Kvinne på Storstranden i Juelsminde, Kystlandet, Danmark

Strender i Aarhus og omegn

Foto: Destination Kystlandet

Aarhusregionen og Kystlandet er to områder i Danmark som er rike på både kystlinje og flotte sandstrender. De hvite sandstrendene ved Saksild og Juelsminde er perfekt for barnefamilier. De mer aktivitetssøkende kan finne massevis av spennende utfordringer langs andre deler av kysten.

De beste strendene i Aarhus og omegn

Badebrygge ved Udbyhøj strand i Aarhusregionen
Bilde: RAIS foto
01

Udbyhøj Strand

Udbyhøj ligger naturskjønt til ved Randers Fjord. Udbyhøj Strand er en familievennlig strand med fin sand og grunt vann. I 2019 ble stranden kåret til å ha Danmarks reneste badevann. Ved siden av stranden ligger Udbyhøj Lystbådehavn. Her er der mulighet for å leie padlebrett og kajakker, spise lunsj eller en is hos Havfruen, overnatte i de flytende huslyene eller legge til med egen båt. Her finner du også Danmarks eneste kabeltrekkferge som frakter gjester fra nord til sør på Udbyhøj.

Far og datter leker i vannet ved Saksild Strand, Kystlandet, Danmark
Bilde: Destination Kystlandet
02

Saksild Strand

Lengst mod sør er det spesielt strendene Saksild og Juelsminde som byr på fantastiske badeopplevelser. Spør du de lokale, så er Saksild Strand et fast utfluktsmål om sommeren. Her er det klart badevann, myk sandbunn og tilgjengelig kyststrekning så langt øyet kan se. Alt dette er supplert av gode toalettforhold, livreddertårn, isbod, spisesteder og mulighet for å leie kajakk, padlebrett og kjøpe strandutstyr få meter fra stranden.

Fjellerup Strand i Djursland, Aarhusregionen, Danmark
Bilde: Roar Paaske
03

Fjellerup Strand

Fjellerup Strand er en av Djurslands mest barnevennlige strender med grunt vann. Her er brede sandklitter og fin sandbunn samt badebrygge. Midt på stranden ligger Blå flagg-stasjonen som har et stort rørebasseng med fisker og krabber. Det er dessuten mulighet for å låne nett og spann til fangst av smådyr i havet. Stranden er også godt besøkt av surfere i god avstand fra de badende gjestene. Når dere er her, så gå heller ikke glipp av Fjellerup Vaffelbakeri som er kåret til et av Danmarks beste vaffelbakeri!

Children relax on the beach in Grenaa, East Jutland
Bilde: © Jonas Togo
04

Grenaa Strand

Grenaa Strand ligger sør for Grenaa Havn og strekker seg ca. 6 km. Stranden nærmest havnen ligger med sommerhus i klitten og er veldig barnevennlig med grunt vann og den fineste sand. Sommeren gjennom kan man bruke strandvolleyballbanen og delta i de mange aktivitetene som Grenaa Naturskole har å by på. Lengre nede på stranden, ved Dronningens Ferieby, kan rullestolbrukere kjøre helt ut i vannet og bade via en badebrygge. Det er livreddere på stranden fra uke 25 til 32.

femmøller strand i Aarhusregionen, Danmark
Bilde: VisitAarhus
05

Femmøller strand

Femmøller Strand er den første planlagte feriebyen og sommerhusområdet i Danmark og er i dag stadig et av Danmarks klassiske badeområder. Stranden ligger ved foten av Mols Bjerge. Det er en fin, barnevennlig familiestrand med både badebrygge, iskiosk og toalettfasiliteter samt god plass til strandliv. I sommerperioden åpner strandbaren med utsalg av lokale matvarer.

A man dives into Aarhus Harbour Bath, an open air saltwater swimming pool in Denmark, on a sunny day
Bilde: Photopop - VisitAarhus
06

Havnebadet i Århus

Havnebadet i Aarhus ligger ved basseng 7 i bydelen Århus Ø i Aarhus Havn. Her kan du hoppe i vannet eller bare slappe av og nyte stemningen og den vakre utsikten utover Århusbukten. Havnebadet består av et 50 meters basseng, et barnebasseng med hellende bunn, et basseng for juniorer, et stupebasseng, to badstuer, toaletter og garderober samt et flott promenadedekk. Promenadedekket er åpent hele året. Bassengområdet er i sommerperioden åpent alle dager fra kl. 10-18. I sommerperioden er det livreddere tilstede. Langs promenaden kan du få stillet sulten og tørsten i de mange mat- og drikkebodene. Og er du gal etter vann, fart og action kan du prøve krefter med wakeboard-banen i Bas 7.

Jente sitter på en badebro på Moesgård Strand i Aarhusregionen, Danmark
Bilde: Photopop
07

Moesgård Strand

Sør for Aarhus ligger Moesgård Strand, omgitt av skog og åser. Badestranden er fin og barnevennlig og om sommeren en av Danmarks mest besøkte strender. På Moesgård Strand er det kiosk, grillsteder og store gressplener til ballspill, lek og moro. I tillegg er det lagt ut en handikapvennlig badebrygge. I skolenes sommerferie er der livreddere på stranden.

Kvinne på Storstranden i Juelsminde, Kystlandet, Danmark
Bilde: Destination Kystlandet
08

Storstranden i Juelsminde

Perfekt beliggende mellom Horsens Fjord og Vejle Fjord finner du Storstranden i havnebyen Juelsminde - en bred, rolig og ekstra barnevennlig sandstrand som ligger sentralt i nærheten av det summende bylivet. Her får du virkelig gode is, en kjempehyggelig lystbåthavn og en strand med gode fasiliteter, en flunkende ny badebrygge og rikelig med tumleplass.