Sykkelferie med barn

Sykkelferie i Danmark er en fin måte å feriere med barna på. Dere bestemmer selv tempoet og ruten, men det er viktig å legge opp turene etter barnas nivå. Velg et område uten for mange bakker, og legg inn tilstrekkelig mange ispauser underveis, så blir ferien en suksess.

Family cycling

Barn på sykkel

Barn som er vant til å sykle selv, kan godt være med på sykkelferie. Danmark er flatt og har en rekke steder som egner seg godt for en sykkelferie med familien, og dere kan sykle på strekninger med svært lite biltrafikk. Når dere planlegger sykkelturene, er det viktig å ta hensyn til barnas nivå, slik at turene ikke blir for harde. Det er også viktig å legge inn hviledager og gi barna tid til å leke med nye venner de har blitt kjent med. Legger dere i tillegg inn et besøk i en fornøyelsespark, en dyrepark eller lignende, kan det bidra til å holde inspirasjonen og motivasjonen oppe.

Dolphin

Lei en sykkelhenger

Større barn kan sykle selv, men skal mindre barn være med, er en sykkelhenger med plass til et barn eller to en god idé. Har dere ikke egen sykkelhenger? Ikke fortvil, det kan leies flere steder i Danmark. 

Det finnes et stort utvalg av sykkelhengere. Når dere skal på sykkelferie, bør dere velge en lett og god henger som kjører stabilt uten å svinge fra side til side. Det er praktisk om hengeren er sammenleggbar – særlig hvis dere skal ha den med på toget eller bussen.

Share this page

Sykkelferie i Danmark er tipptopp!

Opplev Danmark på to hjul

Kombiner naturskjønne sykkelstier med med hyppige krobesøk, late dager på stranden, bysightseeing og korte avstander.

Video: Danmark for børn