykkelruter; 10 i Øst-Danmark og 16 i Vest-Danmark. Rutene ligger som sløyfer på de to nasjonale sykkelrutene Vestkystruten og den danske delen av Berlin–København-ruten. Rutene varierer i lengde fra 12 til 49 km, og alle kan gjennomføres på en dagstur. Rutene har temaer som natur, kulturhistoriske severdigheter, barnefamilier med mer. Prosjektet er støttet av Det europeiske fond for regionalutvikling.

Panoramaruter – familievennlige dagsturer for de eventyrlystne

Langs den danske delen av Berlin–København-sykkelruten og Nordsjøruten er det laget en rekke dagsruter – Panoramaruter, hvor hele familien enkelt kan være med.

Sykkelferie i Danmark er tipptopp!

Opplev Danmark på to hjul

Kombiner naturskjønne sykkelstier med med hyppige krobesøk, late dager på stranden, bysightseeing og korte avstander.