Ta med din utkårede til Aarhus

Ta med din utkårede på storbyferie

I Aarhus er det enkelt å dyrke kjærligheten.

Aarhus er en av Nordens eldste byer, men på grunn av nærmere 50 000 studenter som hvert år bor  byen, har Aarhus likevel en av de yngste befolkningene i Danmark. Byen har et aktivt og variert uteliv, samtidig er det lett å finne romantiske steder for ro og gode samtaler.

Her finner du alt du leter etter i en storby, uten de store avstandene. Enten dere ønsker en rusletur langs stranda, en joggetur i parken, en uforglemmelig konsert- eller kunstopplevelse, tivolimoro eller shopping, finnes alt like om hjørnet.

Moesgaard Museum

Sykkel- og konsertbyen Aarhus

Aarhus har ambisjon om å være en ledende sykkelby. 450 bysykler står til disposisjon og disse finner dere på over 50 steder rundt om i byen. Et depositum på DKK 20 betales på samme måte som for handlevogner i butikker, og krever ingen registrering. 

Ta deg en tur gjennom gjennom sykkelgaten Mejlgade for å føle på den gode stemningen, eller ta sykkelen til den grønne Marselisborg skogen. Kulturhuset Hermans, som ligger i inne i tivoliparken, arrangerer en rekke forestillinger gjennom hele året.

Er du kunstinteressert kan du slå i hjel mange timer i Aarhus. Reiser du over i høst må du også passe på å besøke Moesgård Museum. De åpner 11. oktober og vil gi en museumsopplevelse i særklasse. Se kunst i verdensklasse på ARoS Aarhus Kunstmuseum eller gå på oppdagelse på museet Den Gamle By.

Ved Musikhuset Aarhus er det en amfiscene hvor du kan være så heldig å få med deg en konsert eller to.

Marselisborg Castle

Parker og skog

Den botaniske hagen ligger midt i byen. Dette er en av byens største og mest besøkte parker, men den er likevel en romantisk og stille park. I denne gamle parken finner dere planter og blomster fra hele verden. Hagen er anlagt med forskjellige rom, fra små intime steder til åpne plener.

Fyll gjerne en piknikkurv og kos dere med en lang lunsj, eller frokost som danskene kaller det. Følg den lille kanalen som renner gjennom hele hagen til «de tre sjøer», og videre helt fram til Den Gamle By. Dette er et levende museum med skuespillere, autentiske butikker og hyggelig stemning.

De danske bøkeskogenes lyse atmosfære er flotte å oppleve. Ta gjerne en sykkeltur gjennom Marselisborg skogene – dette er noe helt annet enn tung norsk granskog. Dette er et syv kilometer langt skogbelte. Her kan du få noen helt unike sykkel- og løpeturer som blant annet innebærer Mindeparken og Marselisborg Slot (Dronningens sommerresidens).

Share this page

Aarhus

Oppdag gourmet- og kulturbyen Aarhus

I 2016 ble Aarhus kåret av Lonely Planet til årets "must-see" i Europa, og har du ikke vært her enda er det definitivt på tide med et besøk til Danmarks nest største by.