Danmarks Michelinrestauranter

Foto: Alison Vagnini - Copenhagen Media Center

På utkikk etter en liste som garantert gir deg vann i munnen? Så les videre. Her kan du lese hvorfor Danmark er Nordens gourmethovedstad nummer 1, med totalt 48 Michelin-stjerner fordelt på 31 fantastiske restauranter.

Danmark fortsetter å gå foran i bærekraft, og mottok nye Green Michelin stjerner i 2023.

Liste
Kart
Bilde: Jason Loucas
01

noma ***

Verdensberømte Noma er et fyrtårn innen banebrytende gastronomi og har hele fem ganger blitt kåret til verdens beste restaurant. Kjøkkenet deler året inn i tre sesonger: Vilt- og skogssesongen, planteriket, og fisk- og skalldyrsesongen. 

Les mer
Bilde: Ulrika Mårtensson
02

Geranium ***

Geranium er den første restauranten i Danmark som har fått tre Michelinstjerner. Den ble også rangert som nr. 1 på listen over verdens 50 beste restauranter i 2022. Geranium drives av Rasmus Kofoed, som ble kåret til verdens beste kokk i 2011. 

Les mer
Jordnær is a Michelin restaurant located just 10 km north of Copenhagen
Bilde: Restaurant Jordnær - VisitCopenhagen
03

Jordnær **

Restaurant Jordnær serverer deilig mat med "fra-jord-til-bord-fokus" kun 10 km nord for København. Her kan du nyte nydelige måltider basert på sessongens aller beste råvarer. Jordnær kapret også plass 38 på listen over verdens 50 beste restauranter i 2022.

Les mer
Restaurant Alchemist Copenhagen
Bilde: Claes Bech Poulsen
04

Alchemist **

Selv før Restaurant Alchemist åpnet sommeren 2019, var det mye snakk om stjernekokken Rasmus Munk og hans holistiske 50-retters meny (ja, du leste riktig). Og dette har tydeligvis også fanget Michelindommernes oppmerksomhet. Restaurant Alchemist ble nemlig tidelt ikke bare én, men hele to Michelin-stjerner på sitt første år. I 2022 ble Alchemist rangert som nummer 18 på listen over verdens 50 beste restauranter.

Les mer
Michelin restaurant AOC in Copenhagen
Bilde: Søren Gammelmark - Copenhagen Media Center
05

AOC **

AOC i København beholder sine to Michelinstjerner, og fortsetter å servere unike og innovative danske retter. Restauranten ligger sentralt i København og maten er basert på nordiske produkter og rene smaker.

Les mer
Restaurant Frederikshøj in Aarhus
Bilde: Restaurant Frederikshøj - VisitAarhus
06

Frederikshøj **

Restaurant Frederikshøj fikk sin andre stjerne i 2022, og spiller i den danske gastronomiens høyeste liga, mye takket være den prisbelønte kjendiskokken Wassim Hallal. Stjernekokken vant også Michelins Chef Mentor Award i 2022. Her får du nyskapende retter med rene smaker fra det beste av sesongens råvarer.

 

Les mer
Michelin restaurant Henne Kirkeby Kro in West Jutland
Bilde: Henne Kirkeby Kro
07

Henne Kirkeby Kro **

Denne to-stjerners restauranten på Danmarks vestkyst fortsetter å imponere besøkende med fantastiske omgivelser og spennende retter. I tillegg mottok Henne Kirkeby Kro i 2019 Michelin Guide Nordic Countries sin pris for "Welcome & Service".

Les mer
Restaurant Kadeau Copenhagen has two Michelin stars
Bilde: Marie Louise Munkegaard - Copenhagen Media Center
08

Kadeau Copenhagen **

Å besøke Kadeau føles akkurat som å oppleve en liten del av Bornholm midt i København. Restauranten fikk sin første sjerne i 2013 og har fortsatt å jobbe hardt siden, noe som restulterte i stjerne nummer to i 2018!

Les mer
Kong Hans Kælder was the first restaurant in Copenhagen to receive a Michelin star
Bilde: Restaurant Kong Hans Kælder - Copenhagen Media Center
09

Kong Hans Kælder **

Kong Hans Kælder, som du finner i en gotisk kjeller sentralt i København, serverer luksuriøse måltider fra det franske kjøkkenet i et helt unikt miljø.

Les mer
Restaurant Koan
Bilde: Daniel Rasmussen
10

Koan, Kopenhagen **

Koreansk-fødte kokk-eier Kristian Baumann leder et team i et åpent kjøkken, og gir en utrolig engasjerende opplevelse fra start til slutt, hvor matlagingen er både teknisk og originalt gjennomført. 

Les mer
Bilde: Alison Vagnini - Copenhagen Media Center
11

Alouette *

Restaurant Alouette holder til i graffiti-dekkede korridorer på Islands Brygge. Restauranten ble tildelt en stjerne i 2019, og spesielt sausene ble fremhevet av inspektørene.

Les mer
Restaurant domestic in Aarhus
Bilde: Restaurant domestic
12

Domestic *

Domestic serverer fantastiske retter basert på lokale råvarer og tilsatt en dose ekte dansk hygge. Restauranten ligger midt i hjertet av Aarhus, og er et utmerket valg når du besøker Danmarks nest største by. 

Les mer
Mouth-watering dessert at the Michelin restaurant Formel B
Bilde: Formel B - Copenhagen Media Center
13

formel B *

Også i toppsjiktet av Københavns beste restauranter finner du Formel B, som drives av Rune Jochumsen og Kristian Møller. De fikk sin Michelinstjerne for første gang i 2015.

Les mer
Hotel Frederiksminde has a Michelin star and is located south of Copenhagen
Bilde: frame&work - SydkystDanmark
14

Frederiksminde *

Frederiksminde er en liten restaurant på Sydsjælland med bare åtte bord. Når du spiser her kan du nyte sesongbaserte retter sammen med en fantastisk utsikt over Præstø fjord. 

Les mer
Restaurant Gastrome
Bilde: Restaurant Gastromé - VisitAarhus
15

Gastromé *

Gastromé er en Michelins-restaurant som imponerer med teknisk matlaging og en intim atmosfære i Latinerkvarteret i Aarhus. Her kan du velge å få servert fem, åtte eller tretten retter.

Les mer
Chef plating at michelin star restaurant Jatak in Copenhagen
Bilde: Santiago de la Vega, Wonderful Copenhagen
16

Jatak *

Fikk sin første stjerne 6 måneder etter at de åpnet dørene i 2022, Restaurant Jatak er den nye stjerne i Københavns hippe nabolag Nørrebro.  Restaurantens navn kan direkte oversettes til «Yes, please». Så når kelneren spør om du ønsker dessert, så vet du hva du skal si; Ja tak!

Les mer
Kadeau Bornholm is a Michelin starred restaurant on the island of Bornholm
Bilde: Marie Louise Munksgaard - Kadeau Bornholm
17

Kadeau Bornholm *

Kadeau har som ambisjon å være den som definerer "smaken av Bornholm". De serverer utsøkte fem- og åtteretters smaksmenyer og gjestene kan føle seg trygge i kokkenes prisbelønte hender. 

Les mer
Restaurant Domæne
Bilde: Restaurant Domæne
18

Domæne, Herning *

Denne hyggelige og intime restauranten som ligger inne i en fantastisk trekuppel serverer kreative nordiske retter som viser et utmerket nivå av ferdigheter og raffinement.

Les mer
GDK Restaurant Tri, Agger
Bilde: Tri
19

Tri, Agger *

I en liten kystby ved Nordsjøen har kokken Nicholas Min Jørgensen laget en meny med tematikk rundt sesongbaserte og lokale råvarer med en "fra nese til hale"-ideologi. 

Les mer
Restaurant Lyst at Fjordenhus, Vejle in Denmark
Bilde: Anders Sune Berg - Fjordenhus
20

LYST *

 

Daniel McBurnie's Restaurant Lyst ligger i en enestående bygning designet av Olafur Eliasson og fokuserer på lokale råvarer. Den vant sin første stjerne i 2021.

Les mer
Michelin restaurant Marchal is located in the historic and luxurious Hotel d'Angleterre
Bilde: Hotel D'Angleterre - Copenhagen Media Center
21

Marchal *

Matopplevelsen på Marchal i København sentrum vil vekke alle sansene dine, og kjøkkenet gjør sitt beste for å gi mattradisjonene i dette historiske bygget en moderne touch. 

Les mer
Plates of food at Michelin starred restaurant Mota in western Zealand
Bilde: VisitOdsherred
22

Mota *

Skalldyr fra fjorden og grønnsaker fra landet møtes i en søt union på fatene hos restaurant Mota. Sjefskokk Claus Henriksen, tidligere sjefskokk på Dragsholm slott, står bak denne 2022 Michelin nykommeren som ligger vest på Sjælland.

Les mer
Michelin restaurant The Samuel in Copenhagen
Bilde: The Samuel
23

The Samuel *

Denne restauranten ligger i forstaden ved Hellerup, nord for København, og spesialiserer seg på utsøkt mat og vin, og vant sin første Michelin-stjerne i 2021.

Les mer
Dragsholm Castle has a michelin starred restaurant
Bilde: Kim Wyon
24

Slotskøkkenet *

Kjøkkenet i dette flotte slottet på Sjællands vestkyst byr på sofistikerte og smakfulle retter fra det nordiske kjøkkenet. Restauranter ligger i fantastiske omgivelser og fikk sin første stjerne i 2017. 

Les mer
Restaurant Substans in Aarhus
Bilde: Restaurant Substans
25

Substans *

 

Aarhus restaurant Substans har gjennomgått en transformasjon de siste årene, og mistet stjernen sin i 2020 og deretter flyttet de til et nytt sted på toppen av Pakhusene, med arkitektur fra 1960 -tallet. Den fikk tilbake stjernen sin i 2021.

Les mer
Michelin starred chefs at Syttende Restaurant in Sønderborg, Denmark
Bilde: Restaurant Syttende
26

Syttende *

 

På øya Als i Sør -Danmark mottok Restaurant Syttende sin første stjerne i 2021. Restauranten ligger i toppetasjen på Alsik Hotel med utsikt over Sønderborg by, og er drevet av Jesper Koch.

Les mer
The charming Søllerød Inn is a Michelin restaurant located north of Copenhagen
Bilde: Søllerød Kro - Copenhagen Media Center
27

Søllerød Kro *

Matskribentene står i kø for å lovprise det nye gourmetparadiset på Søllerød Kro. Idylliske omgivelser, uklanderlig service og fantastisk mat gjør dette til en unik opplevelse. 

Les mer
Restaurant Ti Trin Ned in Fredericia
Bilde: Ti Trin Ned
28

Ti Trin Ned *

Ti Trin Ned er den første restauranten i byen Fredericia som får en Michelinstjerne. Dette takket være en ambisiøs meny som kombinerer nordisk, fransk og molekylær gastronomi. 

Les mer
Villa Vest Restaurant
Bilde: Lønstrup Turistbureau
29

Villa Vest, Lønstrup *

Nøyaktig tilberedte og svært kreative retter serveres på denne vakre restauranten bygget på en klippe, med utsikt over bølgene fra Nordsjøen som slår innover kysten.

Restaurant Aro
Bilde: Elvinas
30

Aro, Odense *

Den første Michelin-stjernen for den tredje største øya i Danmark, Fyn. Aro ligger i en gammel fabrikk i utkanten av byen. Den moderne restauranten tilbyr en kortfattet meny som kombinerer det rustikke og det raffinerte til en perfekt balanse.

Les mer