Children harvesting greens in North Jutland, Denmark

Topp 5 'Vær en god turist'-aktiviteter

Foto: Niclas Jessen

Er du en god turist? Kanskje har du aldri tenkt over det? Da er denne listen perfekt for deg. Her får du 5 gode tips til aktiviteter hvor du bidrar til noe bra for miljøet, samtidig som du har det morsomt på ferie. Aktivitetene passer like bra til barn som for voksne. 

The Langeland coastline in Denmark
Bilde: Daniel Villadsen
01

Planting av ålegress

Som et landsdekkende initiativ, planter frivillige dansker ålegress langs danske kyster. Ålegress er en unik havplante, og spiller en avgjørende rolle for havets biodiversitet. Som turist er du også velkommen til å delta som frivillig. Finn den lokasjonen nærmest deg, og møt opp den dagen arrangementet går av stabelen. I tillegg til å bli kjent med de lokale og komme tettere på den danske natur, bidrar du til noe godt! Win-win for alle. 

02

Omhu - Strandrensing ved Vesterhavet

De to ildsjelene og surferne Daniel og Katrine står bak Omhu. En bedrift som gir nyt og verdifult liv til plastavfall som har blitt skylt opp på stranden ved Hvide Sande. I skrivende stund, har de - sammen med mange andre bidragsytere - samlet opp nærmere 30.000 kg plast fra stranden siden 2020. Konseptet er like enkelt som det er genialt! 

Bild von einem Paar mit E-Bikes auf Fahrradurlaub in Dänemark
Bilde: Daniel Villadsen
03

Ta sykkelen!

Ta med eller lei dere sykler og la bilen stå. Danmark er, om ikke DET beste, et av verdens mest sykkelvennlige land. Her er det ingen bratte bakker man skal kjempe seg opp, og det finnes sykkelruter som knytter hele Danmark sammen. I det større byene går det ofte raskere å komme seg fra A til B med sykkel enn med bil/offentlig transport. Gjør miljøet en tjeneste og ta sykkelen når du er på ferie!

Two people on the Green Kayak
Bilde: Daniel Rasmussen / Copenhagen Media Center
04

GreenKayak i København

Hos GreenKayak i København kan du leie en kajakk helt gratis i to timer, som du kan padle med rundt i byens flotte kanaler. Det eneste du skal gjøre til gjengeld er å samle opp søppel og avfall i bøtten som er festet til kajakken. GreenKayak sørger for alt utstyr du trenger, så du skal bare booke tid og møte opp. Gratis kajakktur i hovedstadens kanaler, i tillegg til at du bidrar til noe godt for miljøet. Kan det bli bedre? 

05

Spis økologisk og kortreist mat

I Danmark har restaurantbransjen lenge hatt stort fokus på bærekraft. Det kommer tydelig frem når man ser det store utvalget av økologiske og Green Key-sertifiserte spisesteder som finnes i Danmark. Her er det ikke vanskelig å velge miljøvennlig og bærekraftig, også når man vil unne seg noe godt!

Mer inspirasjon til din ferie

Two people on the Green Kayak
Bærekraftig ferie i Danmark
Horse carriage in Den Gamle By (old town museum) in Aarhus, Denmark
Topp 5 attraksjoner hvor du kan reise tilbake i tid
Delfin som hopper opp av vannet rett ved en båt med mennesker på delfinsafari
Topp 5 Safari i Danmark
Opal Lake (Opalsøen) on Bornholm
Bærekraftig øyferie i Danmark