The Infinite Bridge in Aarhus

Hva skjer i Danmark i 2024?

Foto: Daniel Brandt Andersen

Dette er bare en smakebit av Danmarks nyeste attraksjoner, severdigheter og arrangementer i 2024. Fra vikinger til kaffemesterskap og miljøvennlig øyhopping, vi har noe for enhver smak.

Liste
Kart
De mooiste natuur bestemmingen van Denemarken? Dit zijn ze
Bilde: © Mitch Wiesinger
01

Carl's Camino - En podwalk

Oppkalt etter den anerkjente danske komponisten Carl Nielsen, er Carl's Camino en vakker ny vandrerute på Fyn. Den naturskjønne ruten er 110 km, som ikke bare går følger Nielsens fotspor, men som også er akkompagnert av fengslende historier fra hans liv og melodier fra musikken hans.

Carlsberg Byen
Bilde: Andreas Raun
02

Home of Carlsberg

Teknisk sett åpnet denne opplevelsen i slutten av 2023, men den er så bra at vi måtte nevne den her også! Opplev hele historien til denne ikoniske øl-merket i det originale bryggeriet til Carlsberg - verdens beste øl. Probably.

Andersen & Maillard - Bäckerei und Café in Kopenhagen
Bilde: Andrea Nuñez - Copenhagen Media Center
03

World of Coffee - Verdensmesterskap i Kaffe

Vi elsker kaffe i Danmark (vi har et av de høyeste forbrukene i verden!), men hva med å la ekspertene vise oss hvordan det gjøres? Se noen av våre ledende spesialbrennere kjempe om kronen i Bella Center fra 27. til 29. juni.

Barn løper på stranden på Samsø, Danmark
Bilde: Mette Johnsen
04

Bærekraftig øyhopping

 

To nye elektriske ferger vil gå til øya Samsø og halvøya Als, noe som gjør din øyhoppeferie litt grønnere. Med Alslinjen kan eventyrlystne avdekke sjarmen til Sør-Fyn og Als-halvøya – nyte eksklusive matopplevelser og sjarmerende kystbyer. Samsølinjen lar deg utforske en av våre mest bærekraftige øyer, anerkjent for å ha oppnådd 100% selvforsynt energi i 2007!

Solnedgang ved Mandø
Bilde: Lars Roed
05

Mandø Dark Sky Park

Mandø skal motta sin Dark Sky Park-sertifisering i 2024. Allerede et fristed for naturentusiaster og stjernekikkere, er denne lille øya kun tilgjengelig med traktorbuss og er et av Danmarks beste steder for stjernetitting og observasjoner av himmelbegivenheter. 

Die Trelleborg ist eine von fünf Ringburgen in Dänemark. Auf dem Bild ist ein Erdwall zu sehen, der markiert, wo sie einst stand.
Bilde: Daniel Villadsen
06

UNESCO: Til minne om Danmarks vikingarv

Fem ringfestninger fra vikingtiden har blitt Danmarks siste UNESCOs verdensarvliste. Aggersborg, Fyrkat, Nonnebakken, Trelleborg og Borgring gir et fascinerende innblikk i vikingarven.

Chefs preparing dinner in Restaurant Substans in Aarhus
Bilde: Claudia Zaltenbach - Dinner um Acht
07

20 års jubileum for The Nordic Food Manifesto

Nordic Food Manifesto feirer sin 20-årsdag. Den banebrytende visjonen skapt av talentfulle nordiske kokker la grunnlaget for den spennende og revolusjonerende matscenen vi fortsatt nyter i Danmark i dag. Hold øye med spennende arrangementer gjennom året.

Se flere opplevelser her

mor og barn utenfor Den Blå Planet i København
Dansk design og arkitektur
roskilde festival
Danmarks største musikkfestivaler
Copenhagen sunset
10 skjulte perler i København
Aarhus Møllestien Biking
Aarhus
Tivoli
Danmarks topp 20 attraksjoner
The royal hunting lodge, the Hermitage, in the Deer Park
Danske attraksjoner på UNESCOs verdensarvliste