Little yellow house in Dragør

Danmarks hyggeligste småbyer

Foto: Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center

De mange småbyene i Danmark byr på godt bevarte historiske bykjerner, naturskjønne omgivelser, koselige lokalbefolkninger og ikke minst brosteinsgater og fargerike hus. Det finnes også mange andre hyggelige småbyer i Danmark, men disse byene tiltrekker seg ekstra mange besøkende hvert år.

Liste
Kart
Child running at beach of Øster Hurup, North Jutland
Bilde: Mette Johnsen
01

Øster Hurup

Øster Hurup er en gammel fiskerby på Jyllands østkyst, som kun har 1000 innbyggere i vintermånedene - et tall som multipliseres i sommersesongen. Om sommeren er byen full av restauranter, diskoteker og flere andre aktiviteter.

Les mer
House in Skagen, North Jutland
Bilde: Daniel Brandt Andersen
02

Skagen

Reis til toppen av Danmark og opplev idylliske Skagen. Den gamle fiskerbyen er selve bildet på dansk hygge og inviterer til en ferie som både er inspirerende og avslappende. Nyt det gode liv, det vakre lyset og besøk odden der to hav møtes.

Les mer
Blokhus strand
Bilde: © Christian Faber
03

Blokhus

Den unike ferieperlen Blokhus har en av Nord-Europas beste strender. Om sommeren livner den gamle fiskerlandsbyen til med musikk, aktiviteter og folkemengder i kafeer og restauranter. På den brede, hvite sandstranden holdes en rekke store arrangementer, som for eksempel den berømte Dragefestivalen.

Les mer
Løkken, North Jutland
Bilde: Simone Bramante - @brahmino.com
04

Løkken

Løkken er en klassisk badeby, kjent for sine fine strender og de 500 karakteristiske hvite badehusene kalt "den hvide by". Hit har folk reist i generasjoner for å oppleve nærheten til havet, byens rike kafeliv og ekte danske hygge. Løkken er også et av de mest nybegynnervennlige surfestedene i Danmark.

Les mer
Surfer at Klitmøller
Bilde: Mette Johnsen
05

Klitmøller/Vorupør

Klitmøller er en koselig fiskerlandsby og en livlig badeby med en vakker strand. For surfere fra hele verden er Klitmøller definitivt stedet å møtes for å ri på bølgene. Byen tilbyr dessuten innbydende gastronomi og små, koselige butikker.

Les mer
Cozy Mariager city in Denmark
Bilde: VisitMariagerFjord
06

Mariager

Mariager ligger flott til ved Mariager Fjord på østsiden av Jylland. Her finner du et veldig hyggelig trekantet torg, smale brosteinsgater og fargerike bindeverkshus.

Les mer
Mother and daughter in Ebeltoft.
Bilde: Jonas Togo
07

Ebeltoft

Ebeltoft er spesielt koselig med sine gamle hus og brosteinsgater. Her kan du borde en av verdens største treskip og verdens siste propelldrevne fregatt, «Fregatt Jylland».

Les mer
Ribe Canal, South West Jutland
Bilde: Pim Myten
08

Ribe

Ribe er både Danmarks eldste by og Nordens eldste handelsby. Den ligger vakkert til i flatt myr-landskap, byen byr på ren idyll med velbevarte hus og klostre fra middelalderen.

Les mer
Cobblestone street with colourful houses in Faaborg, Fyn
Bilde: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
09

Faaborg

Faaborg har en ualminnelig flott beliggenhet ut til vannet. Det gamle bysentrum er ren idyll, og på Faaborg Museum finner du en stor samling av de Fynske malerne - Fynboerne.

Les mer
Little yellow house in Dragør
Bilde: Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center
10

Dragør

Ønsker du å kombinere en storbytur til København med en fredeligere småby-atmosfære, kan vi anbefale en tur til den gamle fiskerlandsbyen Dragør. Lokalisert bare 12 km fra København, byr den koselige byen på små, sjarmerende hus, en hyggelig havn og en særdeles vakker strand.

Les mer
Cafe in Stege on Møn
Bilde: Kim Wyon
11

Stege

Stege er den største byen på Møn og ligger flott til ut mot en bukt. Besøk byens gamleby mens du er her, med den kjente Mølleporten og flere gamle hus, som blant annet Kammerrådsgården på torget. 

Les mer
Person jumping in water at Svaneke harbour in Bornholm
Bilde: Emily Wilson Photography
12

Svaneke

Svaneke er Bornholms best bevarte gamleby, med sokkel- og bindingsverkhus i de svingete gatene, som stråler ut fra havna. En veldig hyggelig by som definitivt må besøkes om du er på Bornholm.

Les mer
Bilde: Girl In Vanderland
13

Tisvildeleje

Uansett når på året, Tisvildeleje, eller bare Tisvilde, er alltid verdt et besøk. Byen kan blant annet lokke med koselige kafeer, folkefester, operaoppsetninger og markeder, samt en kilometerlang og barnevennlig sandstrand med flotte sanddyner og et vakkert skogsområde like bak.

Les mer
gilleleje
Bilde: Lottie Knutson
14

Gilleleje

Gilleleje ligger på Sjællands nordligste punkt, Gilbjerghoved. Selv om byen er en travel turist-, handels- og fiskerby, er mange av de opprinnelige idylliske, små gatene og halmtakene fortsatt godt bevarte.

Les mer
The lively market town of Rudkøbing on Langeland
Bilde: Andreas Bastiansen - Destination Fyn
15

Rudkøbing

Opdag den gamle købstad Rudkøbing - porten fra Fyn til resten af Langeland. Her findes charmerende små gader med farverige huse. Talrige kunstnere i gade og baggårde samt hyggelige specialbutikker med god ”gammeldaws service”.