Gå til innhold
Ung dame går ut av Helenekilde Badehotel i Nordsjælland, Danmark

Hotell i Danmark

Foto: VisitNordsjælland

Å finne det perfekte overnattingstedet krever litt planlegging. Her finner du derfor tips og inspirasjon til hotellbesøket i Danmark, uansett om du vil booke et hotell med basseng, ved havet, sentralt i København, eller et hotell hvor du kan ta med kjæledyret.

Badehotell og hotell ved havet

Den som setter pris på det lille ekstra på ferien kan med fordel booke seg inn på et av Danmarks mange hoteller med spa-avdeling, hvor man ofte kan velge mellom en lang rekke avslappende og oppfriskende behandlinger. Det er en helt unik opplevelse å bo på et klassisk dansk badehotell, som for eksempel Ruths HotelBrøndums Hotel eller Hjorths Badehotel. Badehotellene ligger som regel i vakre omgivelser like ved havet og byr på avslapping og hygge i massevis.

Helgetur til Danmark - bo på hotell

I Danmark finner du hoteller for alle smaker og behov, både med tanke på pris, beliggenhet og fasiliteter. Velg mellom en ferie på et av de store internasjonale hotellkjedene, sjarmerende små hotell på landsbygda, eller en av Danmarks mange kroer – hver og en med en helt unik karakter og historie.

Designhotell i Danmark

Med en sterk tradisjon innenfor moderne arkitektur og design, er det ikke overraskende at Danmark huser flere berømte designhoteller. Radisson BLU Royal Hotel i København er Danmarks første designhotell. Hotellet åpnet i 1960 og både innsiden og utsiden av bygningen er designet av den verdensberømte arkitekten Arne Jacobsen. Er du interessert i design kommer til å kjenne igjen designikoner som Svanen og Egget i hotellets interiør. Rom 606 er et av verdens mest kjente hotellrom, da det har blitt bevart akkurat slik Arne Jacobsen designet det i 1960. Et annet klassisk designhotell i København er Hotel Alexandra, hvor interiøret er preget av klassisk dansk design i særklasse.

's Werelds eerste designhotel vind je in Kopenhagen: Radisson BLU Royal Hotel.Bilde:New Art Production AB - Copenhagen Media Center

Hotell med basseng

Det finnes mange hoteller med svømmebasseng rundt om i Danmark. Om du vil booke et hotell med basseng i København kan du velge Tivoli Hotel like ved fornøyelsesparken Tivoli eller DGI-byens hotell. Til og med Københavns fineste og mest luksuriøse hotell, Hotel D’Angleterre, har basseng.

Unike hotell i København

Er du ute i god tid kan du booke det eneste rommet på Københavns minste (og kanskje koseligste) hotell, Central Hotel og Café, som ligger midt i den hippe bydelen Vesterbro. Et annet morsomt alternativ er å nyte noen netter på det flytende hotellet Cph Living, som liger sentralt til ved en havn midt i hovedstaden. Alle de 12 rommene har utsikt til vannet og byen.

Moderne luksushotell

Mange liker å unne seg litt ekstra luksus på ferien. Det mest luksuriøse hotellet i København er uten tvil klassiske Hotel d’Angleterre, som ligger i hjertet av byen med utsikt over Kongens Nytorv. Du kan også sove godt og luksuriøst på storslagne Nimb Hotel på Tivoli, sjekke inn på populære Hotel Sankt Petri sentralt i København, eller bo på Hotel Oasia i Aarhus

Hotell i nærheten av LEGOLAND

Barnefamilien kan sjekke inn på Hotel LEGOLAND, midt i «verdens morsomste land», og bo i spennende rom med ulike LEGO-tema. Det finnes også flere hoteller i nærheten av LEGOLAND, i den hyggelige byen Billund.

Klassifisering av hoteller

Alle danske hoteller som er medlemmer i HORESTA (den danske hotellforeningen) og som har minst 40 sengeplasser rangeres fra 0-5 stjerner. Klassifiseringen bygger på en vurdering av hotellets fasiliteter og standarden på hotellets service.

Mer overnatting her!

Løkken
10 av Danmarks fineste badehoteller
Heartland Festival på Egeskov slott
Slottsferie i Danmark
Løvtag treehouse
12 unike overnattingsmuligheter i Danmark
Familie vor Sommerhaus in Dänemark
Feriesenter - perfekt for familieferien
Little yellow house in Dragør
Kroferie i romantiske omgivelser

Share your wonders: