Danmarks Michelinrestauranter
På utkikk etter en liste som garantert gir deg vann i munnen? Så les videre. Her kan du lese hvorfor Danmark er Nordens gourmethovedstad med Michelin-stjerner fordelt på 37 fantastiske restauranter.
Danmark fortsetter å gå foran i bærekraft: Green Michelin stjerner
Geranium ***
Geranium er den første restauranten i Danmark som har fått tre Michelinstjerner. Den ble også rangert som nr. 1 på listen over verdens 50 beste restauranter i 2022. Geranium drives av Rasmus Kofoed, som ble kåret til verdens beste kokk i 2011.
Jordnær ***
Restaurant Jordnær serverer deilig mat med "fra-jord-til-bord-fokus" kun 10 km nord for København. Her kan du nyte nydelige måltider basert på sessongens aller beste råvarer. Jordnær kapret også plass 38 på listen over verdens 50 beste restauranter i 2022.
Alchemist **
Selv før Restaurant Alchemist åpnet sommeren 2019, var det mye snakk om stjernekokken Rasmus Munk og hans holistiske 50-retters meny (ja, du leste riktig). Og dette har tydeligvis også fanget Michelindommernes oppmerksomhet. Restaurant Alchemist ble nemlig tidelt ikke bare én, men hele to Michelin-stjerner på sitt første år. I 2022 ble Alchemist rangert som nummer 18 på listen over verdens 50 beste restauranter.
Frederikshøj **
Restaurant Frederikshøj fikk sin andre stjerne i 2022, og spiller i den danske gastronomiens høyeste liga, mye takket være den prisbelønte kjendiskokken Wassim Hallal. Stjernekokken vant også Michelins Chef Mentor Award i 2022. Her får du nyskapende retter med rene smaker fra det beste av sesongens råvarer.
Henne Kirkeby Kro **
Denne to-stjerners restauranten på Danmarks vestkyst fortsetter å imponere besøkende med fantastiske omgivelser og spennende retter. I tillegg mottok Henne Kirkeby Kro i 2019 Michelin Guide Nordic Countries sin pris for "Welcome & Service".
Kadeau Copenhagen **
Å besøke Kadeau føles akkurat som å oppleve en liten del av Bornholm midt i København. Restauranten fikk sin første sjerne i 2013 og har fortsatt å jobbe hardt siden, noe som restulterte i stjerne nummer to i 2018!
Kong Hans Kælder **
Kong Hans Kælder, som du finner i en gotisk kjeller sentralt i København, serverer luksuriøse måltider fra det franske kjøkkenet i et helt unikt miljø.
Koan, Copenhagen **
Koreansk-fødte kokk-eier Kristian Baumann leder et team i et åpent kjøkken, og gir en utrolig engasjerende opplevelse fra start til slutt, hvor matlagingen er både teknisk og originalt gjennomført.
Alimentum *
Alimentum i Aalborg, som allerede har mottatt en Michelin Green Star, er forankret i bærekraft og innkjøp av ingredienser fra sin egen gård. Ledet av kokk Søren Birch og sommelier Simon Kvist Bjerre, tilbyr de naturinspirerte retter med kreative vrier, ofte med hovedretter som kombinasjon med oppfinnsomme tilbehør, alt i en varm og avslappet atmosfære.
Alouette *
Restaurant Alouette holder til i graffiti-dekkede korridorer på Islands Brygge. Restauranten ble tildelt en stjerne i 2019, og spesielt sausene ble fremhevet av inspektørene.
Aro, Odense *
Den første Michelin-stjernen for den tredje største øya i Danmark, Fyn. Aro ligger i en gammel fabrikk i utkanten av byen. Den moderne restauranten tilbyr en kortfattet meny som kombinerer det rustikke og det raffinerte til en perfekt balanse.
Domestic *
Domestic serverer fantastiske retter basert på lokale råvarer og tilsatt en dose ekte dansk hygge. Restauranten ligger midt i hjertet av Aarhus, og er et utmerket valg når du besøker Danmarks nest største by.
Domæne, Herning *
Denne hyggelige og intime restauranten som ligger inne i en fantastisk trekuppel serverer kreative nordiske retter som viser et utmerket nivå av ferdigheter og raffinement.
formel B *
Også i toppsjiktet av Københavns beste restauranter finner du Formel B, som drives av Rune Jochumsen og Kristian Møller. De fikk sin Michelinstjerne for første gang i 2015.
Frederiksminde *
Frederiksminde er en liten restaurant på Sydsjælland med bare åtte bord. Når du spiser her kan du nyte sesongbaserte retter sammen med en fantastisk utsikt over Præstø fjord.
Gastromé *
Gastromé er en Michelins-restaurant som imponerer med teknisk matlaging og en intim atmosfære i Latinerkvarteret i Aarhus. Her kan du velge å få servert fem, åtte eller tretten retter.
Kadeau Bornholm *
Kadeau har som ambisjon å være den som definerer "smaken av Bornholm". De serverer utsøkte fem- og åtteretters smaksmenyer og gjestene kan føle seg trygge i kokkenes prisbelønte hender.
Parsley Salon *
Parsley Salon er Michelin-stjernekokken Allan Schultz' elegante tilbakekomst til fine dining, og ligger i den grønne forstaden Hellerup. Restauranten er kjent for sine raffinerte nordiske smaker, utsøkte ingredienser og kunstneriske presentasjoner, og kombinerer tidløst håndverk med en fast meny servert i et intimt lokale med dansk eikeaksent.
Pearl By Paul Proffitt *
Pearl by Paul Proffitt er det nye soloprosjektet til den anerkjente britiske kokken, som tidligere jobbet på tostjernersrestauranten Henne Kirkeby Kro. Restauranten ligger ved Flensborgfjorden nær den tyske grensen, og blander lokale danske ingredienser med moderne stil og et nostalgisk nikk til hans britiske røtter, alt servert med varme, finesse og vidstrakt utsikt over vannet.
The Samuel *
Denne restauranten ligger i forstaden ved Hellerup, nord for København, og spesialiserer seg på utsøkt mat og vin, og vant sin første Michelin-stjerne i 2021.
Slotskøkkenet *
Kjøkkenet i dette flotte slottet på Sjællands vestkyst byr på sofistikerte og smakfulle retter fra det nordiske kjøkkenet. Restauranter ligger i fantastiske omgivelser og fikk sin første stjerne i 2017.
Sushi Anaba *
Sushi Anaba er en intim disk med 15 sitteplasser i København hvor den danske kokken Mads Battefeld serverer raffinert sushi i Edomae-stil. Han er utdannet i Tokyo, og lager hver nigiri med presisjon ved bruk av bærekraftig nordisk sjømat i rolige, historiske omgivelser.
Substans *
Aarhus restaurant Substans har gjennomgått en transformasjon de siste årene, og mistet stjernen sin i 2020 og deretter flyttet de til et nytt sted på toppen av Pakhusene, med arkitektur fra 1960 -tallet. Den fikk tilbake stjernen sin i 2021.
Syttende *
På øya Als i Sør -Danmark mottok Restaurant Syttende sin første stjerne i 2021. Restauranten ligger i toppetasjen på Alsik Hotel med utsikt over Sønderborg by, og er drevet av Jesper Koch.
Søllerød Kro *
Matskribentene står i kø for å lovprise det nye gourmetparadiset på Søllerød Kro. Idylliske omgivelser, uklanderlig service og fantastisk mat gjør dette til en unik opplevelse.
Restaurant Texture *
Restaurant Texture er en elegant kjeller i København hvor kokk Karim Khouani blander sin franske, italienske og marokkanske arv til elegante, smaksrike retter. Med en Michelin-stjerne-historie i Malmö og flere tiår med gourmet-erfaring, er matlagingen hans raffinert, personlig og full av sjel.
Ti Trin Ned *
Ti Trin Ned er den første restauranten i byen Fredericia som får en Michelinstjerne. Dette takket være en ambisiøs meny som kombinerer nordisk, fransk og molekylær gastronomi.
Tri, Agger *
I en liten kystby ved Nordsjøen har kokken Nicholas Min Jørgensen laget en meny med tematikk rundt sesongbaserte og lokale råvarer med en "fra nese til hale"-ideologi.
Udtryk *
Udtryk er kokk Edward Lees dypt personlige tolkning av gourmetmat. Det handler om en stadig utviklende smaksmeny formet av instinkt, sesong og et liv mellom kulturer. Ved å blande asiatiske og europeiske teknikker, gjenspeiler hver rett hans reise, laget med formål og stille presisjon.
Villa Vest, Lønstrup *
Nøyaktig tilberedte og svært kreative retter serveres på denne vakre restauranten bygget på en klippe, med utsikt over bølgene fra Nordsjøen som slår innover kysten.




































