Saisonale Produkte an einem Straßenstand auf der Insel Langeland im dänischen Fünen

De beste gårdsbutikkene i Danmark

Foto: Daniel Villadsen - Destination Fyn

Sulten? Det varer nok ikke lenge, for i Danmark bugner det nemlig av små gateboder og gårdsbutikker med økologisk mat, fersk frukt og grønnsaker til venstre og høyre langs veien. 

Shop lokalt i Danmark

Her kommer et lite utvalg med varierte gårdsbutikker i Danmark. Hvis du klikker på ‘kart’ under så kan du se beliggenheten til de enkelte.

Liste
Kart
Hofladen "Fru Møllers Mølleri" in Dänemark
Bilde: Fru Møllers Mølleri

Fru Møllers Mølleri langs kysten

Fru Møllers Mølleri i nærheten av Odder kan også kalles for "slaraffenland»: I tillegg til den velfylte, hyggelige gårdsbutikken er det nybakt brød laget av hjemmelaget korn, en slakterbutikk av den gamle sort, en restaurant med sesongens retter, og til og med en iskrembutikk med hjemmelaget is! Et perfekt reisemål for hele familien.

Les mer

Den økologiske gårdsbutikken Gothenborg i Jylland

I hjertet av Jylland, nær Silkeborg, ligger Gothenborg, hvor oppdrett av økologisk fjørfe har vært praktisert siden 1996 - i henhold til det enkle, men viktige mottoet: Dyr skal oppdrettes i naturen, der de hører hjemme. Gothenborg har en velfylt gårdsbutikk og grønnsakshage, og hver søndag serveres en autentisk brunsj buffet med sesongens mat.

Les mer

Rævhede Naturprodukter - gårdsbutikk på Nordjylland

Rævhede, med beliggenhet nær Aalborg, spesialiserer seg utelukkende på regionale viltprodukter. I den tilhørende gårdsbutikken er det spesialiteter som villsvinpate, hjortelår eller viltfilet! Så hvis du vil tilberede noe deilig til en spesiell kveld, så kan du bestille et utvalg av rettene som tapas og ta det med hjem.

Les mer

Skovsgaard Café og gårdsbutikk på Langeland

På øya Langeland, blant vakre omgivelser, ligger Skovsgaard Café og gårdsbutikk. Fokuset her er på økologiske, selvforsynende og sesongbaserte ingredienser. Du kan nyte maten på kafeen eller besøke gårdsbutikken, samt kjøpe med produkter hjem. Hva med en pesto laget av grønnkål og persille eller hjemmebrygget speltøl? Ikke glem å hilse på de beitende kyrne: en flokk med skotske høylandsfe som lever fritt i naturen rundt Skovsgaard, hvor de sørger for et bedre biologisk mangfold.

Les mer

Birkemosegaard gårdsbutikk på Vestsjælland

Birkemosegaard på Sjællands Odde har vært i familien i fire generasjoner og er nå ansvarlig for økologisk og biodynamisk oppdrett. Den tilhørende gårdsbutikken er veldig populær, spesielt blant de mange feriehusgjestene i området. Her kan du kjøpe sesongens frukt og grønnsaker, kjøtt, melk, vin, juice, syltetøy og mye mer til ferien! Alle produktene som selges i gårdsbutikken er enten fra egen dyrkning, som blant annet biff, eller fra andre gårder i regionen.

Les mer

Aarstidernes gårdsbutikk på Krogerup Avlsgaard på Nordsjælland

Firmaet "Aarstiderne" forsyner hele Danmark med økologisk mat og matesker med sofistikerte oppskrifter. Hovedkontoret er på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk, hvor du kan besøke gårdsbutikken og kjøpe fersk frukt og grønnsaker, brød, meieriprodukter, vin og øl på stedet. Avhengig av sesong tilbys også småretter og danske spesialiteter, som kransekake til nyttårsaften og fastelavnsboller for karnevalstiden - deilig!

Les mer

Stengården gårdsbutikk på Nordsjælland

Stengården på Nordsjælland er Danmarks største økologiske gårdsbutikk, og ble til og med kåret til Danmarks beste gårdsbutikk i 2020! Hvis disse superlativene ikke allerede er verdt et besøk, så la deg overbevise av den høye kvaliteten på produktene: I gårdsbutikken finner du fersk frukt, grønnsaker, egg og storfekjøtt fra egen produksjon, samt et stort utvalg av økologiske produkter fra utvalgte produsenter.

Les mer

Tothavens besøgsgård og gårdmejeri på Nordsjælland

Den tradisjonelle familiegården Tothaven ligger bare en kilometer fra den danske Østersjøen, i den gamle fiskerlandsbyen Kikhavn nær Hundested. Unike høydepunkt i gårdsbutikken er yoghurt, geitost og såpe laget av geitemelk og bivokskrem. Sørg for at du kombinerer shoppingen der med et utvidet husdyrsbesøk: Her kan du møte gårdens geiter, ponnier, esler, griser, kyllinger, kaniner og hunder - og selvfølgelig også klappe dem! Et eventyr for hele familien.

Les mer

BaneGaarden og Aarstiderne gårdsbutikk i København

Midt i København i det nye jernbanedistriktet nær Københavns Hovedbanegård ligger BaneGaarden. Et sted som stadig utvides og utvikles, men som allerede har etablert seg som et senter for bærekraft og har viet seg til bærekraftig mat og gastronomiske nyheter som kafé, restaurant, møteplass og selvfølgelig en slags gårdsbutikk.

Les mer

Økologiske spisesteder i Danmark - samlet i en praktisk app

Det organiske sertifikatet er et statskontrollert merke for økologiske restauranter. I appen kan du lese mer informasjon om merket, i tillegg til et praktisk kart med oversikt over restauranter, kafeer og hoteller nær deg!

Økologiske spisesteder i Play store
Økologiske spisesteder i App store
 

Utforsk mer her

Hot dog from hot dog stand Jeanettes Pølser in Copenhagen
8 typiske danske matretter du ikke bør gå glipp av
An girl eats a fresh oyster at the Wadden Sea National Park in Denmark
7 gode grunner til å prøve østers i Danmark