Children at street art in Odense Zoo, Fyn

Attraksjoner i Odense

Foto: Ard Jongsma - Odense ZOO

Odense byr på et stort utvalg av spennende aktiviteter og attraksjoner. Her er det noe for barnefamilier, kjærestepar, kunstelskere og alle andre – Odense er for alle. Her gir vi deg et overblikk på de mest populære attraksjonene i Odense. 

Hva du skal se og gjøre i Odense

Fra H.C. Andersen til musikkfestivaler, gamle bydeler og flotte grønne parker - Odense har så mye å by på! Finn dine favoritter i listen under og start planleggingen av din ferie i Odense. 

Liste
Kart
Vakantie Denemarken? Dit zijn de beste tips voor bestemmingen
Bilde: Jonas Legarth

H.C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odenses historiske kvarter, like ved Møntergården og Odeon Konserthus, gir deg muligheten til å se nye sider av H.C. Andersens forfatterskap. Her fokuseres det ikke på personen Andersen og hans historie, men heller på eventyrene han skrev og deres stemme. Det nye museet snakker ikke OM H.C. Andersen, men SOM H.C. Andersen.

La casa natale di Andersen, Odense, Fionia
Bilde: VisitOdense

H.C. Andersens barndomshjem

 

I Munkemøllestræde, like ved Odense domkirke, elven og Eventyrhaven, finner du det lille gule bindingsverkshuset hvor H.C. Andersen bodde med foreldrene fra han var 2 til han var 14. Huset åpnet for publikum i 1930.

Eventyrhaven, Odense, Fyn
Bilde: Andreas Bastiansen

Eventyrhaven

Du finner Eventyrhagen ved Odense Å, like bak Odense Domkirke og Odense Rådhus. Eventyrhaven har flere flotte skulpturer og kunstverk, deriblant H.C. Andersen statuen av Louis Hasselris, og Erik Heides skulptur Papirbåden fra 1985. Utover dette er Eventyrhaven en naturskjønn og fredelig oase i Odense, som er perfekt for en spasertur i rolige omgivelser.

Møntergården i Odense
Bilde: VisitOdense

Bymuseum Møntergården

Midt i Odenses historiske bydel ligger Møntergården – en kulturell og historisk oase fylt med vakre gårdsrom og vakre bygninger. Her vil du tre inn i en tidslomme hvor livet foregår som på H.C. Andersens tid. Du vil derfor møte et autentisk bymiljø fra 1800-tallet, hvor du kan gå på brosteinsbelagte gater mellom gårdens høns. Du kan også se flere ulike utstillinger, som «Fyn - midt i verden», «Byens liv» og «Barnas bakgård».

Par ser på kunst i Kunstmuseum Brandts i Odense
Bilde: Kathrine Ærtebjerg, Foto: Kunstmuseum Brandts

Kunstmuseum Brandts

På Kunstmuseum Brandts kan du raskt tilbringe en hel dag blant fortidens mestere og samtidskunstens talenter Du finner kunstmuseet i området 'Brandts Klædefabrik', som i dag er et kultursenter i Odense. Museet holder til i gamle fabrikkbygninger som utstråler sjel og atmosfære, og omgitt av byens puls danner de en spennende kontrast til kunsten som vises på innsiden.

Een wasbeer in Odense Zoo
Bilde: Ard Jongsma

Odense Zoo

Odense ZOO er en dyrehage for hele familien – det er noe for både voksne og barn. Når du besøker dyreparken får du en både hyggelig og lærerik dag fylt med nye inntrykk og morsomme opplevelser.

Friluftsmuseet Den Fynske Landsby

Reis tilbake i tid på det fynske friluftsmuseet Den Fynske Landsby - med bygdehus og gårder fra 1700- og 1800-tallet. Museet består av et komplett bygdemiljø som gjenskapt med bindingsverkshus, gjerder, husdyr, bygdedam og landsbygate.Museet forteller historien om livet på landet rundt 1850-tallet og inkluderer gjenstander fra den tiden.

Munkemose Park

I Munkemose park finner du blant annet Odense Aafart med turbåter, pedalbåter og kanoer, Nelles Coffee, og Saabyes Stryg, en fisketrapp bygget i 2008 til glede for parkens gjester. Når du går en tur i Munkemose park vil du også få øye på noen av Odenses mange vakre skulpturer, som f.eks. De ville svanene, havfruen og sjøhesten.

A family explore Odin's Odense, in Denmark
Bilde: Andreas Bastiansen - VisitOdense

Odins Odense Jernalderlandsby

Tre inn i en levende fortid i en landsby som viser livet i jernalderen og vikingtiden, som varte fra ca. 500 f.Kr til ca 1100 e.Kr. I Odins Odense kan du selv oppleve hvordan livet i Danmark var da jernalderen ble til vikingtid!

Veterantog ved Danmarks Jernbanemuseum på Fyn
Bilde: Geert Mørk

Danmarks Jernbanemuseum

Nostalgi og minner på Danmarks Jernbanemuseum. Her finner du 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogner. Ta en titt inne i de kongelige vognene, opplev reiselivet på 1. klasse og se Danmarks eldste bevarte damplokomotiv fra 1868. De store lokomotivene fascinerer barn i alle aldre, og dere er velkommen til å ta på, leke og utforske våre mange vogner og lokomotiver. Entré er gratis for barn under 5 år. 

Mer inspirasjon til din ferie

H.C. Andersen i Odense
I H.C. Andersens fotspor
Summer at Tivoli in Copenhagen, Denmark
Attraksjoner og severdigheter i Danmark
roskilde festival
Danmarks største musikkfestivaler
Copenhagen canal, Kampagneside 2022
Weekendtur til Danmark