sommerkveld ved Reffen street food marked i København

Matfestivaler i Danmark

Foto: © Abdellah Ihadian

Livet er en fest, spesielt når man kan nyte god mat i godt selskap. Danskene vet dette, og er derfor glade i å arrangere matfestivaler året rundt! Fordyp deg i dansk matkultur, og bli med på en (eller flere!) av våre spennende matfestivaler.

Liste
Kart
Mat som blir forberedt under Dining Week matfestival i København
Bilde: Steffanie Michela Nordahl Jakobsen
01

Dining Week - København

Dining Week er Danmarks første og originale restaurantfestival og har siden den startet i 2011 spredt seg fra København til hele Danmark. Under Dining Week kan du spise på mer enn 200 av Danmarks gourmetrestauranter, som alle tilbyr en tre-retters meny til en fordelaktig pris for anledningen. Dining Week er i dag Nordens største restaurantfestival og er et årlig arrangement som finner sted i uke 7. 

Mennesker ved langbord under Aarhus Food Festival
Bilde: Food Organisation of Denmark
02

Aarhus Food Festival

Hvert år i begynnelsen av september åpner Food Festival dørene for en helg full av inspirasjon og kulinariske opplevelser i de vakre omgivelsene på Tangkrogen i Aarhus. Her kan du møte toppkokker, matprodusenter, restauratører, forskere og andre matglade mennesker som inspirerer til hvordan mat bygger fellesskap, opplevelser og nytelse.

Flere glass med øl oppstilt på en bar under Copenhagen Beer Festival
Bilde: Danske Ølentusiaster
03

Copenhagen Beer Festival

Copenhagen Beer Week er en årlig ølfestival som feirer danske øltradisjoner og bryggerier. Festivalen samler bryggerier fra hele landet, som i fellesskap setter fokus på dansk øl, de mange danske bryggeriene og ølets rolle i den danske kultur.

Mann som holder i en makrell under Makrellfestivalen ved Sjællands Odde
Bilde: VisitOdsherred
04

Makrell Festival - Sjællands Odde

Makrell Festivalen i Sjællands Odde er en stemningsfull kombinasjon av seriøs fiskekonkurranse og en stor, stemningsfull havnefest fylt med muntert selskap, god mat, musikk, arrangementer og et hav av fiskehistorier.

Langbord med middagsgjester som deltar på Copenhagen Cooking & Food Festival
Bilde: Wonderful Copenhagen
05

Copenhagen Cooking & Food Festival

Københavns matfestival Copenhagen Cooking er Nordens største matfestival, og byr hvert år i august på gastronomiske opplevelser i særklasse. Copenhagen Cooking har spesielt fokus på matopplevelser på steder utenom det vanlige, og på nordisk mat og bærekraft, samt arrangementer hvor gastronomi settes inn i en historisk eller kulturell ramme. Matfestivalen varer i ti dager og byr på et bredt spekter av opplevelser for enhver smak og aldre.

Østers pent anrettet under østers- og blåskjell festival i Nykøbing, Danmark
Bilde: Morsø Turistbureau - Destination Mors
06

Østers og Blåskjell festival - Nykøbing

Hvert år i oktober sparkes østerssesongen i gang i Nykøbing. Her du smake på sesongens første østers fra Limfjorden, få inspirasjon til nye smaker og nyte stemningen til årets østers- og blåskjellpremiere - så delta uansett om du elsker østers eller vil smake østers for første gang. Opplev gourmetkokker med erfaring fra noen av Danmarks beste restauranter presentere et bredt og nyansert utvalg av delikatesser.

Mennsker som deltar i Rosevin festival i Odense
Bilde: Rosè Festival Odense
07

Rosè Festival - Odense

Rosé Festival Odense finner sted i hjertet av byens latinerkvarter, og denne herlige maidagen kan du smake på 15 viner, primært fra fynske importører og forhandlere. På torget kan du også få diverse snacks og delikatesser. Ikke gå glipp av denne hyggelige dagen som varsler sommerens ankomst!

Klassisk smørrebrød med fiskefilet med en tvist, servert ved Lønstrup, Nordjylland
Bilde: Claudia Zaltenbach – Dinner um Acht
08

Nordjysk Madfestival - Aalborg

Nordjyllands Matfestival er et årlig tilbakevendende arrangement på sensommeren, som feirer det gode måltidet og de herlige nordjyske råvarene. Gled deg til en matfestival fylt til randen med gode, lokale råvarer og unike matopplevelser rundt om i hele Nordjylland.

Klassisk dansk pølse
Bilde: LABAN Stories
09

Ringsted Street Food Festival

Kom til et matmekka og hygge for store og små, når Mad & Marked inviterer til Street Food Festival i Ringsted i august. fOmrådet forvandles til en kulinarisk oase, hvor våre lidenskapelige kokker skjemmer deg bort med gatemat fra hele verden.

Menneskemylder ved Nordic Brew Festival i Frederikshavn, Danmark
Bilde: Destination NORD - Frederikshavn
10

Nordic Brew Festival - Frederikshavn

Hvert år i oktober inviterer Arena Nord til Nordic Brew Festival, hvor du som gjest har mulighet til å smake på et bredt utvalg spesialøl og delikatesser fra de nordiske bryggeri og delikatesse-leverandører. Som bonus har gjestene mulighet til å besøke Nordic Ink Festival, som arrangeres i en tilstøtende hall, og inngangsbilletten gir tadgang til begge festivalene.

Kanskje vil du også like smaken av....

Michelin restaurant 108 in Copenhagen
Restauranter i København
Du finder Bib Gourmand restauranten, Kødbyens Fiskebar, i København.
Bib Gourmand restauranter i Danmark
Michelin restaurant Alouette in Copenhagen
Danmarks Michelinrestauranter
Tradisjonelle danske smørrebrød hos aamans deli i København, Danmark
De beste smørrebrødene i København
Beer sign at bodega in Vesterbro "Øl", Copenhagen, Denmark
Skål! Oppdag Danmarks lokale ølbryggerier
Weingut Heden Vingård bei Aalborg im dänischen Nordjütland
Vingårder i Danmark