Gå til innhold
H.C. Andersen i Odense

I H.C. Andersens fotspor

Foto: VisitOdense

I Odense lever det historiske og det moderne side om side. Her finner du idylliske brosteinsgater og pulserende street food markeder. Gå i H. C. Andersens fotspor, og oppdag alt det eventyrlige Odense har å by på. 

Det er nesten umulig å tenke på Odense uten å også tenke på H. C. Andersen og hans mange fantastiske eventyr. Og i Odense lever eventyrforfatteren og hans magiske fortellinger videre. Det hersker nemlig en helt spesiell stemning i den vakre fynske hovedstaden, som gjør at man får lyst til å reise hit igjen og igjen. Bli med på en rundtur i vakre og vidunderlige Odense - og oppdag hvorfor den med rette kalles en eventyrby. 

H. C. Andersen street art in Odense, Fyn

Bilde:VisitOdense

En moderne eventyrby 

H.C. Andersens hjemby er i konstant forandring, og resultatet er en mangfoldig og spennende mini-storby, hvor det historiske og det moderne eksisterer side ved side. I Odense finner du en rik og pulserende kulturscene, unike historiske bygninger og fantastisk moderne arkitektur. Og H. C. Andersen? Den verdenskjente eventyrforfatteren lever videre i Odense, og har satt noen vakre (og overraskende) spor på byen sin. Blant annet har herr Andersen blitt foreviget som street art i Bangs Boder 24. Den stilige gatekunsten kan du oppleve i Odenses historiske Latinerkvarter, hvor gamle hus og blomstrende stokkroser deler plass med fargerike street art. Også H. C. Andersens mange eventyr har blitt foreviget på byens mange husvegger, så gatelangs i Odense kan du støte på både Den stygge andungen og Piken med Svovelstikkene. 

Les mer om gatekunst i Odense her 

Bli bedre kjent med H. C. Andersen 

På det flotte H. C. Andersen Hus i Odense kan du bli klokere på den verdensberømte eventyrforfatteren. Her kommer du helt inn på livet av H. C. Andersen og hans liv - fra liten gutt i Odense til en av verdens mest kjente eventyrforfatter. Museet rommer hele 32.000 gjenstander fra forfatterens eventyrlige liv, og man lærer om hans barndom, gleder, sorger og forelskelser. Det er virkelig en fascinerende og spennende opplevelse, og et må-se når man besøker H. C. Andersens fødeby.

H.C. Andersens House in Odense on Fyn

Bilde:Jonas Legarth ©VisitOdense

Nå kan museumsopplevelsen bli ennå mer eventyrlig, når man kan besøke det fantastiske nye H. C. Andersens Hus. Det er en ekte eventyrverden - hvor 1800-tallets fantasifulle fortellinger møter 2020-tallets digitale og arkitektoniske visjoner. 

I Odense blir eventyret til virkelighet

Si hei til den Standhaftige tinnsoldat som står stram givakt og vokter over Overgade, sentralt i Odense. I H. C. Andersens fødeby gjemmer det seg eventyrlige skikkelser på gatehjørner, torg og i parker. Forfatteren selv har selvfølgelig blitt æret med flere statuer, men også hans fantastiske eventyr - som for eksempel Tommelise, Keiserens nye klær og Hyrdinnen og skorsteinsfeieren - setter sitt eventyrlige preg på Odense. 

Les mer om eventyrskulpturene i Odense her

Besøk H. C. Andersens barndomshjem 

Når dere har hilst på forfatterens selv og alle hans eventyrfigurer, er det på tide å finne det lille gule huset på hjørnet av idylliske Hans Jensens Stræde. Det er H. C. Andersens fødehjem og hvor hele eventyret startet i 1805. I dag er dette historiske området i Odense et sjarmerende og vakkert sted, men da lille Hans Christian ble født var det faktisk et av de fattigste områdene i byen. Her kan dere se hvor forfatteren tok sine første skritt og lære mer om hans tidlige liv. Og kanskje bli litt klokere på hvordan denne fattige, fynske gutten erobret hele verden med sine magiske fortellinger. 

Les mer om H.C Andersens barndomshjem her

Eventyrhaven, Odense, Fyn

Bilde:Andreas Bastiansen

Slipp fantasien fri i Eventyrhaven 

Odense er Danmarks grønneste storby, så her er det mange muligheter for å ta seg en pause i en av byens mange parker. Og selvfølgelig har byen sin helt egen Eventyrhave. Den nydelige parken ligger sentralt til midt i Odense, og er det perfekte sted for en piknikk i solen, en hyggelig gåtur - eller kanskje en lesepause under et tre. Eventyrparken var nemlig opprinnelig en eksklusiv park for medlemmer av Læseforeningen. I dag kan du gå på fri oppdagelse i den eventyrlige parken, og nyte de store grønne områdene og vakre blomstene. H. C. Andersens nærvær gjør seg selvfølgelig også gjeldende her, med en flott statue av forfatteren og kunstinstallasjoner inspirert av hans eventyr. 

Finn mer spennende lesning her

Makrel
Smaken av Fyn
Fähre nach Svenborg auf Fünen an der Dänischen Ostsee
Dra på øyhopping på Fyn
Heartland Festival på Egeskov slott
Slottsferie i Danmark

Share your wonders: