Michelin restaurant 108 in Copenhagen

Restauranter i København

Foto: Thomas Degner - Copenhagen Media Center

Når det kommer til mat er København stedet å være. Det nordiske kjøkken har virkelig tatt verden med storm, og satt den danske hovedstaden på det internasjonale gastronomi-kartet. Her finner du alt fra verdenskjente Michelinrestauranter til sjarmerende små spisesteder.

ØsterGro
Bilde: Matteo Acitelli

ØsterGro/ Gro Spiseri

Hvis du synes gourmetmat laget på bærekraftig vis og servert i romantiske omgivelser med Københavns beste utsikt høres fristende ut, så er Gro Spiseri i stedet for deg. Denne unike restauranten er en del av takfarmen ØsterGro, og ligger idyllisk til blant spirende vekster på et takterasse midt i hjerte av Østerbro.

mat og coctails fra Llama restaurant i København
Bilde: Chris Tonnesen

Llama

Et lite stykke Sør-Amerika i København. Menyen hos Llama henter inspirasjon fra land som Peru, Bolivia, Ecuador, Chile og Mexico, samtidig som det fortsatt er respekt for de nordiske røttene og ingrediensene. I tillegg til maten er Llama kjent for sine utsøkte cocktails, og restauranten har en egen cocktailbar, hvor pisco, tequila, mezcal og rom er hyppig brukte ingredienser. Restauranten er svært populær, så husk å bestille bord i god tid.

Cykkelkokken in Copenhagen
Bilde: Daniel Rasmussen/ Copenhagen Media Center

Cykelkokken

Hvis du ønsker en gastronomisk opplevelse utenom det vanlige, så kan du også kaste deg ut i et mat- og sykkeleventyr med Cykelkokken. Konseptet kalles ”urban dining”, og her er fokuset på mat, sykling og godt selskap. Her blir du servert en 5-retters middag mens du i et bedagelig tempo sykler gjennom Københavns gater.

Wine bar and restaurant Pompette in Nørrebro, Copenhagen
Bilde: Giuseppe Liverino - Copenhagen Media Center

Pompette

Pompette er en naturvinsbar og spiseri på hippe Nørrebro. Interiøret er enkelt og sjarmerende rustikt, og i tillegg til god drikke serverer de vellsmakende, franske smårettter. Stemningen er avslappet og hyggelig, og når været tillater det kan man nyte sin mat og drikke utenfor.

La Banchina

Når solen kikker fram er La Banchina på Refshaleøen stedet å være. Denne perlen av et spisested tilbyr alt fra kaffe og frokost, til en stor (natur)vin meny og italienskinspirert gourmetmat laget på de beste råvarer. Det hele i unike omgivelser og med utsikt over Københavns havn.

Fransk

Oui oui, mon cheriè! Om det frister med et bedre måltid fra det franske kjøkken har København flere gode restauranter som kan tilfredsstille deg. 

steak, frites og bernaise på et bord ved restaurant Les Trois Cochons i København
Bilde: Chris Tonnesen

Les Trois Cochons

Les Trois Cochons ligger på den populære gaten Værnedamsvej på grensen mellom Vesterbro og Frederiksberg. Les Trois Cochons er kjent for kvalitetsmat til rimelige priser. Stedet er åpent for både lunsj og middag, og ser ved første øyekast eksklusivt ut, men faktisk kan du få en tre-retters middagsmeny til rundt 300 DKK.

Boulebar

I kort avstand fra Nørreport og Strøget, finner du Boulebar. I kombinasjon med god fransk mat, byr Boulebar på underholdning i form av petanque-baner hvor man kan spille med venner eller kolleger enten før eller etter måltidet.

Mennesker på uteserveringen ved restaurant Mêlèe på Frederiksberg, København
Bilde: Simon Bang, Wonderful Copenhagen

Mêlèe

Restaurant Mêlèe er et lite koselig spisested på Frederiksberg. Det er en avslappet atmosfære på restaurant Mêlèe, hvor maten er tidløs og tradisjonell, samtidig som det er rom for å eksperimentere og utvikle rettene. 

Italiensk

Mangia! Nyt et bedre italiensk måltid på en av disse italienske perlene i hovedstaden.

Grillet bleksprut på tallerken med garnityr fra restaurant Barabba i København
Bilde: Barabba, Wonderful Copenhagen

Barabba

På Barabba kan du nyte lekker italiensk mat fra en meny som endrer seg utfra sesongen og hvilke råvarer som er tilgjengelige. Barabba har en livlig og avslappet atmosfære, og restaurantens meny kompletteres av en ambisiøs vinliste med viner fra et bredt utvalg av terroirer.

Frontpartiet på restaurant Italo Disco i København
Bilde: Wonderful Copenhagen

Italo Disco

På hippe Vesterbro finner du Italo Disco. En trattoria hvor italienske klassikere danner grunnlaget for en enkel, men kvalitetsfylt meny som oser av kjærlighet til fersk pasta, friske råvarer og nye vrier på tradisjonell italiensk mat.

kantareller og burrata fra restaurant Famo Metro i København
Bilde: Daniel Rasmussen, Wonderful Copenhagen

Famo Metro

Famo Metro på Østerbro i København er jordnær og tro mot den italienske osteria-tradisjonen. Her kan du stole på kokkene og servitørene med ro i sinnet når de guider deg gjennom menyen, som endres daglig. Famo har også to andre restauranter: Famo i Saxogade på Vesterbro og Famo Carne i Gammel Kongevej på Frederiksberg. 

Restaurant Circolo på Frederiksberg i København
Bilde: Daniel Rasmussen

Circolo

Nyt italiensk mat fra Toscana på Circolo,som serverer autentisk antipasti, håndlaget pasta og kjøtt, fisk og sjømat tilberedt på en kullgrill. Circolo ligger sentralt på Frederiksberg.

Pizza

Drømmer du om å sette tennene i en Margherita? Eller en spicy Diavola? Eller kanskje foretrekker du en pizza litt mer utenom det vanlige? Sjekk ut disse pizzastedene i København.

Pizza med skinke og fiken fra Neighbourhood restaurant i København
Bilde: PR Photos, Neighbourhood

Neighbourhood

Dette er pizza 2.0! Med respekt for tradisjonene har folkene bak Neighbourhood hatt en ambisjon om å modernisere den klassiske italienske pizzaen ved å gjøre den lettere, sprødere, grønnere, og enda flottere. Spør du oss, så har de lykkes med den ambisjonen. Dette er stedet for deg som vil spise en utsøkt, men litt utenom det vanlige, pizza!

Mother

I populære Kødbyen finner du mother. Restauranten importerer sine råvarer direkte fra Italia og pizzaene er rett og slett utsøkte. PS! mother serverer også Italian style brunch i helgene som er svært populær. Husk å bestille bord i god tid. 

pizza fra bæst restaurant i København
Bilde: P.A. Jørgensen

Bæst

Bæst er en populær og økologisk, italiensk-inspirert restaurant på Nørrebro i København. Restauranten har også sit eget tilknyttede bakeri, Mirabelle. Bæredyktighet og økologi står i fokus hos Bæst og de bruker kun økologisk sertifiserte produkter i sin matlaging.

Pizza fra Corsa Pizza på et bord sett ovenfra
Bilde: Corsa Pizza Østerbro

Corsa Pizza

Corsa Pizza på Østerbro byr på smakfulle surdeigspizzaer laget etter den napolitanske tradisjone. Konseptet er enkelt, men genialt: sprøde og autentiske kvalitetspizzaer laget på de beste økologiske råvarer. Du finner Corsa Pizza også på Islands Brygge og i Nordhavn. 

Burgers

mennesker utenfor Gasoline grill i København
Bilde: Asger Støttrup Jensen, Wonderful Copenhagen

Gasoline Grill

En av Københavns mest omtalte og populære burger joints. Selv med en relativt liten meny, flokker Københavnerne hit for å få en bit av den saftige burgeren. 

burger og fries fra Jagger restaurant i København
Bilde: Simon Lau

Jagger

Hos Jagger får du deilig fastfood til fornuftige priser, uten at det går på bekostning av kvaliteten. Den tidligere Michelin-kokk Rasmus Oubæk hadde et ønske om å revolusjonere fastfood-scenen i København og Jagger er et resultat av det.

miniburger, også kalt slider. Fra Sliders restaurant i København, Danmark
Bilde: PR Photo, Sliders

Sliders

På Sliders får du det navnet antyder; nemlig sliders. De populære amerikanske mini-burgerne serveres her i alle slags utgaver, og siden de er relativt små kan du jo prøve flere for å finne din favoritt! 

Få mer inspirasjon til mat og drikke i Danmark

Fant du ikke det du lette etter? Finn alt du trenger å vite om dansk mat og drikke her

Tradisjonelle danske smørrebrød hos aamans deli i København, Danmark
De beste smørrebrødene i København
Weingut Heden Vingård bei Aalborg im dänischen Nordjütland
Vingårder i Danmark
bartender mikser cocktails ved baren Lidkoeb i København, Danmark
5 cocktailbarer i København
Michelin restaurant Alouette in Copenhagen
Danmarks Michelinrestauranter