Gå til innhold

Camping i Danmark

Foto: Niclas Jessen

Opplev den unike frihetsfølelsen det er å alltid ha mulighet til å dra videre til neste opplevelse. Campingferie i Danmark er ikke bare et rimeligere alternativ, det er også en utmerket måte å komme seg rundt i landet og sikre at man får sett de mest naturskjønne stedene. 

Campingplasser i Danmark

Det finnes ca 570 campingplasser i Danmark, så det avgjørende spørsmålet er egentlig; hvor har du mest lyst å dra? Campingplassene ligger ofte i nydelig natur med nærhet til hav og strender eller skog og enger. I tillegg finnes det også campingplasser i utkanten av både større og mindre byer, hvor du finner gode shoppingmuligheter, restauranter og en rekke attraksjoner. 

Couple Camping

Bilde:Niclas Jessen

Det som alle campingplassene i Danmark har til felles er at standarden generelt sett er høy, med godt vedlikeholdte fasiliteter. 

Familievennlig camping

Å dra på campingferie er et herlig eventyr for hele familien - og de danske campingplassene er veldig barnevennlige. Det er enkelt å finne campingplasser med lekeplasser, svømmebasseng og brede aktivitetstilbud, og en stor hit kan være å slå leir på en campingplass som holder dyr og tilbyr hesteridning. 

Child playing on a campsite in Denmark

Bilde:© Niclas Jessen

Campingplasser med forskjellige tema

For deg som er interessert i aktiviteter som vannsport og turgåing, eller kunne tenkt deg en ferie med spa, har Danmark et stort utvalg tema-campingplasser å velge mellom. Du kan finne ut mer om de forskjellige temaene og hvilke symboler du skal se etter her

Campings in Denemarken | Kosten en tips | VisitDenmark

Bilde:© Niclas Jessen

Bo i din egen hytte på campingplassen

Hvis du foretrekker å sove i en ekte seng, er det også mulighet for å leie hytte på mange danske campingplasser. Det er flere kategorier; de hvor du tar med eget sengetøy og har tilgang til toaletter og dusjer i området og de med høyere standard og eget bad. Prisene varierer og går opp i høysesongen, men ligger mellom 2500 og 6000 kroner per uke.

 

Praktisk informasjon om camping i Danmark

Her får du svar på noen av de mest stilte spørsmålene om camping i Danmark.

Du kan alltid parkere og sove i campingvognen din på de offisielle campingplassene i Danmark. Det er også rasteplasser rundt om i landet, inkludert offentlige parkeringsplasser, hvor du kan sette vognen for å fylle vann, overnatte og benytte deg av tjenestene på stedet, forutsatt at du ikke slår leir. Dersom dette ikke skulle være tillatt på bestemte parkeringsplasser, vil du se det angitt på skilter.

Dersom offisielle campingplasser ikke er din greie, og du heller ønsker å overnatte i naturen, er Danmark landet for deg. Med over 1000 områder for viltcamping er den en rekke opplevelser som venter i det fri. Her er ingen campingvogner eller bobiler tillatt, kun rene, uberørte flekker hvor du bes unngå å legge igjen mer enn egne fotspor.

Ville campingplasser er ofte utstyrt med rennende vann og toalett, og rundt en tredjedel har satt opp tak som du kan sove under. Vær sikker på at du få lest Naturstyrelsens retningslinjer før du reiser, blant annet kan det være greit å vite at det kun er lov å overnatte en natt per sted.

Noen byer og havner rundt om i Danmark gir spesiell tillatelse for campingvogner til å parkere campingvognen og overnatte for å få mulighet til å nyte lokale severdigheter om sommeren, mot en liten avgift. Spør gjerne ditt lokale turistkontor nærmere om bestemmelsene der du befinner deg. Videre er det i tillegg mange gårder rundt i Danmark som tilbyr områder hvor du kan parkere campingvognen på deres land (kalt gårdscamping).

Mer intressant läsning!

Paar auf dem Weg zum Schwimmen, Nysted Dänemark
Sommarstuga i Danmark
Løkken, badehuse på stranden
Danmarks beste strender
Couple with bike on Fanø beach
Cykelsemester
Little yellow house in Dragør
Danmarks hyggeligste småbyer

Share your wonders: