Couple eating in holiday home in North Jutland, Denmark

Lei feriehus i Danmark

Foto: Niclas Jessen

Feriehuset er danskenes versjon av vår hytte, og nesten like typisk dansk som røde pølser og høye smørbrød. I likhet med den norske hytta er feriehuset tilpasset avslapping og kos, men omgivelsene er ganske forskjellige. 

Fjelltopper og granskog er byttet ut med kyst, hav og åpne landskap, og den norske skjærgården med lange hvite strender og sjarmerende kystbyer. Lurer du på hvor du skal dra på ferie i sommer trenger du derfor ikke se lengre enn til Danmark. 

Skagen is located at the very North of Denmark

Bilde:Niclas Jessen

Lei feriehus i Danmark

Det finnes ca. 40.000 feriehus i Danmark. De fleste eies av privatpersoner, men leies ut gjennom utleiebyråer som NOVASOLdansommer og DanCenter. Husene er utrustet med kjøkken, dyner, puter og diverse kjøkkenutstyr, og hos de fleste kan man også bestille håndklær og sengetøy, så slipper man å ta det med. Feriehusene ligger ofte fint til ved stranden, ved en liten innsjø eller i en koselig dansk småby. Uansett om man reiser med kjæresten, familien eller en stor gruppe venner finnes det helt sikkert et dansk feriehus som passer perfekt, men husene blir tidlig booket, så det er lurt å ikke vente for lenge. Leier dere utenfor fellesferien er det gode muligheter for at prisene er lavere.

Holiday house at Henne Strand, West Jutland

Bilde:© Jakob Vingtoft

Hvor er det best å leie feriehus i Danmark?

Hvis du lurer på hvor du skal leie feriehus er det mange vakre steder å velge mellom. Det finnes mange feriehus i Nordjylland, hvor Skagen, Lønstrup, Løkken og Blokhus er blant de mest populære stedene. Vestjylland med øyene Rømø og Fanø er også populære områder, i tillegg til Nordsjælland og områdene rundt København. En litt mer eksotisk destinasjon er solskinnsøya Bornholm, hvor man også finner mange sommerhus og en av Danmarks aller beste strender, Dueodde. Uansett hvor man velger å dra er man aldri langt fra havet og Danmarks deilige sandstrender. 

Bilde:© Niclas Jessen

Feriehus med barn

Et feriehus i Danmark passer ekstra bra for familieferien, da man får tid til å være mye sammen, samtidig som alle kan gjøre som de har lyst til. Siden feriehusene ofte ligger ved kysten, kan de som har lyst leke på stranden, mens andre drar på sykkeltur eller slapper av med en bok. Man får også god tid til å gjøre ting man ikke får til i hverdagen, som å kose seg med lange måltider sammen, spille brettspill til langt på natt eller avslutte dagen med et bad i havet. Det finnes også mange større feriehus hvis man reiser med hele storfamilien. Siden Danmark ligger rett i nærheten trenger man heller ikke bruke mye tid på å reise, og det er veldig lettvint å ta med bilen om man ønsker å reise rundt i sommerferien.

Bo nära havet när du reser till Danmark

Bilde:Robin Skjoldborg

Feriehus utenfor sesong

Hvis man har muligheten til å reise utenfor høysesongen er sjansene større for at drømmehuset er ledig. Mange feriehus leies ut året rundt, og man kan ofte få en bedre pris hvis man booker utenfor sommerferien. Været i Danmark er ofte mildere enn i Norge, så er man heldig kan man også få en pangstart på sommeren eller forlenge den med noen ekstra uker. Drar man utenfor høysesongen får man også muligheten til å slappe av på folkeløse strender, besøke kystbyer uten så mange turister og kose seg i sommerland og fornøyelsesparker uten å måtte stå i kø.  

Prøv disse!

Løkken, badehuse på stranden
Danmarks beste strender
Tivoli
Danmarks topp 20 attraksjoner
Løvtag treehouse
12 unike overnattingsmuligheter i Danmark
Familje på Postbåden i Nakskov Fjord
12 populære danske øyer
Heartland Festival på Egeskov slott
Slottsferie i Danmark
The charming Søllerød Inn is a Michelin restaurant located north of Copenhagen
Ekte hygge på dansk kroferie