Løkken

10 av Danmarks fineste badehoteller

Foto: Mette Johnsen

Badehotellet er et gammelt dansk fenomen, hvor naboene våre drar for å slappe av og kose seg. Hotellene ligger ved sjøen, og har en helt spesiell sjarme. Her kan du nyte friske morgenbad i havet, gå lange turer på stranden, kose deg med en bok og beundre solnedgangen med et glass vin.

Mange danske badehotell er åpne hele året så her kan du oppleve dansk hygge enten du foretrekker sommer eller vinter. Om sommeren kan du rusle langs stranden og utforske de hyggelige byene, og om vinteren kan du lese en spennende bok og hygge deg foran peisen mens du lytter til bølgene utenfor. Og er du sprek så kan du også prøve vinterbading. Uansett hvilken tid du overnatter på et badehotell så vil du få en unik opplevelse av nostalgi og avslappende atmosfære.

Liste
Kart
Ruths Hotel in Skagen, North Jutland
Bilde: Mette Johnsen
01

Ruths Hotel

Ruths Hotel byr på 5-stjerners luksus i hjertet av den sjarmerende gamle fiskebyen Skagen. Hotellet er over 100 år gammelt, og har forvandlet seg fra et lite pensjonat midt i sanddynene til et historisk badehotell med gourmetrestaurant og egen spa-avdeling.

Les mer
Løkken Seaside Hotel
Bilde: Løkken Turistbureau
02

Løkken Badehotel

Løkken er en av de mest kjente badebyer i Danmark, og midt i sentrum kan du leie en av de 29 koselige leilighetene på Løkken Badehotell. Like utenfor det sjarmerende badehotellet finner du hyggelige kaféer, yrende småbyliv og en av Danmarks aller fineste strender, som ligger bare noen hundre meter unna badehotellet. 

Les mer
Checka in på ett danskt badhotell och njut av livet.
Bilde: Niclas Jessen
03

Hjerting Badehotel

Helt ut mot Vadehavet finner du et av Danmarks aller flotteste badehoteller, med en historie tilbake til 1914. Hjerting Badehotel ligger bare 20 meter fra havet og har en helt fantastisk utsikt over Ho Bugt. Det historiske badehotellet huser en utsøkt gourmetrestaurant, en sjarmerende kafé og en koselig butikk som selger lokale råvarer.

Les mer
Ung dame går ut av Helenekilde Badehotel i Nordsjælland, Danmark
Bilde: VisitNordsjælland
04

Helenekilde Badehotel

Helenekilde Badehotel er vel verdt et besøk! Det delikate og hyggelige badehotellet ligger vakkert til i Tisvildeleje med utsikt over Kattegat. Her får man følelsen av å komme hjem til noen, da hotellet er innredet med hygge og kos i tankene. Badehotellet har også sin egen spaavdeling, så her kan du virkelig slappe av og bare nyte den spesielle atmosfæren.

Les mer
05

Gileleje Badehotel

Gileleje Badehotel ble bygget som et gjestehus i 1895, og ligger utrolig vakkert til helt på nordspissen av Sjælland. Badehotellet troner på toppen av en 30 m høy sanddyne, noe som gir en fantastisk utsikt over Kattegat. Det ærverdige nordsjællandske badehotellet har et historisk sus over seg, og innbyr til avslapping og deilige sommerdager i naturskjønne omgivelser. 

Les mer
Ballebro Færgekro
Bilde: VisitSønderborg
06

Ballebro Færjekro

Sør på Jylland ligger Ballebro Færgekro - et sjarmerende badehotell nede ved fjorden. Badehotellet ble bygget allerede i 1729 som en liten gård, men den historiske bygningen er i dag et av Danmarks mest kjente badehoteller. Her kan du bli skjemmet bort i delikate værelser, spise i den fantastiske restauranten som har fokus på gode og lokale råvarer, og nyte havutsikten fra den vakre terassen.

Les mer
Dyvig Seaside Hotel
Bilde: HORESTA
07

Dyvig Badehotel

Luksuriøse Dyvig Badehotel ligger i helt eventyrlige omgivelser nede ved fjorden på jyske Nord Als. Her kan du slappe av i nydelige omgivelser, spise lokal gourmetmat på hotellets fantastiske restaurant og gå lange turer i den nydelige naturen som omgir hotellet. Alt ligger med andre ord til rette for et uforglemmelig opphold.

Les mer
Svinkløv badehotel
Bilde: Nickas Jessen
08

Svinkløv Badehotel

Det flotte Svinkløv Badehotel ligger fantastisk til ved de bølgende sanddynene i Jammerbugten. Det historiske badehotellet er opprinnelig fra 1925, men i 2016 ble hotellet totalskadet i brann. Det har heldigvis blitt gjenreist i fordums prakt og med den samme idylliske atmosfæren. På Svinkløv Badehotel kan du nyte roen og stillheten ved havet, samt fantastisk mat basert på sesongens råvarer. 

Gudhjem on Bornholm
Bilde: @krinele
09

Stammershalle Badehotel

I sjarmerende Gudhjem på Bornholm ligger Stammershalle Badehotel - et fantastisk hotell som er vel verdt et besøk. Badehotellet ble bygget i 1911, og er i dag et av Bornholms mest eksklusive hoteller. Her kan du nyte romantisk luksus og en enestående utsikt over Østersjøen. Og sist, men ikke minst kan du nyte den lekreste mat i badehotellets restaurant - som er anbefalt av Michelinguiden. 

Vinterbadere i Klitmøller Nordjylland
Bilde: © Mette Johnsen
10

Hjorts Badehotel

Hjorts Badehotel ligger idyllisk til i Kanderstedene ved det vakre Vesterhavet. Her kan du komme vekk fra hverdagens kjas og mas, og stresse helt ned i Skagens naturskjønne kystlandskap. Det historiske danske badehotellet ble oppført i 1890, og det har bevart sin autentiske atmosfære av ro og nostalgisk idyll. Hjorts Badehotel tilbyr også både yoga og utsøkt mat, inspirert av nordiske tradisjoner. 

Les også dette!

Ridning
Ferie på Badehotell
Løkken, badehuse på stranden
Danmarks beste strender