Aktiv ferie i Aarhusregionen

Foto: Aarhusregionen

Gjør dere klar for en opplevelsesrik sommeferie i storslått natur. Området rundt Aarhus byr på unike turmuligheter, et bredt aktivitetstilbud, fantastiske strender og kort avstand mellom by og natur, noe som gjør Friluftsregionen til en drømmedestinasjon, bare et steinkast fra Aarhus.

Danmarks outdoor hovedstad

Langs Hærvejen går Gudenåen, som med sine 160 km er Danmarks lengste vassdrag. Elvens rike fiskeliv, bestående av laks, ørret, ål, brasme, mort og abbor, gjør den svært populær for fiske, og det er også mulig å både seile, kjøre motorbåt og padle i kano eller kajakk, helt fra byen Tørring til utløpet i Randers Fjord. 

Besøk en nasjonalpark

Like i nærheten ligger den fantastiske nasjonalparken Mols Bjerge, omgitt av skog, myrer og spennende kystnatur. Her er det mulighet for både bading, fiske og seiling. I tillegg til å gå tur, kan man oppleve naturen ved å melde seg på en tretimers sightseeingtur i buss, leie sykkel eller bli med på en guidet gå- eller seiltur.

Besøk sjarmerende Silkeborg

Omringet av Danmarks største skog- og innsjøområde ligger Silkeborg, den såkalte outdoor-hovedstaden. Den varierte naturen danner de ideelle rammene for en aktiv ferie, men byen er også i seg selv verdt et besøk. Silkeborg byr på et rikt kulturliv, stort fokus på lokale råvarer, mikrobryggerier og mange små unike butikker.

Les mer om Frivuftsregionen og alt den har å by på

Danmarks høystliggende landskap

Søhøjlandet i Aarhusregionen er Danmarks sørligste og mest høystliggende landskap. Her finner dere Danmarks to høyeste topper, Yding Skovhøj (173 m.o.h) og Ejer Bavnehøj (171 m.o.h), men den beste utsikten er likevel fra Himmelbjerget (147 m.o.h). Vårt nummer én turtips er å gå den 40 km lange Himmelbjergruten

Rikt med friluftsaktiviteter

Andre populære aktiviteter på Søhøjlandet, forutenom sykkel, gåturer og padling, er klatring i en av områdets mange topper og å spille golf. Seks golfbaner ligger spredt med ca. 10 km avstand. Sett dessuten av et par timer til å besøke Skanderborg, som byr på kvalitetsopplevelser innen kunst, gastronomi og shopping.

Oppdag flere friluftsopplevelser i Aarhusregionen

På tur langs historiske Hærvejen

Finn roen i naturen og nyt friluftslivet på sykkel eller til fots, samtidig som dere opplever historier fra både verdenskriger og vikingtiden, da handelsmenn, bønder, pilgrimmer og konger reiste via Hærvejen når de skulle ut i verden. I dag er den 500 km lange ruten svært populær både for dagsturerer og lengre utflukter.

Kroer, kafeer og vakre Viborg by

Overnatt i telt eller sjekk inn på en av de tradisjonsrike kroene langs veien, og gå ikke glipp av spennende smaksopplevelser i Hærvejens restauranter, kafeer og små gårdsbutikker. I anledningen anbefales også en tur innom Viborg, en vakker gammel by med alt man kan ønske seg av historie, koselig, shopping, sport og kultur. 

Finn ut mer om Viborg og resten av den Historiske Regionen

Nyt livet langs kysten

Aarhusregionens vakre kystland er det perfekte stedet for en aktiv badeferie i rolige omgivelser. De barnevennlige, hvite strendene regnes som å være blant Danmarks beste, og ellers er koselige havner, lokale restautanter og sjarmerende småbyer, som Odder og Juelsminde, bare noe av det du har i vente. Kos dere med hesteridning, fiske, kiting, windsurfing og dykking, og spis store mengder is! Legg også turen innom kultur- og badebyen Horsens for kano og kajakking, hyggelig shopping og museumsbesøk.

Opplev Samsø

Bare en time fra fastlandet ligger den perfekte sommerøya, Samsø. Senk skuldrene, nyt den storslåtte naturen og utnytt bademulighetene ved den 120 km lange kystlinjen. På øyas mest populære havn, Ballen, kommer dere garantert i feriestemning med mange restauranter, søte butikker, fine strender og godt folkeliv. 17.-20. juli avholdes Samsø Festivalen, hvor dere kan oppleve musikk, kunst og givende foredrag. 

Les mer om Kystregionen