Gå til innhold

Camping i Danmark

Foto: Niclas Jessen

Opplev den unike frihetsfølelsen det er å alltid ha mulighet til å dra videre til neste opplevelse. Campingferie i Danmark er ikke bare et rimeligere alternativ, det er også en utmerket måte å komme seg rundt i landet og sikre at man får sett de mest naturskjønne stedene. 

Campingplasser i Danmark

Det finnes mer enn 500 campingplasser i Danmark, så det avgjørende spørsmålet er egentlig; hvor har du mest lyst å dra? Campingplassene ligger ofte i nydelig natur med nærhet til hav og strender eller skog og enger. I tillegg finnes det også campingplasser i utkanten av både større og mindre byer, hvor du finner gode shoppingmuligheter, restauranter og en rekke attraksjoner. 

Lenger ned på denne siden finner du en oversikt over hjemmesider hvor du kan bestille din campingferie i Danmark. 

Couple Camping

Bilde:Niclas Jessen

Det som alle campingplassene i Danmark har til felles er at standarden generelt sett er høy, med godt vedlikeholdte fasiliteter. 

Familievennlig camping

Å dra på campingferie er et herlig eventyr for hele familien - og de danske campingplassene er veldig barnevennlige. Det er enkelt å finne campingplasser med lekeplasser, svømmebasseng og brede aktivitetstilbud, og en stor hit kan være å slå leir på en campingplass som holder dyr og tilbyr hesteridning. 

Ertebølle Camping at the Limfjord in Himmerland

Bilde:Mette Johnsen

Campingplasser med forskjellige tema

For deg som er interessert i aktiviteter som vannsport og turgåing, eller kunne tenkt deg en ferie med spa, har Danmark et stort utvalg tema-campingplasser å velge mellom. Danmark har også et stort utvalg av glamping steder, hvor du kan nyte en campingferie med et litt høyere nivå av komfort og luksus. Les mer om Glamping i Danmark her.

Campings in Denemarken | Kosten en tips | VisitDenmark

Bilde:© Niclas Jessen

Bo i din egen hytte på campingplassen

Hvis du foretrekker å sove i en ekte seng, er det også mulighet for å leie hytte på mange danske campingplasser. Det er flere kategorier; de hvor du tar med eget sengetøy og har tilgang til toaletter og dusjer i området og de med høyere standard og eget bad. Prisene varierer og går opp i høysesongen, men ligger mellom 2500 og 6000 kroner per uke.

 

Praktisk informasjon om camping i Danmark

Her får du svar på noen av de mest stilte spørsmålene om camping i Danmark. Du kan også lese mer om camping i Danmark på hjemmesidene til camping.dk, dk-camp.dk, og campingland.dk

Du kan alltid parkere og sove i campingvognen din på de offisielle campingplassene i Danmark. Det er også rasteplasser rundt om i landet, inkludert offentlige parkeringsplasser, hvor du kan sette vognen for å fylle vann, overnatte og benytte deg av tjenestene på stedet, forutsatt at du ikke slår leir. Dersom dette ikke skulle være tillatt på bestemte parkeringsplasser, vil du se det angitt på skilter.

Dersom offisielle campingplasser ikke er din greie, og du heller ønsker å overnatte i naturen, er Danmark landet for deg. Med over 1000 områder for viltcamping er den en rekke opplevelser som venter i det fri. Her er ingen campingvogner eller bobiler tillatt, kun rene, uberørte flekker hvor du bes unngå å legge igjen mer enn egne fotspor.

Ville campingplasser er ofte utstyrt med rennende vann og toalett, og rundt en tredjedel har satt opp tak som du kan sove under. Vær sikker på at du få lest Naturstyrelsens retningslinjer før du reiser, blant annet kan det være greit å vite at det kun er lov å overnatte en natt per sted.

Noen byer og havner rundt om i Danmark gir spesiell tillatelse for campingvogner til å parkere campingvognen og overnatte for å få mulighet til å nyte lokale severdigheter om sommeren, mot en liten avgift. Spør gjerne ditt lokale turistkontor nærmere om bestemmelsene der du befinner deg. Videre er det i tillegg mange gårder rundt i Danmark som tilbyr områder hvor du kan parkere campingvognen på deres land (kalt gårdscamping).

Rundt 90% av alle danske campingplasser med stjerneklassifisering tilbyr bobiler fasiliteter og mulighet for å fylle vanntanken. Mange campingplasser har dessuten egne plasser satt av for bobiler.

Campingsiden DK-Camp tilbyr Quick Stop-overnattinger hvor du kan stå med bobilen til en redusert pris dersom du ankommer etter 20.00 og drar før 10.00 neste dag.

Les mer om regler for campingvogn og bobiler i Danmark på Naturstyrelsens nettside og finn mer enn 400 campingvogn- og bobilsteder påStellplatz Danmark.

Mer inspirasjon til din ferie

Glamping at Cold Hand Winery in Randers, Aarhus Region
Glamping i Danmark
Løvtag treehouse
12 unike overnattingsmuligheter i Danmark
Couple eating in holiday home in North Jutland, Denmark
Lei feriehus i Danmark
To barn hopper i vannet fra bryggen ved Præstø Havn, Sjælland, Danmark
Familieferie
Two girls at the beach park on Amager in Copenhagen
Badeferie i Danmark
Bild von einem Paar mit E-Bikes auf Fahrradurlaub in Dänemark
Sykkelferie

Share your wonders: