På oppdagelsesreise i Københavns bydeler

Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

København har mange forskjellige bydeler – hver med sin egen unike sjarme. Hvorfor ikke ta turen til ærverdige Frederiksberg? Kanskje besøke H.C. Andersens grav på Nørrebro? Eller bare nyte en deilig lunsj på en av Østerbros mange sjarmerende fortauscaféer? Mulighetene er mange.

Vesterbro

Vesterbro er Københavns kanskje hippeste område og ’the place to be’. Kvarteret er hovedstadens gamle Red Light District, men er i dag forvandlet til et supersjarmerende område som byr på alt fra små designbutikker og koselige fortauscaféer, til en perlerekke av fantastiske restauranter og funky barer. Her finner du også Kødbyen – Københavns svar på Meatpacking District. Det gamle industriområdet ligger kun et steinkast fra Københavns Hovedbanegård, og huser både trendy utesteder og noen av Københavns beste restauranter.  Så er det kanskje ikke så rart at Vesterbro ble kåret til et av verdens kuleste nabolag av Lonely Planet i 2017.

Find out why Vesterbro is the place to be in Copenhagen
Bilde: Wonderful Copenhagen

Nørrebro

Ta en kort spasertur fra Nørreport St. og over den vakre Dronning Louises Bro, og du kommer til pulserende Nørrebro. Dette er en av Københavns mest populære bydeler som er kjent for sin sjarmerende atmosfære og multikulturelle kultur. Uansett om du er ute etter kule shoppingmuligheter, spennende matopplevelser eller koselige barer og caféer, så finner du det på Nørrebro. Sjekk for eksempel ut de hyggelige gatene Jægersborggade, Elmegade og Blågårdsgade hvor små butikker og trendy caféer og restauranter ligger som perler på en snor. Og hvis du trenger en liten pause fra det pulserende bylivet kan du utforske den vakre og fredfullte  Assistenten Kirkegård hvor blant andre H.C. Andersen ligger begravd. 

Explore the Copenhagen's multicultural neighbourhood Nørrebro
Bilde: Wonderful Copenhagen

Østerbro

Det eksklusive møter det avslappede i København-bydelen, Østerbro. Her finner du brede boulevarder, sjarmerende små caféer og butikker med alt fra dansk design til delikatesser, samt grønne parker og flott arkitektur. Det er også her du finner Danmarks mest berømte statue (og da snakker vi selvfølgelig om Den Lille Havfrue). Østerbro har også et stort utvalg av gode spisesteder, og kan by på alt fra fine dining til koselige smørrebrød-restauranter. Du kan også gå deg en tur eller bare slenge deg på gresset i Københavns største grønne oase, Fælledparken.

 

Live like the locals in Østerbro
Bilde: Wonderful Copenhagen

Frederiksberg

Ærverdige Frederiksberg klarer det kunststykket å være både eksklusiv og cool på en gang. Bydelen ligger bare en kort gåtur fra Københavns Hovedbanegård, men det er som om tempoet er litt langsommere her. Her kan du senke skuldrene og nyte en kopp kaffe fra en av bydelens mange trendy kaféer, beundre de mange flotte gamle bygningene som Frederiksberg er så kjent for, utforske designbutikkene langs Gammel Kongevej, eller gå en tur i skjønne Frederiksberg Have. Bydelen er også et mekka for den matglade, og her finner du både gourmet og lekker streetfood.

Hygge_Frederiksberg
Bilde: Rasmus Flindt Pedersen

Indre by 

I Indre By finner du alle Københavns uunværlige attraksjoner i en vakker og overkommelig bunt av gater og smug. Besøk Amalienborg Slot og den vakre slottsplassen, ta en tur i fantastiske Tivoli og kos deg med i shopping verdensklasse. Her finner du også must-see attraksjoner som sjarmerende Nyhavn og Kongens Have. Indre by er virkelig stedet for deg som er interessert i kunst og historie, og noen av Københavns mest berømte severdigheter befinner seg alle innenfor gå- og sykkel distanse i byens historiske sentrum. Her finner du noen av byens beste museumer, som for eksempel Nationalmuseet og Glyptoteket

Bilde:Martin Heiberg

Bilde:Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Christianshavn & Holmen

Christianshavn er et av Københavns mest pittoreske kvarter med små vinnskjeve hus fra 1600-tallet og trange brolagte gater. Ta en spasertur blant de vakre husene eller langs den fine kanalen, klatre opp i tårnet på Vor Frelsers Kirke, eller kos deg med en kopp kaffe eller en deilig lunsj på en av de mange trivelige kaféene som bydelen har å by på. På Christianshavn ligger også Christiania som ble grunnlagt i 1971 av en gruppe hippier som okkuperte det gamle nedlagte militærområdet og skapte et alternativt samfunn der.  I dag er Christiania en god blanding av unike hus, kunstgallerier, musikkscener og små spisesteder med billig økologisk mat. Ved Inderhavnsbroen mellom Christianshavn og Nyhavn finner du dessuten Broens Gadekøkken som serverer lekker streetfood og masse godt å drikke i hele sommerhalvåret. 

Vandra längs Christianshavns charmiga kanaler

Bilde:Daniel Jensen - Copenhagen Media Center

Amager

På Amager kan du oppleve en litt annen side av København – med flotte strender, store grøntområder og prisvinnende arkitektur. Ta en guidet arkitekturvandring i en av Københavns nyeste bydeler, Ørestad, som kun ligger 10 minutter med Metro fra Københavns sentrum. Her kan du oppleve dansk arkitektur på sitt beste, som for eksempel VM Bjerget, 8tallet og det flotte hotellet Bella Sky. Øst-Amager står i strandlivets og naturens tegn. Her ligger den flotte Amager Strandpark som er the place to be om sommeren. Hvis været (og årstiden) ikke innbyr til strandliv, kan du jo i stedet ta turen til Den Blå Planet, som er Nord-Europas største akvarium. Du kan også ta turen ut til Refshaleøen og spise fantastisk street food fra alle verdenshjørner på det store matmarkedet, Reffen

Mer av København

Ontdek de highlights van Kopenhagen en Seeland, Denemarken
Weekendtur til København
Michelin restaurant 108 in Copenhagen
Restauranter i København
Copenhagen sunset
10 skjulte perler i København
Rundetårn in Copenhagen
Københavns mest besøkte attraksjoner