
Bib Gourmand restauranter i Danmark
Bib Gourmand er en pris som årlig tildeles restauranter som serverer mat av høy kvalitet, men til en billigere penge. Med andre ord er disse restaurantene et godt valg hvis du vil teste noe av det Danmark har å tilby innen god mat og gourmet, men uten å tømme bankkontoen helt.
Anarki
Anarki, tar det klassisk-moderne bistrokonseptet et steg videre. Som navnet antyder ønsker restauranten å gå sin egen vei, og holde seg borte fra dogmer når det gjelder både mat og vin. I stedet for å være bundet til et spesifikt kjøkken henter kokkene inspirasjon fra hele verden. På kjøkkenet til Anarki er alt lov.
Bistro Lupa
Fra menyen og ingrediensene til møblene, serviset og arbeidsprosessene i restauranten - alt er planlagt og gjennomført med et bærekraftig preg. Maten er plantebasert og lages utelukkende med sesongbaserte råvarer fra lokale produsenter eller produsert av Lupa selv.
Bjørnekælderen
Bjørnekælderen, som ligger i hjertet av Frederiksberg (København), har vært en restaurant i over 130 år, og referanser til de lodne skapningene som restauranten tar sitt navn fra er tydelige i dette koselige, karakteristiske spisestedet. Smørrebrød serveres til lunsj, mens mer omfattende retter tilbys om kvelden. De nøye utformede rettene har smak, fantasi og et moderne preg.
Enomania
Se for deg en kremaktig risotto med artisjokker, hjemmelaget italiensk pølse og pecorino-ost, servert med et glass god italiensk rødvin. Det er Bib Gourmand restauranten Enomania. Her kan du få et godt glass vin for kun 35 kroner – ellers står du fritt til å justere vinvalget etter lommeboken.
Gabrielle
Restaurant Gabrielle er en autentisk fransk bistro som ligger i Vestergade, midt i hjertet av København. Bruken av gode, lokale råvarer er en viktig del av kjøkkenets filosofi. Kjøkkensjef Simon Slott er alltid på jakt etter de beste ingrediensene, og det legges stor vekt på sesongbaserte råvarer.
Marv & Ben
Ta et dypdykk inn i nordisk gastronomi. Marv & Bens meny er basert på det beste av lokale ingredienser, noe som betyr at det plukkes, syltes og tørkes når innhøstingen er på sitt beste. DU kan blant annet smake på fermentert hvitløk, syltede grønne jordbær, saltet sandløk og tørket treff.
Mêlée
Mêlée er en intim restaurant og vinbar lokalisert i den stilfulle bydelen Frederiksberg i København. Restauranten bærer preg av en avslappet atmosfære og er tydelig franskinspirert. Rettene er ukompliserte og tidløse, samtidig som de blir løftet av sporadisk eksperimentering og utvikling.
Pluto
Bib Gourmand-restauranten Pluto i Borgergade i København sentrum har Pluto hentet sin inspirasjon fra New York, med en rå innredning uten rom for unødvendigheter. Atmosfæren er likevel livlig, og det er matens ærlige smaker som settes i fokus. Utvalget er stort, og det kan være vanskelig å bestemme seg.
Pondus
Pondus er svaret på en dansk organisk bistro, hvor fokuset er på ny-nordisk mat, lokale produkter og å tilberede spennende retter med så mye økologi som mulig. Enkle, moderne måltider nytes i koselige omgivelser med rustikk innredning, som er med å forsterke den avslappede og vennlige atmosfæren.
Selma
Micheling Guiden tildelte Selma en Bib Gourmand i 2019 med følgende begrunnelse: "Et søtt og hjemmekoselig sted, oppkalt etter eierkokkens datter, som drives av en ung og vennlig gjeng. Lunsjsmørbrødene er moderne, samtidig som de tar vare på det tradisjonelle, og middagsrettene er laget for å deles. Videre har restauranten også et utmerket utvalg av øl fra mikrobryggerier.
Calma
En liten bistro som er en lokal favoritt, finner du i den ikoniske brosteinsgaten Jægersborggade . Se kokkene i det åpne kjøkkenet trylle frem nydelig tilberedte franske og italienske retter à la carte. Denne hjemmekoselige restauranten lover mat som er like variert og spennende som nabolaget den ligger i.














