Bib Gourmand restauranter i Danmark

Foto: Oscar Houmann - Kødbyens Fiskebar

Bib Gourmand er en pris som årlig tildeles restauranter som serverer mat av høy kvalitet, men til en billigere penge. Med andre ord er disse restaurantene et godt valg hvis du vil teste noe av det Danmark har å tilby innen god mat og gourmet, men uten å tømme bankkontoen helt.

Liste
Kart
Bib gorumand restaurant Anarki in Copenhagen
Bilde: Anders Hviid
01

Anarki

Anarki, tar det klassisk-moderne bistrokonseptet et steg videre. Som navnet antyder ønsker restauranten å gå sin egen vei, og holde seg borte fra dogmer når det gjelder både mat og vin. I stedet for å være bundet til et spesifikt kjøkken henter kokkene inspirasjon fra hele verden. På kjøkkenet til Anarki er alt lov. 

Les mer
Barabba is Bib Gourmand restaurant in Copenhagen
Bilde: Wonderful Copenhagen
02

Barabba

Barabba serverer moderne italiensk mat, og her kan du selv velge om du er i humør til de mer tradisjonelle og autentiske smakene, eller om du har lyst til å prøve de velkjente rettene med en moderne tvist, som for eksempel tang-tiramisu.

Les mer
Bib gorumand restaurant Enomania in Copenhagen
Bilde: Enomania
03

Enomania

Se for deg en kremaktig risotto med artisjokker, hjemmelaget italiensk pølse og pecorino-ost, servert med et glass god italiensk rødvin. Det er Bib Gourmand restauranten Enomania. Her kan du få et godt glass vin for kun 35 kroner – ellers står du fritt til å justere vinvalget etter lommeboken.

Les mer
Bib gourmand restaurant Hærværk in Aarhus
Bilde: Claes Bech-Poulsen
04

Hærværk

På Hærverk er menyen sesongbasert og ingrediensene økologiske, og det er stort fokus på å redusere svinn. Alt på dyret blir brukt; fra nese til hale. Atmosfæren i restauranten er bakoverlent, og man får så smått assosiasjoner til  hipstersteder i New Yorks meatpacking district.

Les mer
Bilde: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
05

Kødbyens Fiskebar

I Fiskebaren er det fisk og sjømat som står i sentrum. Vi snakker sunne og gode retter akkompagnert med utsøkte viner. Atmosfæren er uformell og restaurantens lokaler bærer fortsatt preg av de gamle kjøtthallene. Spis i baren, slapp av i sofaene, ved bordene eller ute i den vakre kveldssolen.

Les mer
Bib gourmand restaurant Marv & Ben in Copenhagen
Bilde: Marv & Ben PR photo
06

Marv & Ben

Ta et dypdykk inn i nordisk gastronomi. Marv & Bens meny er basert på det beste av lokale ingredienser, noe som betyr at det plukkes, syltes og tørkes når innhøstingen er på sitt beste. DU kan blant annet smake på fermentert hvitløk, syltede grønne jordbær, saltet sandløk og tørket treff.

Les mer
Bib gourmand restaurant Mêlée in Copenhagen
Bilde: Stine Christensen
07

Mêlée

Mêlée er en intim restaurant og vinbar lokalisert i den stilfulle bydelen Frederiksberg i København. Restauranten bærer preg av en avslappet atmosfære og er tydelig franskinspirert. Rettene er ukompliserte og tidløse, samtidig som de blir løftet av sporadisk eksperimentering og utvikling.

Les mer
Bib gourmand restaurant Moment in Rønde
Bilde: Destination Djursland
08

Moment

Restaurant Moment åpnet 1. mai 2016 med en helt spesiell tilnærming til bruk av ingredienser. Restauranten forsøker å gi hver gjest den største smakopplevelsen som er å hente fra lokale råvarer og ferske, bærekraftige grønnsaker og urter. Om sommeren har restauranten servering ute i grønnsakshagen. 

Les mer
Bib gourmand restaurant Pluto in Copenhagen
Bilde: Konrad Frank
09

Pluto

Bib Gourmand-restauranten Pluto i Borgergade i København sentrum har Pluto hentet sin inspirasjon fra New York, med en rå innredning uten rom for unødvendigheter. Atmosfæren er likevel livlig, og det er matens ærlige smaker som settes i fokus. Utvalget er stort, og det kan være vanskelig å bestemme seg.

Les mer
Bib gourmand restaurant Pondus in Copenhagen
Bilde: Søren Gammelmark
10

Pondus

Pondus er svaret på en dansk organisk bistro, hvor fokuset er på ny-nordisk mat, lokale produkter og å tilberede spennende retter med så mye økologi som mulig. Enkle, moderne måltider nytes i koselige omgivelser med rustikk innredning, som er med å forsterke den avslappede og vennlige atmosfæren.

Les mer
Bib Gourmand restaurant Selma in Copenhagen
Bilde: Restaurant Selma
11

Selma

Micheling Guiden tildelte Selma en Bib Gourmand i 2019 med følgende begrunnelse: "Et søtt og hjemmekoselig sted, oppkalt etter eierkokkens datter, som drives av en ung og vennlig gjeng. Lunsjsmørbrødene er moderne, samtidig som de tar vare på det tradisjonelle, og middagsrettene er laget for å deles. Videre har restauranten også et utmerket utvalg av øl fra mikrobryggerier.

Les mer
12

Møf

Møf i Århus eies og drives av et erfarent ungt par, og er moderne med monokrom innredning og en avslappet atmosfære. Rettene er moderne i stilen, men danske i hjertet og laget med lokale råvarer. Møf har også et imponerende utvalg av organiske viner.

13

Bjørnekælderen

Bjørnekælderen, som ligger i hjertet av Frederiksberg (København), har vært en restaurant i over 130 år, og referanser til de lodne skapningene som restauranten tar sitt navn fra er tydelige i dette koselige, karakteristiske spisestedet. Smørrebrød serveres til lunsj, mens mer omfattende retter tilbys om kvelden. De nøye utformede rettene har smak, fantasi og et moderne preg.

Norrlyst Restaurant Copenhagen
Bilde: Emil Eshardt
14

Norrlyst

Denne intime bistro fokuserer på sæsoner. Her får du lækkert smørrebrød til frokost og 4-retters menu til aften i topkvalitet. Velsmagende, lokale råvarer er kernen i alle deres måltider ledsaget af velsmagende lokale øl og nogle fremragende snaps.

Les mer
Restaurant Møntergade in Copenhagen
Bilde: Jonas Buhr
15

Møntergade

Restauranten Møntergade har skønne minimalistiske omgivelser - med et strejf af klasse. Der tilbydes store portioner af traditional dansk mad til begge frokost og middag. Her får du noget for pengene, masser af smag inklusive.

Les mer