Ontdek de highlights van Kopenhagen en Seeland, Denemarken

Weekendtur til København

Foto: © World Mappers

Enten du planlegger en jentetur eller en romantisk getaway med kjæresten, så leverer København de beste rammene for en uforglemmelig weekendtur! Hvis du har 3 dager til rådighet, har vi satt sammen en guide som vi mener omfavner flere av Københavns absolutte høydepunkter. 

Den perfekte jentetur, kjærestetur eller alenetur!

Uansett hvem du reiser med, og hva dine interesser er så kan du stole på at København vil kunne levere! København er utvilsomt en storby med mange spennende og pulserende bydeler, men som allikevel er sjarmerende og oversiktlig. Dette bidrar til at man kan rekke mye på kort tid, og med vår 3-dagers guide til København er vi sikker på at din weekendtur vil by på massevis av gode og minnerike opplevelser. 

Denne guiden for en weekendtur i København kan i store deler gjennomføres til fots eller, i ekte københavnerstil, på sykkel. Tips: Sjekk om hotellet du bor på leier ut sykler – mange hoteller i København tilbyr nemlig sykkelutleie.

Dag 1 - Indre by

 • Sjekk inn på et av Københavns mange unike og flotte hoteller. Det er umulig å skulle liste de alle, men eksempelvis Guldsmeden - Manon Les Suites, Kaj Hotel, og Villa Copenhagen er alle unike overnattingsalternativer som setter prikken over i’en på din langhelg i København. Se en oversikt over hoteller i København her.
   
 • Nyt en god lunsj ved Street Food-markedet Broens Gadekøkken som ligger på andre siden av gang- og sykkelbroen som knytter Nyhavn og Christianshavn sammen.
   
 • Etter lunsj kan du velge en av to ruter:
  1. Fortsett turen mot det historiske og maritime Christianshavn. Kanalene og de gamle fargerike husene langs bredden er med til å gjøre vakre Christianshavn til en spennende bydel i København. Fra Christianshavn kan dere fortsette videre til Islands Brygge hvor dere kan ta en forfriskende dukkert i havnebadet hvis været tillater det, eller leie en GoBoat.
  2. Kryss broen over til Nyhavn. Herfra kan dere boltre dere i uendelige shoppingmuligheter som ligger rundt Strøget, eller rusle nedover mot Amalienborg Slott og «hilse» på dronningen. Ikke gå glipp av en av Københavns flotteste kirker, Marmorkirken, som ligger et steinkast fra Amalienborg Slott. Om du er her på en varm sommerdag er Ofelia Beach, som ligger like i nærheten, også verdt et stopp.
    
 • Avslutt en lang dag med et bedre måltid på en av Københavns utallige gode restauranter.  

 

Båter på kanalen i Christianshavn, København

©Copenhagen Media CenterBilde:Thomas Rousing

Dag 2 – utforsk ‘broene (Østerbro, Nørrebro og Vesterbro)

 • Start dagen på Østerbro – kanskje med en frokost på populære Juno the bakery, som du kan ta med deg og nyte i Københavns største park Fælledparken. Med sine brede boulevarder, sjarmerende små caféer og butikker med alt fra dansk design til delikatesser, samt grønne parker og flott arkitektur, er Østerbro en bydel som er perfekt for å rusle rundt og «gå seg litt vill i». Det er også her du finner Danmarks mest berømte statue (og da snakker vi selvfølgelig om Den Lille Havfrue).
   
 • Ta en kort spasertur fra Nørreport St. og over den vakre Dronning Louises Bro, og du kommer til pulserende Nørrebro. Dette er en av Københavns mest populære bydeler som er kjent for sin sjarmerende atmosfære og multikulturelle kultur. I de hyggelige gatene Jægersborggade, Elmegade og Blågårdsgade ligger små butikker, samt trendy caféer og restauranter som perler på en snor.
   
 • Avslutt  dagen på hippe Vesterbro med sine små designbutikker, koselige fortauscaféer og funky barer. Når middags-sulten melder seg, vend snuten mot Kødbyen (Københavns Meatpacking District) og områdets populære restauranter og uteliv.

 

Bilde:Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Dag 3 – Special interest day

København er en storby med et enormt tilbud av spennende aktiviteter og opplevelser. Derfor synes vi at den tredje og siste dagen av din weekendtur i København skal dedikeres til det du interesserer deg mest for, enten det er arkitektur, design, shopping, kunst, fart og spenning, eller grønne omgivelser.

For Shopperen: Fordyp deg i Københavns endeløse tilbud av små designbutikker, motemagasin, og second-hand butikker. Se tips til shopping i København her.

For Arkitektspiren: Dra på en arkitektonisk rundtur i den danske hovedstaden og opplev Københavns arkitekturperler.

For Kunstelskeren: Ta en dagstur til Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk.

For Parkentusiasten: Tilbring dagen i grønne omgivelser i noen av Københavns flotteste haver og parker. Start i bydelen Frederiksberg og Frederiksberg Have, før du beveger deg mot Den Botaniske Have og Kongens Have, som begge ligger i indre by.

For Adrenalinjegeren: Her er svaret opplagt – med sine mange berg-og-dalbaner og forlystelser som får hjertepumpa til å arbeide er Tivoli stedet du skal tilbringe dagen.

For Gourmanden: Start dagen med å utprøve noen av Københavns beste kafeer. Ta deretter turen til Reffen – Danmarks største Street Food Market, hvor du kan boltre deg i street food fra alle verdens hjørner. Hvis Street Food ikke er din greie, så kan kanskje tradisjonelle danske smørrebrød friste? Se vår guide over de beste smørrebrødene i København.  Avslutt dagen med en matopplevelse av ypperste klasse på en av hovedstadens mange Michelinrestauranter.

People enjoying dinner at Gro Spiseri a rooftop farm in Copenhagen

Bilde:Martin Heiberg

Les mer om København

Copenhagen sunset
10 skjulte perler i København
Nørrebro, Copenhagen
På oppdagelsesreise i Københavns bydeler
The restaurant Sankt Annæ 8 in Christianshavn, Copenhagen
Københavns mest fargerike gater
Rundetårn in Copenhagen
Københavns mest besøkte attraksjoner
Tradisjonelle danske smørrebrød hos aamans deli i København, Danmark
De beste smørrebrødene i København
bartender mikser cocktails ved baren Lidkoeb i København, Danmark
5 cocktailbarer i København