Tivoli

Vinterferie i Danmark for hele familien

Foto: Lasse Salling - Copenhagen Media Center

Hvis du står og lurer på hva du skal gjøre i vinterferien, så har vi svaret: ta en tur til Danmark. Her kan hele familien få mange spennende opplevelser i vinter - fra skøytetur i Tivoli til stjernekikking. Her guider vi deg til de beste vinteropplevelsene i Danmark.

Liste
Kart
People sitting in a shelter at Brorfelde Observatory, West Zealand
Bilde: Daniel Villadsen

Utenomjordiske opplevelser

I Tølløse på Vestsjælland kan dere få en vinteropplevelse av astronomiske dimensjoner. Her ligger nemlig Brorfelde Observatorium. Her kan små og store stjerneentusiaster bli klokere på universets mysterier, og se den funklende vinterhimmelen på nært hold. 

Tivoli
Bilde: Lasse Salling - Copenhagen Media Center

Vintermagi i Tivoli

Vinter i Tivoli byr på magiske opplevelser og morsomme aktiviteter for både barn og voksne. Tre inn i en vidunderlig vinterverden full av funklende lys og kunstferdige utsmykninger - og selfølgelig masse av spennende forlystelser. Vintersesongen byr også på kulinariske opplevelser, og i Tivoli Food Hall kan du nyte noe av den beste maten i København. 

Vitenskap for hele familien

På det vitenskapelige opplevelsessenteret Experimentarium i Hellerup, rett utenfor København. Her kan hele familien gå på oppdagelse i hele 18 interaktive utstillinger som er fyllt med både spennende, gøyale og ikke minst lærerike opplevelser. 

Children in tropical zoo Randers Regnskov, Denmark
Bilde: Randers Regnskov

Møt regnskogens ville dyr

Regnskog og ville dyr i Danmark? Ja, du leste riktig. I Randers på Midtjylland ligger nemlig Randers Regnskov, som er en tropisk oase og hjem til mange eksotiske dyr. Her kan du gå på oppdagelsesferd under regnskogens trær og stå ansikt til ansikt med de mer enn 200 forskjellige artene som bor her - fra morsomme aper til majestetiske jaguarer. 

Zwei Frauen im Freilichtmuseum "Den Gamle By" in Aarhus
Bilde: Robin Skjoldborg

Dra ut på en tidsreise

I Den gamle By i Aarhus kan hele familien dra på en tidsreise tilbake til de god gamle dager. På det unike museumet kommer fortiden til live, og her kan du vandre gatelangs blant hus og mennesker fra fra slutten av 1800-tallet og fram til midten av 1970-tallet. Du kan også spise og drikke på historisk vis - uansett om du foretrekker en 1700-tallskro, deilig bakverk fra 1800-tallet eller en ekte 70-tallspølsevogn.

Social Foodies
Bilde: Social Foodies

Lag dine egne flødeboller

Nam! Finnes det noe bedre enn ekte danske flødeboller? De luftige og sjokoladedekte munnfullene fra Social Foodies er kåret til de beste flødebollene i København, og nå kan du lære å lage dine helt egne! I vinter arrangerer Social Foodies flødebolle-kurs både i København og Aarhus, som er en morsom opplevelse for både små og store. Og resultatet smaker (forhåpentlig) helt fantastisk. Kurset er populært, så husk å booke plass i forkant! 

Children playing in water park Lalandia, LEGOLAND Billund Resort
Bilde: Jesper Grønnemark

Reis til Syden

Lalandia i Billund er Skandinaviens største ferie- og opplevelsessenter, og nok det nærmeste du kommer Syden (uten å faktisk reise til Syden). Her kan du kose deg med tropisk stemning, sydlandske temperaturer, vannmorro i alle varianter og koselige restauranter. Den perfekte Danmarksferie for deg som savner sol og sommer.

Bilde: Daniel Overbeck - VisitNordsjaelland

Vinterhygge i feriehus

De fleste forbinder nok feriehus med sommer og strandferie, men hvorfor ikke gå for en "hytteferie" litt utenom det vanlige, og leie et feriehus i Danmark i vinter? Gå lange turer på stranden og opplev dønningene fra vinterhavet, spis deilig dansk mat på den lokale kro, og kos dere under et pledd med en kopp rykende varm kakao om kvelden. Det er ekte dansk vinterhygge!