Gå til innhold
Kids biking in Mols Bjerge National Park, Djursland

Naturopplevelser i Aarhusregionen

Foto: Jonas Togo

Aarhusregionens fantastisk natur er som skapt for et familievennlig eventyr i det fri. Oppdag den vakre og spennende naturen, hvor dere kan boltre dere til lands og til vanns. 

Himmebjerget i Silkeborg
Bilde: Michael Maagaard

Søhøjlandet: ut i naturen!

Søhøjlandet er et vakkert naturområde (faktisk kanskje et av de vakreste i hele Danmark) med både innsjøer, berg og terreng som er helt perfekt for ulike friluftsaktiviteter. Her kan hele familien kose seg med seiling, fisking, padling og sykling. Det flotte området kan også friste med Danmarks høyeste punkter, som Himmelbjerget og Ejer Bavnehøj - som begge er perfekte  for små føtter. Og utsikten er fantastisk! 

På eventyr i Naturpark Randers Fjord

Kombiner et besøk i hyggelige Randers med å utforske de 293 kvadratkilometer som utgjør den flotte naturparken Randers Fjord. Her finner du variert og vakker natur som byr på unike naturopplevelser, spennende kulturhistorie og massevis av morro i det fri. 

Mols Bjerge in Regio Aarhus
Bilde: Daniel Villadsen

Høststemning ved kysten

Aarhusregionen har en rekke av vakre strandperler som er verdt å utforske - også om høsten. Her kan dere gå turer langs de langstrakte strendene, beundre det mangfoldige dyrelivet (her trives både søte seler og spennende fugler), gå på skattejakt etter vakre stener, rav og til og med fosiller fra istide (!). Hvorfor ikke pakke med mat og drikke, og holde en koselig piknikk på stranden for hele familien? 

The island Anholt in denmark
Bilde: Destination Djursland

Anholt: et øyparadis i Kattegat

Midt ute i Kattegat ligger øyparadiset Anholt. Det er en naturøy du aldri glemmer - beliggende midt mellom Danmark og Sverige - og Danmarks mest isolerte øysamfund. Så her kan små og store feriegjester virkelig boltre seg i vakker og unik natur. På øyen kan dere både oppleve flatt hedelandskap, flotte klipper, tett skog og idylliske strender. Og som om det ikke var nok, så har øyen også Nord-Europas største lavlandshede, kaldt Ørkenen. 

Mols Bjerge Djursland
Bilde: Nationalpark Mols Bjerge

Mols Bjerge: historisk landskap

Oppdag det mektige historiske landskapet fra istiden. I Mols Bjerge finner dere bølgende åser og dype daler som er skapt av enorme ismasser. Her har det bodd mennesker i tusenvis av år, og det er virkelig et fascinerende område å utforske for hele familien. Her kan dere også bli bedre kjent med spennende kulturhistoriske fortidsminner, som Kalø Slotsruin og gravhauger fra bronsealderen. 

The Infinite Bridge, Aarhus
Bilde: Dennis Borup Jakobsen © Den Uendelige Bro (2017) - Johan Gjøde

Den Uendelige Bro: en bro uten ende

Forestill deg en bro hvor du kan gå og gå og gå og gå. Helt uten ende. Det høres kanskje ut som magi, men i Aarhus kan dere faktisk oppleve akkurat dette. I de vakreste omgivelser ved Varna Strand i Aarhus, ligger nemlig Den Uendelige Bro. Den fantasifulle broen er tegnet av arkitektene Niels Povlsgaard og Johan Gjøde, og var opprinnelig en kunstinnstallasjon på ARoS-udstillingen Sculpture by the Sea. Men folk i Aarhus syntes rett og slett at den var så kul at de plasserte den i naturen - til stor glede for både lokale og gjester. 

Share your wonders: