Frossa i färska skaldjur i Nordjylland

Restauranter i Nordjylland

Foto: VisitNordjylland

Nordjylland byr på et bredt spekter av matopplevelser – fra det helt lokale og klassisk nordjyske til de mer eksotiske og innovative smaksopplevelser. Her har vi samlet noen av de beste restaurantene i Nordjylland, så du vet hvor du skal gå neste gang du er på besøk. Velbekomme!

Liste
Kart
Dekket bord ved restaurant Alimentum i Aalborg
Bilde: Restaurant Alimentum

Alimentum - Aalborg

Økologi, grønnsaker, havet og engene rundt er høyt verdsatt hos Alimentum, noe som gjenspeiler restaurantens anrettninger. Alimentum er oppført i 360 Eatguide som en av de mest bærekraftige restaurantopplevelsene i Danmark.

Pent anrettet bord ved Restaurant Okê i Skagen, Danmark
Bilde: Ruths Gourmet i Skagen

Okê restaurant (Ruths Hotel) - Skagen

På Okê Restaurant får du en eksklusiv opplevelse for alle sansene. Hos Okê er det fokus på gourmet og eksperimentelle smaksopplevelser, men med base i, og respekt for, de lokale råvarene og tradisjonene.

Svinkløv Badehotel Restaurant - Slettestrand

Lokale produsenter danner grunnlaget for Svinkløv Badehotel restaurant. Menyene er 100 % økologiske, hvor alt lages fra bunnen av. Her får du en smak av sesongens råvarer, som nettopp er dratt opp fra bakken eller havet samme morgen – naturlig, enkelt og ærlig.

Spesiell eplerett servert ved restaurant Tabu i Aalborg, Danmark
Bilde: VisitAalborg

Tabu - Aalborg

Siden 2019 har Tabu hatt fast plass i Michelinguiden. Restauranten tilbyr deilige og kompromissløse gourmetretter med fokus på lokale råvarer, og ikke minst kjærlighet til Nordjylland.

Mat blir tilberedt ved Bryghuset Vendia i Hjørring
Bilde: Turismeudvikling Hjørring

Bryghuset Vendia - Hjørring

Bryghuset Vendia er Hjørrings stilige, kritikerroste restaurant og bryggeri, som byr på gode smaksopplevelser, fra humle til gourmet. Brasseriet tilbyr en uformell atmosfære og smakfulle lunsj- og middagsretter.

Lekkert anrettet kamskjell ved Restaurant Blå i Blokhus, Danmark
Bilde: VisitJammerbugten

Restaurant Blå - Blokhus

Restaurant Blå er Strandhotellet Blokhus sin luksuriøse restaurant. Her kan du nyte frokost, lunsj og middag hver dag hele året. Det kompetente teamet i restauranten skaper gastronomiske opplevelser med røtter i dansk badehotellhistorie.

Dekket bord ved restaurant Blink i Skagen, Danmark
Bilde: Blink

Blink - Skagen

Ved foten av Det Grå Fyr, i fyrets gamle stallbygninger fra 1858, finner du restaurant Blink. Restauranten bruker kun lokale råvarer og produserer til og med en god del av de selv. Menyen endrer seg fra dag til dag, men hovedfokus ligger på det grønne, sjømat og fisk. 

Pent anrettet mat fra restaurant Textur i Aalborg
Bilde: VisitAalborg

Textur - Aalborg

Restaurant Textur kombinerer budsjettvennlige priser med luksuriøse menyer bestående av opptil fem retter med tilhørende vin- eller juicemeny. Og spesielt juicemenyen er spesiell for Textur – all juice tilberedes på restaurantens eget kjøkken og menyen er satt sammen med minst like mye engasjement som vinmenyen.

Restaurant Nørre Vosborg - Vemb

Herregården, som en gang var forbeholdt adelen, deres gjester og ansatte, er i dag tilgjengelig for alle som vil oppleve historiens sus. Maten er basert på kvalitetsråvarer tilsatt fransk inspirasjon samt moderne og tradisjonell dansk matlaging.

Kokker anretter mat ved restaurant Fusion i Aalborg. Danmark
Bilde: VisitAalborg

Fusion - Aalborg

Vinner av årets Exotic/Spicy Restaurant 2020, The Danish Food Guide. Som det første stedet i Nordjylland introduserte Restaurant Fusion Omakase-konseptet i mars 2020, som er en helt unik gastronomisk opplevelse. Det betyr ganske enkelt at du gir kokken kreativ frihet. Serveringen består av 23-25 ​​retter hvor hovedelementet er fra havet.

Restaurant Villa Vest i Lønstrup, Danmark
Bilde: Søren Gammelmark Photography

Restaurant Villa Vest - Lønstrup

Med sin storslåtte havutsikt, er et besøk til Restaurant Villa Vest som ligger på toppen av Lønstrup, en helt unik opplevelse. Ved Villa Vest serveres fantasifult tilberedt mat av de aller beste lokale råvarene, kombinert med et rikt utvalg av viner. For en komplett opplevelse kan kvelden avsluttes med en god natt søvn på Villa Vest Badehotel.

Smak på mer av Danmark

Lunch food in café in Aalborg, Denmark's fourth biggest city in North Jutland
Kafeer og restauranter i Aalborg
Michelin restaurant 108 in Copenhagen
Restauranter i København
Michelin restaurant Alouette in Copenhagen
Danmarks Michelinrestauranter
Du finder Bib Gourmand restauranten, Kødbyens Fiskebar, i København.
Bib Gourmand restauranter i Danmark
Milkshakes at Reffen, Copenhagen Street Food, in Denmark
Street food i Danmark
Beer sign at bodega in Vesterbro "Øl", Copenhagen, Denmark
Skål! Oppdag Danmarks lokale ølbryggerier