Heartland Festival på Egeskov slott

Slottsferie i Danmark

Foto: Peter Kirkegaard - Heartland Festival

Å overnatte på et av Danmarks gamle slott er en opplevelse helt utenom det vanlige. Tre inn i en magisk verden - hvor du kan sove som en adelig i himmelsenger, nyte deilig mat under historiske hvelvinger og gå turer i vakre parkanlegg. Det er stemning og romantikk for alle pengene.

Liste
Kart
Vrå Slotshotel
Bilde: VisitAalborg
01

Vrå Slotshotel

Vrå Slotshotel i Nordjylland ble bygget helt tilbake på 1400-tallet og slottet har derfor en helt spesiell stemning, stil og sjarme. Her finner du delikate værelser og oppholdsrom, og slottet er omkranset av en flott vollgrav. I slottets vakre park kan du dessuten slappe og nyte de naturskjønne omgivelsene.

Les mer
Lykkesholm. Foto: Lykkesholm Slot
Bilde: VisitNyborg / Nyborg Turistbureau
02

Lykkesholm Slot

På Lykkesholm Slot på Fyn kan du få en smak av den fordums prakt. Siden slutten av middelalderen og fram til i dag har Lykkesholms tykke murer dannet en majestetisk ramme rundt de ulike eiernes overdådige fester, bryllupper og flotte jaktselskaper, så et besøk her er virkelig en helt unik opplevelse.

Les mer
Hindsgavl Slot
Bilde: VisitMiddelfart
03

Hindsgavl Slot

Hindsgavl Slot ligger i vakre omgivelser ut mot Lillebælt på Fyn. Slotttets historie går helt tilbake til det 12. århundre, og navnet Hindsgavl ble faktisk nevnt for første gang i det danske registeret for gods og herregårder av Kong Valdemar II i 1231.Her kan du slappe av og nyte deilig mat i vakre, historiske omgivelser. 

Liselund Ny Slot Hotel
Bilde: VisitSydsjælland-Møn
04

Liselund Ny Slot Hotel

Liselund Ny Slot på Møn er en ekte perle. I Liselund Park - kun 6 km fra Møns Klint, og midt i eventyrlige omgivelser som i sin tid inspirerte selveste H.C Andersen - ligger Liselund Ny Slot med 17 unike gjesteværelser, kafé og restaurant. Maten baserer seg på økologiske og biodynamiske råvarer fra lokalområdet, og er vel verdt å smake. 

Les mer
Kokkedal Slotshotel
Bilde: VisitJammerbugten
05

Kokkedal Slotshotel

Kokkedal Slotshotel i Nordsjælland er et av Danmarks gamle herrester, og blir første gang nevnt i 1407. Det vakre slottet er omkranset av en vollgrav og en stor park, og er perfekt både for parferie, venninnetur eller bryllup. Kokkedal Slotshotel tilbyr herskapelige pakkeløsninger (herregårdspension), kulinariske opplevelser, vinkjeller, kunsthåndtverk og ikke minst - en spaavdeling.

Les mer
Holckenhavn Slot. Foto: Kristian Lilholt
Bilde: VisitNyborg / Nyborg Turistbureau
06

Holckenhavn Slot

Ditt hjem er ditt slott, men hvorfor ikke gjøre et slott til ditt hjem? Holckenhavn Slot er et fantastisk renessanseslott som ligger litt sør for Nyborg, og her finner du skjønne og delikate rom som både egner seg til parferie, bryllup og andre arrangementer - i tillegg til et utsøkt kjøkken som byr på kulinariske opplevelser. 

Les mer
Dragsholm Slot Hotel
Bilde: VisitOdsherred
07

Dragsholm Slot Hotel

Det 800-år gamle Dragsholm Slot ligger midt i den naturskjønne UNESCO Global Geopark Odsherred. Ta turen til Høvre på Sjælland og besøk det praktfulle slottet hvis du vil oppleve både vellvære og gourmetmat i luksuriøse, historiske omgivelser. Slottsferie på Dragsholm Slot er perfekt både for par, familier og venner.  

 

 

Les mer
Lungholm Slot
Bilde: Visit Lolland-Falster
08

Lungholm Slot

Lungholm Slot på Lolland er et av Danmarks mest unike slott. Det gamle fredede herregårdsanlegget fra 1400-tallet og den tilhørende enorme parken anlagt i engelsk stil, danner rammene for alt fra prinsesse-bryllupp og store konferenser, til mindre fester og langhelger med familie, venner eller kjæresten.

Les mer
Bernstorffs Castle
Bilde: HORESTA
09

Bernstorff Slot

Bernstorff Slot ligger i fredelig og naturskjønne omgivelser i Bernstorff Slotshave i Gentofte utenfor København. Siden oppførelsen i 1765 har det praktfulle, hvite slottet vært åsted for mange historiske høydepunkter, og i dag byr Bernstorff Slot på luksuriøs overnatting og kulinariske opplevelser i eventyrlige omgivelser. 

Les mer
Hvedholm Castle
Bilde: Faaborg Turistbureau
10

Hvedholm Slot

Hvedholm Slotshotel ligger utenfor Faaborg med utsikt over det vakre, fynske øyhavet. Slottet  stammer fra 1587, men sitt nåværende utseende fikk det i 1880, da slottet ble ombygd av lensgreve Bille Brahe Selby. I dag er det innredet som slottshotel, hvor man kan slappe av og nyte god mat i de flotte, historiske omgivelsene. 

Les mer

Les mer her!

Heartland Festival på Egeskov slott
Danmarks mest eventyrlige slott
Løvtag treehouse
12 unike overnattingsmuligheter i Danmark