Kronborg Castle

Kronborg slott

Kronborg Castle with canon

Kronborg slott – Hamlets hjem i Helsingør

Serverdigheter innen en time fra København

Severdigheter innen en time fra København

Lurer du på hvilke danske severdigheter å se, eller hvilke ting å gjøre, i København? Vi har samlet toppattraksjonene i og rundt Danmarks hovedstad til en guide for å hjelpe deg med å planlegge ferieturen til København og den nærliggende øya Sjælland.

Gribskov

Naturoplevelser i Nordsjælland

Hav, strande, kyster, skove og søer 
Langs Kattegatkysten er der mange gode og børnevenlige strande med lavt vand. De bredeste strande finder du i Hornbæk, Tisvildeleje og Liseleje, hvor sandet er fint og hvidt, og store klitter giver læ, men Kattegat kan vise tænder ved pålandsvind.

Utforsk Nordsjællands kystlinje

North Zealand beaches

Strendene langs den Danske Riviera

Det beste langs Nordsjællands kyst

Topp attraksjoner på Nordsjælland

Hvis du leter etter ting å gjøre i København og har tid til å dra litt utenfor byen burde du kjøre nordover langs Norsjællands Danske Riviera. Det er det perfekte området for dagsturer fra København, eller hvis du vil forlenge ferien lands Nordsjællands vakre kystlinje. Denne historiske regionen rett ved København er også full av kongelige slott, kuturelle attraksjoner og fantastiske strender.

Kongenes lekeplass

Nordsjælland har alltid hatt en viktig plass i historien og har i århundrer vært de danske kongenes foretruktne lekeplass, noe de mangle slottene vitner om. Kronborg Slott, Fredriksberg Slott og Fredensborg Slott er de mest kjente, men også Jægersris Slott og Selsø Slott er verdt et besøk.

Kunskalleri

Kunst, kultur og historie i Nordsjælland

Kongenes Nordsjælland

Nordsjælland har alltid hatt en viktig plass i historien, og har i århundrer vært de danske kongenes foretrukne lekeplass, noe de mange slottene vitner om. Kronborg Slott, Frederiksberg Slott og Fredensborg Slott er de mest kjente, men også Jægerspris Slott og Selsø Slott er verdt et besøk.

Golf

Aktiv ferie i Nordsjælland

Nordsjælland er spækket med golfbaner, og på de fleste er du velkommen som gæstespiller. Ved Gilbjerg Hoved på nordkysten er der fine muligheder for hanggliding, og windsurfere kan møde gode udfordringer ved bl.a. Lynæs. 

Se golfbaner i Nordsjælland

Tisvilde beach

Hav, strand og sund i Nordsjælland

Langs Kattegatkysten er der mange gode og børnevenlige strande med lavt vand. De bredeste strande finder du i Hornbæk, Tisvildeleje og Liseleje, hvor sandet er fint og hvidt, og store klitter giver læ, men Kattegat kan vise tænder ved pålandsvind. 

Related Tags

6275
Dronningmølle
6277
Fredensborg
6278
Frederiksværk
6279
Gilleleje
6280
Helsinge
6281
Helsingør
6282
Hillerød
6283
Hornbæk
6284
Humlebæk
6285
Hundested
6287
Nivå
6288
Rågeleje
6290
Tisvildeleje
27495
Hørsholm
27578
Skibby
27590
Slangerup
27591
Smørum
27670
Jægerspris
27672
Frederikssund
27688
Græsted
27689
Skævinge
28048
Vejby
28467
Espergærde
28468
Snekkersten
28469
Liseleje
28983
All of North Zealand