Gå til innhold

Derfor er høsten best i Danmark

Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Høsten er perfekt for en tur til Danmark. Været er fortsatt mildt, og det finnes mye å både se og gjøre. Dra på helgetur til København eller Aarhus, ta en langhelg i et sommerhus med familien eller sjekk inn på et hotell ved havet og nyt lange turer langs stranden. 

Høstkos i København

København er koselig uansett årstid, men på høsten er det lov å hygge litt ekstra - og det er dessuten på tide å gjøre nye funn til høstgarderoben. Nyt noe deilig, varmt i koppen på en av byens mange kafeer og opplev Københavns fantastiske utvalg av restauranter.

Bilde:Viggo Lundberg

På høsten arrangeres en rekke arrangementer, og de alene er verdt en reise. På den kulturhistoriske festivalen Golden Days blir det satt opp mer enn 150 forestillinger i hele hovedstadsområdet og på CPH PIXKøbenhavns store filmfestival, vises alle slags filmer – fra mainstream till avantgarde.

Shopping og matopplevelser i Aarhus

Hippe Aarhus har etablert seg som en utmerket shoppingby. Her finner du en blanding av koselige, små sidegater og den store shoppinggaten Strøget. Det sjarmerende området, Latinerkvateret, byr på spennende spesialbutikker fulle av ting du ikke finner hjemme og taket på varehuset Salling er det perfekte stedet for en pause. Her serverer Salling Rooftop kafe og restaurant både kaffe, cocktails, lette anretninger og middagsretter.

Bilde:© Johan Gjøde. Photo: Dennis Borup Jakobsen

Aarhus er også en fantastisk matby, og tilbyr alt fra Michelinrestauranter til street food. Gjør høsthelgen perfekt ved å kombinere shoppingen med Aarhus' spennende matscene.  

Naturopplevelser om høsten

En populær og koselig høstaktivitet for hele familien er å lete etter rav på en av Danmarks mange lange og vakre strender. Rav er lettest å finne etter en storm, så derfor er høsten det perfekte tidspunktet. Et spesielt bra sted for ravjakt er Hirtshals Strand på den danske vestkysten. Her kan dere vandre i strandkansten og lete etter de gyldne skattene. 

Reiser dere litt lenger ned langs vestkysten ved Vadehavet kan dere oppleve det fantastiske naturfenomenet som kalles svart sol. Hver høst samles opp mot en million stærer seg her, og flyr i vakre formasjoner og utfører en magisk luftballet over den vakre høsthimmelen.

Bilde:Nationalpark Vadehavet

De fleste forbinder nok Skagen med sommer, sol og badeferie, men det vakre kystlandskapet er også en magisk opplevelse om høsten. Gå tur langs de milelange strendene, og føl roen senke seg til lyden av høsthavets bølger. Her kan du besøke Danmarks nordligste punkt, Grenen, hvor havene Kattegat og Skagerrak møtes og oppleve det fantastiske høstlyset over Skagen Grå Fyr. Og hvis du ønsker å kombiner disse unike naturopplevelser med en koselig småbyferie, så er en langhelg eller høstferie i Skagen tingen for deg. 

Spøkelsesfest for hele familien

Tivoli er et must for Halloweenfans. Temaparken er pyntet med tusenvis av gresskar, spøkelser, spindelvev og stemningsfull belysning. Etter mørket kan du se Tivolis sjø bli lyst opp av et fantastisk lysshow og spise en god middag på en av de koselige restaurantene.

Bilde:Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Også LEGOLAND® holder åpent i høstferien og Halloween. Gå på ”Brick or Treat”-tur runt parken,  møt på mange skumle Halloween-monstre og kryp inn i det store gresskaret laget av mer enn 100 000 LEGO-klosser.

I tillegg finnes det flere hjemsøkte slott i Danmark (blir det sagt...). Hvis du ikke er den lettskremte typen så kan du for eksempel ta på spøkelsesjakt Dragsholm Slot nord på Sjælland eller til Voergaard Slot på Nordjylland.

Høst er lik hygge!

Hygge seg kan man jo virkelig gjøre året rundt, men det er likevel noe spesielt når sommeren glir over i høst og det blir på tide å trekke innendørs, tenne lys og krølle seg sammen i en lenestol. Her er noen forslag til hvor du finner hygge i Danmark i høst. 

Hyggeliger Ferienhausurlaub in Dänemark

Bilde:Niclas Jessen

Sjekk inn på et badehotell. Sommergjestene har dratt og plutselig har de naturskjønne omgivelsene som badehotellene ligger i blitt forvandlet til et sted hvor man finner stillhet og ro. Gå lange turer på stranden, nyt den gode maten og lad opp batteriene for den kommende vinteren.

Bilde:Kim Wyon

Et annet tips er å leie et sommerhus med nærhet til hav eller skog (både tilgjengelighet og priser er mer fordelaktige om høsten). Nyt den klare høstluften, gå lange spaserturer i strandkanten, plukk sopp og grill marshmallows på bål.

Mer høstkos!

Dansk hygge
Dansk hygge
Tallerken med klassisk dansk smørrebrød med sild og frikadelle på et bord
Dansk mat

Share your wonders: