Familieferie i Sønderjylland

I Sønderjylland venter enestående opplevelser for hele familien. Fart og action, sosialt samvær og fordypelse – i Sønderjylland er det tid og plass til alt.

Sønderjylland – Fra Vestkyst til østkyst: Verdt å erobre

3 timer fra Hirtshals venter enestående opplevelser for hele familien. La dere begeistre og bevege av det brusende havet, de åpne viddene, de eventyrlige skogene og fjordenes rolige bølgeskvulp – fra Vadehavet, Vesterhavet og de flate myrområdene i vest, til fjordlandskapet med dype tunneldaler og bakkete landskap i øst. Gå på oppdagelse blant oldtidsminner i de dype skoger, som en gang var et perfekt gjemmested for pirater og lenge forvunnede sjørøverskatter. Følg fotsporene til de blå grensegendarmene og forestill dere hvordan de skuet utover havet etter smuglere. Gå på mat jakt i grøftekanten og finn bær, nøtter og krydderurter til middagen, som tilberedes over bålet når kvelden senker seg under stjernehimmelen.

Ta pulsen på Sønderjylland og følg den naturlige rytmen ned i tempo eller opp i gir. Utforsk og oppdag i ditt eget tempo og bruk alle sansene. Fart og action, sosialt samvær og fordypelse – i Sønderjylland er det tid og plass til alt.

Sønderborg havnefront

På bølgene blå

I Sønderjylland er vannet overalt. Nyt de hvite strendene og kast deg ut i bølgene. Ta en tur til sjøs og opplev de imponerende historiske seilskipene, eller få med dere det hyggelige livet i en av de hundrevis av små havner i området.

Fart på feltet

Løpe, gå, sykle, spurte, svømme, seile eller klatre – i Sønderjylland kan du prøve krefter med naturen og utfordre deg selv. Dra på selsafari eller froskekonsert – og har du øynene med deg, kan du se mange sjeldne planter og dyr.

Sort sol

En snartur til Tyskland

En ferie i Sønderjylland er for mange ensbetydende med en tur over grensen. Mange lokale legger også jevnlig turen til Tyskland for å nyte godt av de lave avgiftene på blant annet godteri og brus, men også på mer hverdagslige matvarer som frukt og grønnsaker.

Naturfenomenet sort sol er et fasinerende syn som kan oppleves når hundretusenvis av stærer samles i Tøndermarsken på vei til eller fra hekkeområder i Skandinavia. Stærene foretrekker å overnatte i den tette rørskogen i myrens våtområder, men før de slår seg ned for natten, gjennomfører de en fantastisk flyoppvisning som nesten ikke lar seg beskrive. Sort sol er høyt oppe på listen over ting som må oppleves i Sønderjylland.

Bestill nå!

Det er lett å sette sammen den perfekte ferien med opplevelser, spisesteder og overnatting på www.visitsonderjylland.dk. Du kan også velge fritt blant skreddersydde og spennende pakkereiser.

Share this page

Kart over Sønderjylland

Historie, Sønderjylland, Danmark

Reis tilbake i tid

senteret Dybbøl Banke får dere ta del i et av de mest spennende kapitlene danmarkshistorien; året 1864.