Gå til innhold
En av Københavns mange sykkelbroer

Hva skjer i Danmark?

Foto: Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center

2022 blir stort for Danmark. Bli med på vår “Hvorfor ikke?” holdning og besøk oss i Danmark. Vi har mange uvanlige grunner til at du burde komme, som å teste deg selv i Tour de France ruten til å besøke musèer under bakken og å minne deg selv på hvor gøy det er med en fest.

Liste
Kart
Event i Paris ifm rutepræsentationen af Tour de France 2021
Bilde: PR foto
01

Tour de France i Danmark

I Juli, så vil København være vertskap for starten på verdens mest prestisjefylte sykkelløp, nemlig starten på Tour de France.  Med start i København, vil så vil andre etappe gå gjennom Roskilde og Nyborg, og tredje etappe vil gå fra Vejle til Sønderborg. Følg med på TV og bli inspirert, eller book din egen sykkeltur i Danmark og se hvor veien leder deg!

02

Mange herlige nye hoteller å bo på

Fra luksus hosteller til ekstreme luksusopphold, 2022 markerer åpningen av mange nye hoteller i Danmark. Det inkluderer Scandic Spectrum, Scandic Nørreport, 25hours Hotel Round Tower og Next House. Det har aldri vært enklere å finne et fantastisk- eller bærekraftig- sted å bo i Danmark.

Entwurf für das Museum FLUGT von der Bjarke Ingels Group
Bilde: Bjarke Ingels Group
03

FLUGT refugee museum of Denmark

FLUGT Dansk Flyktning Museum, åpner våren 2022,  og vil ta oss med inn i de utrolige og tanke-provoserende historiene og livene til flyktninger. De danske arkitekter Bjarke Ingels Group står bak bygningen, som ble brukt til å huse tyske flyktninger under 2.verdenskrig. Musèet vil fortelle historiene til de tyske flyktningene i 1945, men også historiene til flyktninger som har kommet til Danmark i nyere tid.

Design Museum Denmark - Denemarken vakantie tip
Bilde: Christian Hoyer
04

Design Musèet Danmark gjenåpnes

Vårt mest prestisjefylte design museum har vært stengt i 2 år ( snufs!) for en fullstendig renovering og nytenkning rundt museumsopplevelsen. Kom på besøk fra Juni 2022 og oppdag mer om dansk design enn du kunne forestille deg, gjennom nye utstillinger og publikumsrom til en totalt transformert ikonisk bygning.

The Queen's Official birthday portrait 2020 with her son and grandson
Bilde: Per Morten Abrahamsen
05

Dronningens jubileum

Danmark sin elskede dronning Margrethe feirer sitt 50-års jubileum i Januar 2022. For å ferie dette, forventer vi at den røde løper rulles ut i hele byen. Utstillingen  « En dronnings smykkeskrin» vil finne sted på Amalienborg slott. På tide å bestille en tur til København som er en dronning verdig?

Bilde: @cloudstotable
06

Det nye Enigma musèet

ENIGMA er et nytt, interaktivt museum for kommunikasjon som skal åpne i Østerbro, et nabolag i København. Det nye museet vil fortelle historier om nåtiden og fortiden om temaer som overvåkning, digital kommunikasjon og falske nyheter. Museet inkluderer en rekke praktiske aktiviteter.

07

Bornholm kommer litt nærmere

En raskere rute til den fantastiske øya Bornholm kommer mot slutten av  2022. Den største høyhastighets- ferja i verden, Express 5, vil settes i rute, med en kapasitet på 1610 passasjerer. På Bornholm, hvorfor ikke bo i en av de karbon- negative fløyene på Green Solution House, en av øyas mange bærekraftige og fremtidsrettede løsninger.

Woman in Rold Forest in autumn, Himmerland, North Jutland
Bilde: Dennis Lundby
08

Besøk en bunker

Dypt inne i Rold Skov skogen i Nordjylland, 200 fot under bakken, ligger en av Danmarks best bevarte hemmeligheter. Den kalde krigen bunkeren REGAN Vest, bygget på 1960 -tallet, vil være åpent for publikum i 2022, og klar for å dele sine historier. Den imponerende 5 500 kvadratmeter store bunkeren vil være musèets hovedfokus – det er en ekte tids-kapsel.

Bild vom Tiger in Knuthenborg Safaripark
Bilde: Visit Lolland-Falster
09

Sov hos tigrene

Som gjest kan man som noe nytt få lov til å overnatte i Camp Zov Tigra som ligger i Europas største tigerpark - om man tørr. Våkne opp blant tigre – kun en glassrute mellom deg og de eksotiske dyrene. Opplev tigrene i deres eget miljø og lær om hvor mye området satser på dyrenes velbefinnende. Knuthenborg Safaripark tilbyr ulike safari-pakker hvor man kan bo i glamping- telt eller hytter, avhengig av hva som passer deg best. Se frem til å møte både elefanter, aper, giraffer og ikke minst – tigre.

Arcade Fire during NorthSide Festival in Aarhus, Denmark
Bilde: Thorsten Iversen
10

Vi bringer festivitetene tilbake

I 2022 forventer vi at mange av de store festivalene endelig er tilbake. Vi har savnet dem! Se frem til O/Day Festivalen i København i August, en helt ny 3-dagers feiring av elektronisk musikk, med mat, drikke og unik kunst som kan nytes i tillegg.

Mer opplevelser her!

Copenhagen sunset
10 skjulte perler i København
Ridning
Nyt det gode liv ved havet
Dark Sky, Møns Klint
Opplev nye vintereventyr i Danmark
Pia Rathsach GoGreenDanmark
5 enkle måter å gjøre ferien grønnere på

Share your wonders: