People eating in the greenhouse room at Gemyse Tivoli in Copenhagen

Danmarks beste vegetariske restauranter

Foto: Lina Ahnoff Photography

Vi dansker har for lengst hoppet på den grønne bølge, og i alle landets storbyer finner du utallige vegetariske og veganske restauranter som garantert vil gi deg vann i munnen.

Det er ikke vanskelig å leve grønt i Danmark, og du skal ikke lete lenge etter en god restaurant med vegetarisk eller vegansk mat på menyen i de større danske byene. Og Dansk Vegetarisk Forening har gjort det ennå enklere - de har nemlig laget dette smarte kart over alle restauranter i hele landet som har minst tre vegetariske retter på menyen. Og vi er også her for å gi deg en hjelpende hånd! Her har vi nemlig samlet noen av de beste vegetariske og veganske restaurantene i Danmark. 

Liste
Kart
BaneGaarden
Bilde: BaneGaarden

BaneGaarden, København

BaneGaarden er et bærekraftig Narnia midt i hjertet av København. Gjemt bak togskinnene som snor seg mot Hovedbanegården finner du en sti som fører deg til en grønn eventyrverden. Her kan du nyte en pause fra bylivet, og spise fantastisk mat på Restaurant Rakils - som serverer alt fra lekker og grønn brunch til sju-retters middag.

A plate of vegetarian food from Gemyse
Bilde: Lina Ahnoff Photography / Copenhagen Media Center

Gemyse, København

Du kjenner garantert Tivoli i København, men har du besøkt den fantastiske restauranten Gemyse, som ligger som en grønn oase midt i den verdenskjente fornøyelsesparken? Hvis ikke, så bør du sporenstreks sette den på din to-do liste. Nimb's økologiske restaurant i Tivoli serverer nemlig grønnsaksretter i verdensklasse. Nam, sier vi bare! 

Souls, København

'Eat like you give a fork' på den sunne (men helt utrolig koselige) veganske og glutenfrie kaféen Souls i København. Hos Souls er fokus på bærekraftig, økologisk, vegansk og glutenfri mat - alt det beste, med andre ord. Her er du garantert lekker mat, laget på lokale råvarer av den aller beste kvalitet. 

VeVe, København

På Kiin Kiins Restaurant VeVe kan du kose deg med vegetariske retter i verdensklasse. I idylliske omgivelser i et gammel varehus på Østerbro finner du Michelin-restauranten Kiin Kiins vegetariske restaurant, Veve. Menyen er fyllt med himmelske retter, innretningen er stilig og stemningen hyggelig og uformell. Kan du be om mer? Nå, ja - nevnte vi at kvaliteten er i topp og prisene er rimelige?! 

Restaurant MellemRum, Aarhus

Restaurant MellemRum i Aarhus er en restaurant for deg som elsker god mat og vin. Her er fokus på kvalitet, og det kjennes på smaken (som er intet mindre enn herlig). De serverer alt fra biff til 4-retters vegetarmeny, så her er det virkelig noe for enhver smak.  

Cafe Fika, a vegetarian cafe in Aarhus, Denmark
Bilde: Cafe Fika

Fika, Aarhus

Fika er en takeaway-kafé som ligger både på Nørregade og hyggelige Jægergårdsgade i Aarhus. Her får du velsmakende og sunne lunsj- og middagsretter laget på kvalitetsråvarer. Uansett om du er vegetarianer, veganer, har matallergi eller bare vil unngå noen ingredienser, så finner du garantert en lekker rett som passer deg hos Fika. 

We Feat, Aalborg

We Feat er en100% økologisk restaurant med fokus på alle aspekter av sunn livsstil - også det sosiale. Derfor er stemningen i topp på denne koselige restauranten, hvor du kan smake på de lekreste bowls - laget på friske og bærekraftige råvarer. Hos We Feat serverer de også kaffe og dessert i toppklassse - nam, nam, nam! 

Café Kosmos, Odense

I den idylliske Lottrups Gård midt i eventyrbyen Odense, finner du Café Kosmos - en koselig kafé som serverer økologisk, bærekraftig og vegansk mat som er verdt å reise for.