VisitDenmark
Traditional Danish food smørrebrød at aamans deli in copenhagen, Denmark

Lag dine egne danske smørbrød

Savner du også smaken av danske smørbrød? Fortvil ikke. Siden du ikke kan komme til oss og nyte kartoffelmad, lun leverpostej eller stjernskud i øyeblikket, har vi samlet fire klassiske oppskrifter på danske smørbrød. Så nå kan du hygge hjemme på ekte dansk manér. 

Du har kanskje prøvet hjemmetrening, klessortering og alskens gjør-det-selv-prosjekter... Men hvorfor ikke bruke den ekstra tiden til å skape litt ekte dansk feriestemning i hjemmet? Og få ting er jo mer dansk enn smørbrød. Derfor får du her fire danske smørbrødklassikere som du enkelt kan lage hjemme på kjøkkenet, og som garantert vekker gode ferieminner fra Danmark. 

"Kartoffelmad", eine dänischer Smörrebröd-Version mit Kartoffeln

1. Kartoffelmad 

Kartoffelmad er en av de mest kjente og kjære danske smørbrødene. Og det er ganske så enkelt å lage. Alt du trenger er nemlig rugbrød, poteter, majones, ristet løk, tomat, reddik og karse. Start med å skrelle og koke potetene (men ikke for mye), og skjær dem i tykke skiver. Smør majones på rugbrødet, legg på potetskivene og pynt med ristet løk, reddik, tomat og karse. Ta-da! Et lite stykke Danmark på tallerkenen din. 

2. Stjerneskud 

Stjerneskud er navnet på en annen dansk smørbrødklassiker. Den består i tillegg til rugbrød, av frittert rødspettefilet, majones, rogn, reker, asparges (du velger selv om du vil bruke grønne eller hvite asparges), dill og sitron. Du legger rødspetten på brødet, og deretter tilsetter du kokte asparges og rogn. Smak til med majones, og tilføy en dæsj dill og en sitronbåt. Nam! Dette er smaken av dansk sommer! 

Smørrebrød / smorrebrod

3. Lun leverpostej 

Lukk øynene og la smaken ta deg med tilbake til sist du var på ferie i Danmark og fikk servert smørbrød med lun leverpostei (og kanskje en "lille én" til). Du trenger rugbrød, en god leverpostei, sjampinjonger, bacon, rødbeter - og eventuelt noe grønt til å pynte på toppen. Varm leverposteien kort ved medium varme i ovnen eller mikroen, og stek sjampinjong og bacon. Nå gjenstår det bare å dekke brødet med leverpostei og sprøstekt bacon, toppe lekkerheten med sopp og rødbeter - og deretter bare nyte smaken av Danmark. 

4. Roastbeef 

Skjem bort smaksløkkene med et tradisjonelt dansk smørbrød. Til denne lekre lille retten trenger du roastbeef, syltet agurk, ristet løk, tomater, salat, pepperrot og karse. Så gjenstår det bare å legge salatbladet og roastbeef-skivene på brødet, og deretter toppe det hele med ristet løk, revet pepperrot (du kan også bruke pepperrotkrem) og tomat. Dryss karse på toppen, ta en stor munnfull - og nyyyt! 

Flere danske matopplevelser

De beste smørbrødene i København
Traditional Danish food smørrebrød at aamans deli in copenhagen, Denmark
Bib Gourmand restauranter i Danmark
Du finder Bib Gourmand restauranten, Kødbyens Fiskebar, i København.
Kafeguide: Københavns beste kafeer
Fika i Köpenhamn
Smak på Nordsjælland
butiner danemark, VisitDenmark