Gå til innhold
Buy unique ceramics at Inge Vincents, Jægerborgggade

Keramikk for enhver smak

Foto: Visit Copenhagen

Keramikk har blitt mer og mer populært de siste årene, og det har helt klart tatt Danmark med storm - både som hobby og pynt i folks hjem. Her er vår guide til muséer, butikker, keramikk-kafeer og steder du selv kan lage håndlaget keramikk. 

Keramikk kommer i alle slags farger og fasonger, og det kan pynte opp et hjem, men det kan også bidra til spennende samtaler og skape unike opplevelser i fellesskap ved å selv lage det. Les mer om våre tips til steder nedenfor, alt fra København til Nordjylland

Bli inspirert og finn din kreative side!

Liste
Kart
Paint your own ceramics, Creative Space
Bilde: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

Creative Space - Aarhus, København og Odense

Få utløp for din kreative side hos Creative Space hvor du kan male på keramikk. Dette populære stedet tilbyr ikke mindre enn 300 forskjellig typer keramikk som kopper, skåler og fat, så det er nok å velge mellom. En perfekt opplevelse for både venner, par og hele familien.

Les mer
Inge Vincents, Ceramics
Bilde: Visit Copenhagen

Inge Vincents - København

Keramiker Inge Vincents har sitt eget verksted og butikk i den koselige gaten Jægerborggade som ligger i det hippe område Nørrebro. Her kan man kjøpe vakker, unik og håndlaget keramikk i lyse farger og unike former. 

Les mer
Ceramics Studio Arhoj, Copenhagen
Bilde: Copenhagen Mediacenter

Studio Arhoj - København

Hos Studio Arhoj finner man keramikk som uttrykker det visuelle forholdet mellom skandinavisk minimalisme og tradisjonell japansk kultur. I butikken kan man også observere når de glaserer og brenner keramikken. 

Les mer
Karoline Illum, Sondrup BB
Bilde: Karoline Illum

Karoline Illum - Kystlandet

I idylliske omgivelser omringet av skog i Sondrup Bakker holder keramikeren Karoline Illum til. Utenom å drive B&B har hun et verksted hvor man kan besøke og se hun arbeide, samt kjøpe med keramikk hjem. Et par ganger i året holder hun workshops hvor man kan utforske kreativiteten sin og lage kopper, skulpturer og skåler. En helt unik opplevelse i autentiske omgivelser.

Les mer
Clay Museum in Middelfart, Fyn
Bilde: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

CLAY - Fyn

På øya Fyn finner du CLAY Museum of Ceramic Art Denmark som er Nordens største spesialmuseum med keramisk kunst, kunsthåndtverk og design. Her kan du oppleve både moderne verk, samt følge keramikkens utvikling gjennom et par århundreder. Et spennende museum for keramikk interesserte. 

Les mer
Langsamt Ler Ceramic
Bilde: Johanne Heede Kjærum

Langsamt Ler - Roskilde

Langsamt Ler er en bæredyktig butikk startet av en mor og datter, hvor moren er keramiker og lager fantastiske produkter. Føler man seg kreativ kan man også selv skape sitt eget kunstverk og kjøpe porselensleire som de så brenner for deg.

Les mer

Keramikcafé Møllehusets - Nordvestkysten

Keramikcafé Møllehusets er en sjarmerende kafé og et hyggelig spisested med egen keramikkproduksjon, hage og utsikt ved Vennebjergs flotte mølle. Nyt en god kaffe med en kopp produsert på stedet, og ønsker man å dra videre på sightseeing så ligger Møllehusets kun 2 km fra det unike fyrtårnet, Rubjerg Knude.

Les mer
MK Studio Ceramics, Copenhagen
Bilde: Tim Staugaard

MK Studio - København

Med anerkjennelse i selveste The New York Times og keramikk spesiallaget for Michelin-restauranter og kafeer, så er dette et sted man bør sjekke ut med fargerike og funksjonelle produkter i høy kvalitet. 

Les mer
Hjorts Keramik Fabrik
Bilde: Destination Bornholm

Hjorts Keramik Fabrik - Bornholm

På Hjorts Keramik Fabrik som er endel av Bornholm Museum, så kan du dreie din egen keramikk. Så hvis du er på den idylliske øya Bornholm, ta med familien på en unik og kreativ opplevelse, og senere kan du utforske resten av museet.

Les mer
Keramoda in Lønstrup
Bilde: Lønstrup Turistbureau

Keramoda - Nordvestkysten

Keramoda ligger i den skjønne kystbyen Lønstrup. Her kan du nyte stemningen av kreativitet og kunst enten ved å følge prosessen fra start til slutt på verkstedet eller et måltid på kaféen. Det er også mulighet for å leie hytter på området.

Les mer
Tasja P. Ceramics
Bilde: Tasja Pulawska

Tasja P. Ceramics - København

Hos Tasja P. Ceramics som ligger i Nørrebro i København så kan du kjøpe lekker og håndlaget keramikk med flotte detaljer. 

Les mer
Royal Copenhagen ceramics
Bilde: Morten Bjarnhof, Copenhagen Media Center

Royal Copenhagen Keramikverksted - København

Klassiske Royal Copenhagen tilbyr en unik mulighet til å håndmale deres porselen med den velkjente blå malingen. Her blir du opplært av dyktige porselensmalere som viser deg hvordan du maler på kopper eller fat.

 

Les mer

Se mer kunst og design her

Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
Her kan du kjøpe dansk mote i København
The Egg. Photo: John Johnsen
Danske designikoner
Louisiana Museum of Modern Art
10 kunstmuseer i og nær København

Share your wonders: