Beach on Jutlands eastcoast near Aarhus

Attraksjoner i Aarhusregionen

Foto: © Roar Paaske

Fra fornøyelsesparker til kunstmuseer og spennende arkitektur - Aarhusregionen byr på et bredt utvalg av attraksjoner og opplevelser for hele familien. Se listen her.

Fyll feriedagene med disse opplevelsene

Aarhusregionen byr på masser av spennende attraksjoner og opplevelser for hele familien. 

Familie i i skatteoen berg-og-dalbane på Djurs Sommerland i Danmark.
Bilde: Djurs Sommerland
01

Djurs Sommerland

Opplev Nordens største sommerland. Med over 60 forskjellige forlystelser har Djurs sommerland noe for alle familiens medlemmer - fra de aller minste til de mer modne! 

Rainbow Panorama i Aarhus, Danmark
Bilde: Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Photo: Lise Balsby
02

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum er et av Nord-Europas største kunstmuseer og et av de mest besøkte kunstmuseene i Skandinavia. Her kan du også oppleve Your Rainbow Panorama, et spektakulært kunstverk av Olafur Eliasson.

Attractie in pretpark Tivoli Friheden in Aarhus, Denemarken
Bilde: VisitAarhus, Per Ryolf
03

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er Aarhus' fornøyelsespark, som ligger i gangavstand fra sentrum i vakre Marselisborg Skov. I Tivoli Friheden kan du, uansett sesong, oppleve kiling magen på berg-og-dal-baner, oppleve massevis av fornøyelser, boder, spill og lekeplasser.

Zwei Frauen im Freilichtmuseum "Den Gamle By" in Aarhus
Bilde: Robin Skjoldborg
04

Den Gamle By

Dra på en reise tilbake i tiden i Den Gamle By - en helt unik attraksjon i Aarhus. Den Gamle By er et levende museum hvor du møter mennesker som kler seg, jobber og oppfører seg som man ville gjort i den tidsalder de representerer. 

Moesgaard Museum, a short drive from the city of Aarhus in Denmark
Bilde: Moesgaard Museum
05

Moesgaard Museum

På Moesgaard Museum vekkes fortiden til live. Museet, som har tre stjerner i Michelins attraksjonsguide, inviterer deg til å følge mennesket gjennom blant annet oldtiden og vikingtiden, opp Evolusjonstrappen og flere varierte utstillinger. I tillegg er museet i seg selv et imponerende arkitektonisk bygg, som er verdt et besøk.

Randers Regnskov
Bilde: Randers Regnskov
06

Regnskogen i Randers

I Randers Regnskog får du en tropisk opplevelse med frittlevende aper, leguaner, dovendyr, jaguarer og mange andre eksotiske dyr. Regnskogen er på alle måter et sansebombardement av tropiske naturopplevelser i møte med fascinerende dyr fra både Sør-Amerika, Afrika og Asia.

Ree Park
Bilde: VisitDjursland
07

Ree Park Safari

Kom tett på dyreverdenen i Ree Park Safari. På din reise gjennom parkens fire kontinenter vil du oppleve en verden full av fascinerende dyr. I naturskjønne omgivelser har dyrene god plass til bevegelse og naturlig atferd.

Swim with sharks in Kattegatcentret
Bilde: Kattegatcentret
08

Kattegatcentret

Føl spenningen når Danmarks eneste sandtigerhai i Kattegatsenteret i Grenaa viser tenner, kom tett på pingvinene og forelsk deg i de søte selene. Enten du foretrekker å være en tørrskoet tilskuer eller våger å stupe ut på dypt vann i dykkerdrakt, står Kattegatsenteret klart med et hav av opplevelser. 

Beach on Jutlands eastcoast near Aarhus
Bilde: © Roar Paaske
09

Den Uendelige Bro

Se for deg en bro hvor du kan gå og gå og gå, i det uendelige, i de vakreste omgivelser. Slik er badebroen og kunstverket Den Uendelige Bro, som ligger ved Varna Strand/Ballehage Strand i Aarhus. Enten du vil ta på deg badetøyet og hoppe i vannet eller rusle rundt og nyte utsikten over havet, stranden og skogen, er Den Uendelige Bro et fantastisk sted å tilbringe en dag med venner og familie.

Mønsted limestone mine is located near Viborg.
Bilde: © Mads Gregersen
10

Mønsted Kalkgruber

I Mønsted Kalkgruber, som er verdens største kalkbrudd, kan du oppleve en labyrint av gruveganger, spennende historie og vakker natur. Her venter en verden av opplevelser som forteller om geologi, flaggermus og imponerende håndarbeid.

Fregatten Jylland i Aarhusregionen
Bilde: © Per Bille
11

Fregatten Jylland

Opplev historiens sus på Fregatten Jylland - Verdens lengste treskip. Her kan du føle og fornemme det barske sjømannslivet, høre historier om krig og fred, sjømenn, soldater, konger, prinser og prinsesser.