Lunsj på restaurant i Odense, Fyn

Restauranter i Odense

Foto: Johan Tobias Joensen

Gå på en gastronomisk skattejakt i Odense. Her har vi samlet noen av Odenses beste restauranter og spisesteder som du helt klart bør prøve - enten det er snakk om utsøkte smørrebrød, streetfood eller førsteklasses gourmetmat.

Smak på Odense - De beste spisestedene

Liste
Kart
Pastarett ved restaurant Vår i Odense, Danmark
Bilde: Restaurant Vår
01

Restaurant Vår

Denne lille restauranten med kun seks bord åpnet i 2017, Jacob Burmølle-Jensen (tidligere ved Kadeau og Restaurant Naert) er selv på kjøkkenet, og prinsippene minimalisme, bærekraft og økologi skinner tydelig igjennom.

Restaurant HOS i Odense, Danmark
Bilde: Restaurant HOS
02

Restaurant HOS

Restaurant HOS ligger i hjertet av Odense, og her kan du nyte den smakfulle maten, hvor lokale råvarer er grunnlaget for restauranten. Restauranten åpnet i februar 2019, og selv om den kun har eksistert i noen få år, har den allerede gjort seg et stort navn i Odense.

03

Storms Pakhus - Odense Street Food

Storms Pakhus er Odenses Street Food marked, og ligger i en ombygget industrihall ved havnen. I tillegg til 25 matboder, som serverer spennende og smakfull mat fra alle verdens hjørner, har Storms Pakhus 12 kreative verksteder og 6 barer (fredag ​​og lørdag holder barene lenge åpent). 

Restaurant Pasfall i Odense
Bilde: Restaurant Pasfall
04

Restaurant Pasfall

I det sjarmerende Latinerkvarteret i Odense sentrum finner du den helt unike restauranten Pasfall. Kjøkkenet er franskinspirert, og menyen endres etter sesong. Restauranten har stort fokus på lokale, fynske råvarer og sesongbaserte produkter, og har siden 2016 vært inkludert i Michelin Guiden.

Restaurant Sortebro Kro i Odense
Bilde: Restaurant Sortebro Kro
05

Restaurant Sortebro Kro

Er du tilhenger av god service og smakfulle gourmetopplevelser kombinert med autentiske og uvanlige sjarmerende omgivelser, så må du ikke gå glipp av Sortebro Kro. Kongelig privilegert veikro fra 1805, som er flyttet fra sin opprinnelige beliggenhet og gjenoppbygd i Den Fynske Landsby som et symbol på alle landeveiskroene som ble bygget på den tiden.

Restaurant Aro i Odense
Bilde: Restaurant Aro
06

Restaurant Aro

Hos Restaurant ARO er du garantert en helt fantastisk og unik matopplevelse. ARO beskriver seg selv som et ekte verksted, hvor kokkene jobber som håndverkere, hvor godt håndverk er i fokus. Kokkene på Restaurant ARO jobber ambisiøst med de beste ingrediensene som er tilgjengelige, noe som garanterer deg en kulinarisk opplevelse i toppklasse.

07

Kong Volmer Smørrebrødsrestaurant

Kong Volmer ligger i Brandts Passage i Odense ved Brandts Klædefabrik. Bygningene fungerte i flere hundre år som klesfabrikk og ble etter nedleggelse i 1977 omgjort til en kulturinstitusjon med museer, kontorer, butikker, kafeer og restauranter.

Restaurant Oluf Bagers Gaard i Odense, Danmark
Bilde: Restaurant Oluf Bagers Gaard
08

Restaurant Oluf Bagers Gaard

Restaurant Oluf Bagers Gaard i Nørregade ligger inne i en gammel brosteinsbakgård med inngang fra Hans Jensens Stræde. Kjøkkenet beskrives nok best som dansk – nordisk med inspirasjon fra det franske kjøkken. Stilen er rå og rustikk, og man spiser i det som en gang var en hestestall – bodene står der fortsatt og man kan se både steingulvet og treverket. Atmosfæren er avslappet og uformell og når været er godt kan du også spise ute på gårdsplassen.

Restaurant Kok og Vin i Odense, Danmark
Bilde: Kok og Vin
09

Restaurant Kok og Vin

Kok og Vin er en klassisk, fransk bistro med en koselig og uformell atmosfære og en meny som følger årstidene. Maten smaker godt og bringer deg til gatene og spisehusene i Paris og Lyon, men respekten for yrket og naturen tilsier at råvarene først og fremst skal skaffes lokalt.

matretter på et bord ved restaurant Me - Mother's Street Food i Odense, Danmark
Bilde: Johan Joensen
10

Me - Mother's street food

Me - Mothers Street Food sitt konsept er at ferske råvarer er veien videre til god mat, som både kan ses og smakes i maten deres. Innredningen i restauranten er inspirert av gatekjøkkenet i Vietnam for å gjøre din matopplevelse ekstra autentisk.

Chanpagnebrunch ved Restaurant Grand i Odense, Danmark
Bilde: Rico Feldfoss
11

Restaurant Grand

Restaurant Grand har vært et samlingssted for Odenses innbyggere siden 1897. De elegante omgivelsene i restauranten på First Hotel Grand utstråler historier om gode stunder og storslåtte fester. Restaurant Grand drives i dag med respekt og omsorg for hotellets historie. Restaurant Grand serverer derfor en kveldsmeny laget med inspirasjon direkte fra hotellets omfattende arkiver. 

Mer inspirasjon til din ferie

Children at street art in Odense Zoo, Fyn
Attraksjoner i Odense
Smørrebrød, Aamanns
Dansk mat
Storms Pakhus Street Food Odense
9 ting du bare kan gjøre på Fyn!
H.C. Andersen i Odense
I H.C. Andersens fotspor
Copenhagen canal, Kampagneside 2022
Weekendtur til Danmark
Summer at Tivoli in Copenhagen, Denmark
Attraksjoner og severdigheter i Danmark