Velsmakende Bornholm

Opplev en av Danmarks rikeste kulinariske reiser på solskinnsøya, hvor du finner fantastiske råvarer, deilig sjømat og Michelin-restauranten Kadeu.

Lange mattradisjoner

Den rike jorda på Bornholm gir smaksløkene en omgang de sent vil glemme. Kortreiste, økologiske kvalitetsråvarer står sterkt på solskinnsøya. Her dyrkes fiken i naturskjønne, lune daler. Økologisk most og saft produseres på Bornholms Mosteri. Her får du ost fra Bornholms Andelsmejeri og førsteklasses svinekjøtt fra Vasagaards frilandsgriser, så vel som ville frukter og krydderurter fra bornholmernes egne hager.

Også når det kommer til delikatesser og slikkerier er danskene – for ikke å si bornholmere spesielt – i en klasse for seg. Om det er karameller, is, vingummi, sjokolade, lakris eller noe annet; uansett hva du fristes av er sjansen stor for at du finner din nye favorittsynd. Om du er svak for smak, så får du komme deg en tur til Bornholm.

Nyt en friskrøket sild på en benk ved røykeriet, en god lokalbrygget øl, et utsøkt stykke hjemmelaget sjokolade, eller kanskje en nydelig økologisk is?

 

Share this page

Kart over Bornholm

Hammershus Bornholm

Bornholm

Man sier ofte at Bornholm er hele Danmark i et nøtteskall. Hvis du drar på ferie hit kan du derfor oppleve det meste av det Danmark har å by på!