Gå til innhold
Cherry Blossoms Bispebjerg Cemetery, Copenhagen

Ting å gjøre i Danmark i påsken

Foto: Thomas Rousing

Vi ønsker velkommen med ekstra plussgrader på gradestokken, vår i lufta og grønne knopper på trærne. Nyt årets første solstråler i Aarhus eller København, eller gjør som danskene og lei et sommerhus for hele familien langs den danske kysten. 

Aarhus Møllestien Biking

Bilde:VisitAarhus

Besøk Danmarks nest største by

Ta en storbyhelg i Danmarks nest største by, Aarhus, som sjarmerer de fleste med en fin blanding av storbyopplevelser, nydelig natur og en avslappende atmosfære. Gå rundt i den sjarmerende bykjernen nyt fantastiske måltider på byens voksende restaurant-scene og besøk de mange museene som var med på å gjøre Aarhus til Europeisk Kulturhovedstad i 2017. Les om tips til ferie i Aarhus her.

SMK - The National Gallery of Denmark based in Copenhagen

Bilde:Statens Museum for Kunst

Bruk hele dagen på museum i København

De fleste museer og gallerier i hovedstaden holder åpent i påsken, og mens butikkene er stengt passer det perfekt med en avslappende dag full av kunst og kultur. Start dagen i tropiske omgivelser på Glyptoteket før du trasker forbi Søerne mot Statens Museum for Kunst, som rommer kunst- og kulturhistorie fra de siste 700 årene. Du kan også tilbringe hele dagen på Louisiana, det berømte kunstmuseet som ligger flott til ved Nordsjællands kyst med utsikt over Øresund. Les mer om Københavns kunstmuseer her.

Løkken, North Jutland

Bilde:Simone Bramante - @brahmino.com

Gjør som danskene og legg påsken til et sommerhus

Bytt ut hyttepåsken med noen ekstra varmegrader og havutsikt. Mange dansker feirer påsken i sommerhuset, og man kan også leie sitt eget lille ferieparadis i nabolandet (prisene er til og med gjerne litt lavere enn om sommeren). Gå lange turer på stranden, kos dere med god mat og sene kvelder og nyt de første vårdagene i et sommerhus langs kysten i Danmark. Les mer om feriehus her.

Vakantiehuis Købmand Hansen

Bilde:Købmand Hansen

Besøk en av Danmarks idylliske småbyer

Over hele Danmark finner man små idylliske kystbyer, gamle fiskevær og bykjerner med karakteristiske bindingsverkshus og brosteinsgater. Ønsker du å hygge deg litt ekstra i påsken kan du legge inn noen dager på en tradisjonell dansk kro, et klassisk badehotell eller en sjarmerende herregård i en av Danmarks idylliske småbyer. Les mer om Danmarks småbyer her

Bilde:Nationalpark Vadehavet

Opplev naturfenomenet Sort Sol

Har du hørt om sort sol? Hvert år samler stærene seg i enorme flokker på markene i Sønderjylland før de trekker sørover for høsten og når de kommer tilbake om våren. Før de lander for natten tegner de fasinerende mønstre på himmelen, et fenomen som blir kalt sort sol. Opplev sort sol her.

Les mer her!

Tradisjonelle danske smørrebrød hos aamans deli i København, Danmark
De beste smørrebrødene i København
Tivoli
Danmarks topp 20 attraksjoner
The royal hunting lodge, the Hermitage, in the Deer Park
Danske attraksjoner på UNESCOs verdensarvliste
bartender mikser cocktails ved baren Lidkoeb i København, Danmark
5 cocktailbarer i København

Share your wonders: