Danmarks topp 20 attraksjoner

Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

En fascinerene miks av dyrehager, gallerier og historiske parker. Vår guide til de 20 mest besøkte attraksjonene i Danmark inkluderer kjente favoritter som Tivoli og LEGOLAND®, samt spennende kulturelle perler som ARoS Kunstmuseum.

Liste
Kart
Bilde: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
01

Tivoli, København

Tivoli er fullt av opplevelser, fra ville karuseller til gode middager og store konserter. Det ligger bare få minutters gange fra Rådhusplassen og er et must for alle som besøker København!

Les mer
02

Dyrehavsbakken, Klampenborg (også kjent som Bakken)

I Dyrehaven nord for København, blant hestevogner og dådyr, ligger verdens eldste fornøyelsespark. Bakken huser 33 forskjellige karuseller, spill, restauranter, isboder og god underholdning.

Les mer
Bilde: Jesper Grønnemark
03

Legoland, Billund

Nå kan du se hele verden i legoland! 830.000 legoklosser har blitt til fem av verdens høyeste bygninger i WORLDS TALLEST i Miniland.

Les mer
Missa inte pandorna som har flyttat in på Köpenhamns Zoo
Bilde: Copenhagen Zoo
04

Zoologisk Have, København

Et besøk i Københavns Zoo på Fredriksberg er alltid en vill og spennende opplevelse. Her finner du aper, elefanter, flodehester, løver og isbjørner, og tilsammen mer enn 3000 dyr.

Les mer
Two people walking in Your rainbow panorama, ARoS Aarhus Art Museum
Bilde: Robin Skjoldborg © Olafur Eliasson: Your rainbow panorama
05

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS er hovedmuseet innenfor kunst i Aarhus, og et fantastisk internasjonalt bilde- og oppevelseshus for barn, voksne, unge og eldre. Aarhus er også Europeisk kulturhovedstad i 2017.

Les mer
Denmark's biggest Gyro swing Tigeren at amusement park Djurs Sommerland, Aarhus Region
Bilde: Djurs Sommerland
06

Djurs Sommerland, Nimtofte

Velkommen til Nordens største sommerland! Er dere glad i fart, lek og morro for hele familien? Da kan dere glede dere til 8 forskjellige temaland, Danmarks største sklie og en kjempestor vannpark.

Les mer
Louisiana Museum of Modern Art near Copenhagen, Denmark
Bilde: Kim Hansen - Louisiana Museum of Modern Art
07

Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk

Louisiana er Danmarks mest kjente kunstmuseum, og ligger i en stor, gammel park ved kysten på Nordsjælland - bare tre kvarters kjøring fra København.

Les mer
Children playing in water park Lalandia, LEGOLAND Billund Resort
Bilde: Jesper Grønnemark
08

Lalandia Aquadome, Billund

Opplev Skandinavias største tropiske vannland i Lalandia Billund. Velkommen til en verden full av lek og tropevarme i Skandinavias største ferie- og opplevelsessenter.

Les mer
Rundetårn in Copenhagen
Bilde: Daniel Rasumussen / Copenhagen Media Center
09

Rundetårn, København

Christian IV og Tycho Brahes Rundetårn er Europas eldste fungerende observatorium. Tårnet har vært et ikon i København siden 1642 og gjorde Danmark kjent i astronomiens verden.

Les mer
Fårup Sommerland in Denmark
Bilde: Torben Hansen - Fårup Sommerland
10

Fårup Sommerland, Blokhus

Tett på Blokhus, stranden og likevel midt i skogen - her finner du fornøyelsesparken Fårup Sommerland, en av Danmarks største turistattraksjoner.

Les mer
Köpenhamns praktfulla botaniska trädgård. Foto: VisitCopenhagen
Bilde: Botanisk Have/ WoCo
11

Botanisk Have, København

Hagens historie går tilbake til 1600-tallet og utgjør 5000 kvadratmeter under glass. Hagen har også to koselige kafeer, og en butikk der du kan kjøpe frø, bøker og plakater.

Les mer
Sharks in Den Blå Planet, the National Aquarium of Denmark
Bilde: Den Blå Planet
12

Den Blå Planet, Kastrup

Den Blå Planet er Nord-Europas største akvarium, med syv millioner liter vann. Her finner du unike undervanns-opplevelser for både barn og voksne.

Les mer
Family in Lalandia Aquadome in Rødby, Denmark
Bilde: Lalandia
13

Lalandia Aquadome, Rødby

Velkommen til tropene i Lalandia Aquadome. Her finner du vann, varme, lek og avslapping for hele familien, hvor de tropiske temperaturene gir deg følelsen av å være i syden.

Les mer
Den Gamle By (old town museum), Aarhus
Bilde: © Kim Wyon
14

Den Gamle By, Aarhus

Den gamle by er en levende tidsreise for hele familien, og byr på en helt unik opplevelse. Her kan du gå rundt i forskjellige tidsaldre, og møte mennesker fra slutten av 1800-tallet.

Les mer
Tivoli Friheden i Aarhus
Bilde: VisitAarhus
15

Tivoli Friheden, Aarhus

Tivoli Friheden er Aarhus' fornøyesespark, som ligger i gåavstand fra sentrum i Marselisborg Skog. Her er det noe for alle, både fart, spenning, hygge og action.

Les mer
16

Moesgaard Museum, Højbjerg

På Moesgaard Museum blir fortiden bragt til live i Aarhus. Museet inviterer deg på oppdagelsesferd i menneskets historie - blant annet gjennom vikingtiden og opp Evolusjonstrappen.

Les mer
17

Nationalmuseet, København

På Nationalmuseet i København kan du følge hele Danmarks historie fra istidens reinsdyrjegere, gjennom vikingtiden, kristendommens innførelse og hele veien til nåtidens samfunn.

Les mer
SMK - The National Gallery of Denmark based in Copenhagen
Bilde: Statens Museum for Kunst
18

Statens Museum for Kunst, København

SMK, Statens Museum for Kunst, ligger i hjertet av København og rummer mer enn 700 år med kunst og kunsthistorie som utfolder seg gjennom utstillinger i både voksen- og barneøhøyde.

Les mer
Orangutan in Aalborg Zoo, Denmark
Bilde: Aalborg Zoo
19

Aalborg Zoo, Aalborg

Aalborg Zoo - dyrebare opplevelser året rundt. På savannen svanser giraffer rundt sammen med zebraer og sjeldne oryx-antiloper, mens isbjørnen tar seg en svalende dukkert.

Les mer
Bilde: Jesper Grønnemark
20

Givskud Zoo, Givskud

Opplev en dag i dyrenes rike! Givskud Zoo ligger kun 25 minutter med bil fra Billund. Ta med famiien på safari i deres egen bil eller kjør med Givskud Zoo's safaribuss og kom helt tett på dyrene.

Les mer

Oppdag Danmark!

Cherry Blossoms Bispebjerg Cemetery, Copenhagen
Ting å gjøre i Danmark i påsken
Løvtag treehouse
12 unike overnattingsmuligheter i Danmark
Løkken, badehuse på stranden
Danmarks beste strender
Little yellow house in Dragør
Danmarks hyggeligste småbyer