ØsterGro

Danmarks mest bærekraftige restauranter

Foto: Matteo Acitelli

Danmark er ledende innenfor bærekraftig mat i Norden. For oss betyr det å ta vare på lokaløkonomien, omsorg for miljøet med ansvarlig fiske- og oppdrettsretningslinjer, med fokus på lokal og sesongbasert mat og produksjon av matopplevelser med et lavt karbonavtrykk.

Bærekraftige matopplevelser i Danmark

Sjekk ut noen av våre favorittrestauranter når det gjelder fokus på bærekraft og deres filosofier her. 

Liste
Kart
Restaurant Bæst Copenhagen
Bilde: Malin Poppy Darcy Mörner / Copenhagen Media Center

Bæst

Organiske råvarer og bærekraftig etikk er kjernen i denne italienske restauranten på Nørrebro. Se frem til mozzarella laget av rå lokal melk og kjøttpålegg laget av lokale griser. Bæst er stolt av sin bærekraftige matlaging og etikk. 

Les mer
Gro Spiseri
Bilde: Guiseppe Liverino, Copenhagen Media Centre

Gro Spiseri

Gro Spiseri tar bærekraftig oppdrett til nye høyder med sin takterrasse, organiske middager og muligheter for å lære mer om urban gårdsdrift (og til og med hjelpe til).

Les mer
Bib gourmand restaurant Hærværk in Aarhus
Bilde: Claes Bech-Poulsen

Restaurant Hærværk

Denne Aarhus restauranten var blant de 11 restaurantene som ble hedret av Michelin-guiden i 2020 for sin innsats mot bærekraft. De fokuserer på lokale og sesongbaserte råvarer, og velger alt, fra servietter til rengjøringsprodukter, basert på bærekraftige prinsipper.

Les mer
Restaurant Lyst at Fjordenhus, Vejle in Denmark
Bilde: Anders Sune Berg - Fjordenhus

Restaurant Lyst

Vejle's vakre restaurant Lyst er en ansvarlig restaurant, hvor alle rettene er basert på lokale råvarer og bærekraftige produksjonsprinsipper. De streber etter å tilby mat som har opphav innenfor en radius på 100 kilometer, og for å redusere avfallet så mye som mulig.

Les mer
Dekket bord ved restaurant Alimentum i Aalborg
Bilde: Restaurant Alimentum

Restaurant Alimentum

Aalborgs restaurant Alimentum setter bærekraft i hjertet av menyen, med egen organisk produksjon som kommer fra like utenfor byen. Her kan du forvente honning fra deres egne bikuber og organiske vaktelegg av høyeste kvalitet.

Les mer
Bilde: Molskroen

Molskroen

Molskroen mottok også Michelin-guidens bærekraftsemblem i 2020 og er kjent for sin satsing på lokale ressurser. Fermentering gjør at maten varer lenger; rester blir omgjort til dyrefôr og menyen inkluderer lokale Limfjord østers rett fra havet, og asparges plukket samme dag hos lokale gårder.

Les mer
Bib gourmand restaurant Moment in Rønde
Bilde: Destination Djursland

Moment

Moment, en restaurant i Ronde, 30 minutter fra Århus, er også kjent for sin bærekraftige praksis. Disse inkluderer designelementer (lokale danske designstoler, pluss en bygning som bruker halmballer), så vel som menyer med arvegodsplanter og gjenstander som vokser i egen permakulturhage.

Les mer

Sulten for mer?

People eating in the greenhouse room at Gemyse Tivoli in Copenhagen
Danmarks beste vegetariske restauranter
Saisonale Produkte an einem Straßenstand auf der Insel Langeland im dänischen Fünen
De beste gårdsbutikkene i Danmark