Mor og barn i Dinosaurland i Djurs Sommerland i Aarhusregionen, Danmark

Familieferie i Aarhusregionen

Foto: Djurs Sommerland

Dra på familieeventyr Aarhusregionen – her er avstanden liten og opplevelsene store! Fra sommerfugler i magen i Nordens største sommerland, safari og spennende museer til vakre strender, idylliske småbyer og fantastisk natur med elver, innsjøer og duvende heder.

Med opplevelsen i sentrum

I Aarhusregionen er det aldri langt mellom opplevelsene! Gjør dere klare for fartsfyllte, våte og ville opplevelser som blir til uforglemmelige ferieminner.  

Djurs Sommerland: Nordens største sommerland

Djurs Sommerland er ikke bare Danmarks, men faktisk Nordens største sommerland! Her venter fart, spenning og garantert glade barn i denne fantastiske fornøyelsesparken med heseblesende berg-og-dalbaner, et enormt vannland, samt mer enn 60 andre herlige attraksjoner for eventyrlystne barn i alle aldre. Velkommen inn i en verden av lek og morro! 

Children in tropical zoo Randers Regnskov, Denmark
Bilde: Randers Regnskov

Randers Regnskov: tropiske eventyr

Tre inn i en tropisk eventyrverden i Randers Regnskov! Det er en nesten magisk opplevelse: her inne er luften varm og fuktig, full av spennende lyder - og ikke minst eksotiske dyr i hver en krok. Randers Regnskov er et fascinerende sted for hele familien, og her kan dere bli bedre kjent med alt fra flittige maur til mektige jaguarer.

Child at Kattegatcenteret in Grenå near Aarhus
Bilde: © Morten Fauerby Montgomery

Kattegatcentret: havets hemmeligheter

På Kattegatcentret kan du ta et dypdykk ned i havets mange mysterier og møte de mange spennende skapningene som bor der nede. Her kan dere møte både søte og lekne seler, og havdypets kanskje mest fascinerende vesen: nemlig den mektige haien. Små og store haventusiaster kan komme helt ned i haitunnelen, hvor det kun er 6 cm glass mellom deg og de flotte (og litt farlige) skapningene. Kattegatcenteret byr også på en morsom vannlekeplass, samt massevis av andre gøyale aktiviteter for hele familien.

Ree Park
Bilde: VisitDjursland

Ree Park Safari: i dyrenes rike

Dere trenger ikke dra langt avsted for å oppleve ville dyr! I Ree Park kan dere nemlig få en uforglemmelig opplevelse med eksotiske dyr fra hele verden. Den flotte safariparken består av hele 70 hektar med skog, innsjøer og sletter som gir dyrene masse av plass å boltre seg på. Her kan dere få nærkontakt med noen av naturens mest spennende skapninger. Dere velger selv om dere vil gå til fots i eget tempo, kjøre jeep gjennom safariområdet, eller ta et tog over prærien, der bisonokser, ulver og svartbjørner regjerer. 

Tivoli Friheden: sus i magen

Fornøyelsesparken Tivoli Friheden ligger i vakre Marselisborg Skov, i gangavstand fra Aarhus sentrum. Her kan dere hele året oppleve 4 fartsfyllte berg-og-dalbaner, 40 gøyale attraksjoner, koselige salgsboder, spill og morsomme lekeplasser. Her finnes noe for enhver smak og alder - uansett om du elsker fart og spenning, eller bare vil spassere rundt og nyte den hyggelige stemningen og en matbit.

Water & Wellness: for badeglade livsnytere

Kombiner bademorro med luksuriøs avslapping! Water & Wellness er det perfekte sted for hele familien: her finner dere Danmark lengste innendørs vannrutsjebane (vi snakker 113 meter!), morsomme lekeområder, baby- og barnebassenger og utendørsbassenger. Og selvfølgelig mange muligheter for deilig avslapping. Her kan både små og store skjemmes bort med spa, massage, dampbad, badstu og mye, mye mer.

La nysgjerrigheten ta over

Kombiner lek med læring, og få svar på alt dere lurer på om vitenskap, historie og andre spennende emner.  

Energimuseet: læring på den gøyale måten

Vet du hvordan energi fungerer? Hvis ikke, så kan du få svar på alle spørsmålene dine her! I 8 spennende utstillingshus kan nysgjerrige barn og voksne prøve forskjellige aktiviteter, undersøke elektriske maskiner og morsomme dingser, og bli klokere om energiens historie fram til dagens store spørsmål om klimaforandringer og fornybar energi. Tips: Hvis det er grillvær kan dere også smake på framtidens snack – grillede insekter. Nam, nam!

Steno Museet: fra planeter till planter

Læring på den gøyale måten får du også på det fantastiske Steno Museet. Her kan små og store nysgjerrigper'er utforske rommet i Planetariet, og lære hva stjernene er laget av i Astroteket. La deg fascinere av de deilige duftene og fargene i den medisinske urtegården, og lek med vitenskap i utstillingen "Det nysgjerrige menneske", hvor hele familien kan gå i en regnbuetunell, tegne med UV-lys og spille fotball med protoner.

Mønsted Kalkgruber: et underjordiske eventyr

Verdens største kalkgruve er en enorm labyrint av underjordiske ganger med grotter så store som en domkirke, og smale ganger der man ikke kan gå oppreist. Bli med på en spennende 2 kilometerstur gjenno de opplyste gruvegangene. Dere kan til og med ta gruvetoget til en underjordisk kinosal (ja, du leste riktig!) ved gruvens største underjordiske sjø. Her kan dere oppleve et magisk lysshow om gruvens historie.

Zwei Frauen im Freilichtmuseum "Den Gamle By" in Aarhus
Bilde: Robin Skjoldborg

Den Gamle By: en gøyal tidsreise

Bli med på en spennende og gøyal tidsreise samen med familien, og opplev hvordan barn og unge levde i gamledager. I Den Gamle By i Aarhus kan dere få et fascinerende innblikk i hverdag og fest, og besøke det morsomme leketøysmuseet. Her finner dere over 5000 leker - helt tilbake fra 1600-tallet!

Aarhus
Bilde: ’Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum

ARoS: en fargerik opplevelse

ARoS i Aarhus er slett ikke bare for voksne! På det verdenskjente kunstmuseet går nemlig læring og lek hånd i hånd, så her er det er duket for massevis av morro for både små og store. Besøk for ekesmpel det kreative Studios, hvor hele familien kan prøve krefter med kunstneriske prosesser og spennende, unike materialer. 

Moesgaard Museum: vår spennende fortid

Moesgaard Museum er stedet for deg som er interessert i historie. Hvis du er typen som går og funderer på hvordan livet var i skikkelig gamledager, så finner du svaret her. Bli med på en spennende, morsom og lærerik tidsreise helt tilbake til oldtiden, og gå på oppdagelse i bronsealderen, jernalderen og middelalderen. Og selvfølgelig kan du også møte våre ville forfedre, vikingene! 

Fregatten Jylland: skip o'hoj

I Ebeltoft ligger et flott skip - som tatt ut av et eventyr. Fregatten Jylland er et gammelt krigsskip med hele 44 kanoner! Det store skipet som engang hadde en besetning på 437 sjømenn er i dag et levenede, maritimt museum - full av historiske aktiviteter for små og store. Ombord kan dere blant annet prøve å utkjempe et interaktivt sjøslag, eller klatre opp i stormasten (hvis du tør, da).