Københavns kuleste bydeler

Bli kjent med en av verdens koseligste hovedsteder, hvor alt er innen gå- eller sykkel avstand. Utforsk deler av byen som ikke så mange får med seg, som for eksempel rolige og sjarmerende Frederiksberg eller arkitekturiske Amager. Få med deg attraksjoner som Hans Christian Andersen's grav i Nørrebro og den Lille Havfrue i nærheten av Østerbro, begge rett i nærheten av hyggelige lokale smågater. Det er lett å finne ditt eget lille sted i et av Københavns hyggelige nabolag. 

Butikkenes åpningstider i julen

I praksis vil de fleste større butikker og varehus i desember holde åpent fra klokken 09.00/10.00 til 18.00/20.00, mens enkelte holder åpent helt til klokken 22.00. Butikkene skal være stengt på julaften (24. desember) og i julens helligdager (25. og 26. desember og 1. januar), samt etter klokken 15.00 på nyttårsaften (31. desember).

Les mer om jul i Danmark

Følg vores guide til køb af julegaver med kant, hvis du går efter det specielle

Køb julegaver med kant

Er du på udkik efter julegaver med kant, er det en god idé at besøge et af Danmarks lidt mere specielle julemarkeder. Det kunne fx være julemarkedet i Sagnlandet ved Lejre, hvor du midt mellem jernalderhytter og vikingehuse kan købe sjove, historisk inspirerede gaver, eller markedet på Esrum Kloster i Nordsjælland, hvor du kan købe unikke produkter, der er fremstillet på europæiske klostre.

Danske designikoner

Illums Bolighus

Hans J. Wegner

Odense, Fyn

Shopping i Odense

Odense er Danmarks tredje største by og er en deilig og overkommelig by. Butikkene finner du i byens sentrum og rundt de to gågatene Kongensgade og Vestergade. Her finner du originale små butikker, motebutikker og shoppingsenter, blant annet Magasin

Butik

Billig shopping på outlets og lagersalg

Danmark har flere innholdsrike outlets og lagersalg hvor du finner merkevarer med en pris som er opptil 80% lavere enn den opprinnelige prisen. 

Husk at outlets og lagersalg ikke kun er et storbyfenomen, selvom de fleste ligger i eller omkring de største byene. For eksempel finner du et av landets mest populære lagersalg, Ecco Lagersalg, i den lille vestjyske byen Bredebro.

Praktisk juleinfo

Praktisk juleinformasjon

Julens helligdage

Den 25. og 26. december samt den 1. januar er officielle helligdage i Danmark. 

København

Shopping i København

København er en shopping-by i verdensklasse – her kan du shoppe alt! Vi guider deg gjennom byen, fra de mest eksklusive internasjonale merkene og den kjente shoppinggaten Strøget til nye danske designere, vintage, second-hand og små trendy butikker med spesialvarer. Vil du helst ha alt på et sted finnes det også flere store kjøpesentre med et fantastisk utvalg.