Løkken, badehuse på stranden

Danmarks beste strender

Foto: Mette Johnsen

Danmark har noen av Europas flotteste strender - med fin hvit sand, store sanddyner og rent badevann. Her er det faktisk aldri mer enn 50 km til kysten, så det er aldri langt til en forfriskende dukkert, og 174 av strendene våre er Blue Flag strender.

Liste
Kart
Kids on Søndervig Beach
Bilde: Dansk Kyst- og Naturturisme

Søndervig Strand

Søndervig på Danmarks vestkyst har vært en populær badeby siden 1800-tallet, ikke minst på grunn av den vakre, brede sandstranden med bølgende sanddyner. I sommerferien har stranden badevakter som holder øye med de som bader, så dette er en perfekt strand for barn og barnefamilier. 

Les mer
Seal in front of Blåvandshuk Lighthouse
Bilde: Thomas Høyrup Christensen

Blåvand Strand

Blåvand Strand er en 40 km lang sandstrand som ligger i Vestjylland. Her har du muligheten til å rømme fra alt og alle, og finne deg din egen lille spot hvor du kan slappe av i duvende sanddyner og bare nyte stillheten og naturen. Stranden er også perfekt for rav-plukking, så hvis du er heldig kan det hende at du kommer hjem fra stranden med en gylden skatt.

Les mer
Cars on the beach in Blokhus
Bilde: Dansk Kyst- og Naturturisme

Blokhus Strand

Blokhus Strand er en av Nord-Europas beste sandstrender. Den ligger ved Jammerbugten og den populære feriebyen Blokhus, og er en mer en 100 km lang oase av delikate sanddyner, vakre klitter og himmelblått og rent badevann. Du kan kjøre i bil helt ned på stranden, og i tillegg til å være et sommerparadis for barnefamilier, er Blokhus Strand populær hos windsurfere. 

Les mer
Kids running on Saltum Beach in North Jutland
Bilde: Niclas Jessen

Saltum Strand

Saltum Strand er en annen strandperle ved Jammerbugten som - i likhet med Blokhus Strand - har status som en av de beste strender i Nord-Europa. Den flotte stranden strekker seg milevidt med fin, hvit sand og lune dyner. Stranden er faktisk så bred at man har lov til å kjøre bil langs havet, for en opplevelse utenom det vanlige.

Les mer
The never-ending beach on Rømø
Bilde: claireonline

Rømø Strand

Øya Rømø ligger langs Danmarks vestkyst, og har noen av de største strendene i Europa. Her er sandkornene så fine som bittesmå diamanter, og strendene er perfekte både for bilkjøring og camping.

Les mer
Seaside hotel and summer houses at Henne Beach
Bilde: Thomas Høyrup Christensen

Henne Strand

I 2019 ble Hennes Strand kåret til et av de vakreste stedene i Europa av CNN. Og vi vet godt hvorfor. Her finner du nemlig den mykeste hvite sand, rullende sanddyner som gir beskyttelse mot vinden og eksepsjonelle solnedganger. Henne Strand skal bare oppleves!

Les mer
Bilde: @photo.kjaer

Marielyst Strand

Marielyst Strand på Nordjylland har flere ganger blitt kåret til Danmarks beste strand. Det er en 10 km lang sandstrand med blått flagg. Stranden er med andre ord perfekt for barnefamilier, og her kan man finne le mellom sanddynene mens man plukker skjell og bygger sandslott.

Les mer
Bilde: Claire Droppert

Hestehoved Strand

Hestehoved Strand er en barnevennlig sandstrand i nærheten av Nakskov på Lolland-Falster. Her finner du også Danmarks nest lengste badebro - og en strand tilrettelagt for handicappede. Det er en perfekt badestrand for barnefamilier, med grunt og rent badevann og utallige muligheter for forskjellige strandaktiviteter.

Les mer
Child on Bisnap Beach, North Jutland
Bilde: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Bisnap Strand

Bisnap Strand er en deilig strand som ligger i det populære feriehusområdet mellom Hou og Bisna. Den barnevennlige stranden er ca. 6 km lang. Det er en strand med blått flagg og myk, hvit sand - perfekt for leking i vannkanten.

 

Les mer

Saksild Strand

Sakskild Strand er en av de mest barnevennlige strendene i Danmark – med rent og klart badevann, duvende hvite sandstrender og massevis av plass å boltre seg på. I nærheten finner du dessuten både toilett, badetårn, iskiosker, restauranter og et campingområde med koselige hytter.

Les mer
Kerteminde North Beach on island Funen, Denmark
Bilde: VisitKerteminde

Kerteminde Nordstrand

Dette er den mest populære stranden i Kerteminde, hvor folk fra nær og fjern valfarter for å nyte deilige sanddyner og Storebælts friske hav. Kerteminde Nordstrand ligger bare et par timer fra København og rett ved Odense. 

Les mer
The beach in Hornbaek is one of Denmark's best beaches
Bilde: VisitNordsjælland

Hornbæk Strand

Hornbæk Strand på Nordsjælland er Nordkystens største og mest besøkte strand. Stranden har badevakter om sommeren og summer av liv og glade strandløver. Det kanskje beste av alt er at stranden ligger bare en time fra København.

Les mer
Hou Beach near Odder, Denmark
Bilde: Hou Strandcamping

Hou Strand

Hou Strand er en barnevennlig strand på Odder, rett ved et koselig feriehusområde og den sjarmerende Hou havn, som alltid summer av liv. På havnen finner du også Caféen, som byr på servering og musikk om sommeren. Stranden har deilig, myk sand og glimrende badevannskvalitet. 

Les mer
Gudmindrup Beach
Bilde: VisitOdsherred

Gudmindrup Strand

Gudmindrup Strand ligger ut mot Sejerø bukt, og er en av Danmarks beste badestrender. Den flotte, brede sandstranden har fine sanddyner og lavt, rolig vann. Stranden er derfor perfekt for barn som liker å utforske og leke i vannkanten.

Les mer
Boderne Beach
Bilde: Destination Bornholm

Boderne Strand

Boderne Strand er en deilig sandstrand på sørkysten av Bornholm. Her kan du finne din egen lille plass mellom klittene, og nyte sommersolen eller la barna leke i vannkanten. Stranden ligger i nærheten av en liten båthavn, hvor du kan kjøpe alt fra is til klær fra danske og internasjonale motemerker. 

Les mer
Bilde: @matthiasschwarzer

Ristinge Strand

Ristinge Strand på Langeland er en lang og bred sandstrand med deilige, myke sanddyner og bølgende strandsiv. På denne stranden er det mulighet for både avslapning og aktivitet. Hygg i sanden med en god bok og nyt deilig grillmat mens du ser solen gå ned i horisonten.

Les mer
Dueodde Beach Bornholm
Bilde: @chris.anias (Christoffer Anias Sandager)

Dueodde Strand

Dueodde Strand er Bornholms, og kanskje Danmarks, mest kjente strand. Og det er det gode grunner til. Den populære stranden har nemlig nydelig og innbydende sanddyner - med sand så fin at den brukes til timeglass. Vannet er krystallklart og rent, og på grunn av sandbankene finner du både dypt og grunt vann rett ved kysten.

Les mer
Two girls at the beach park on Amager in Copenhagen
Bilde: @frei_style

Amager Strandpark

Amager Strandpark er Københavns egen strandpark! Det er en 5 km lang sandstrand med fine sandkorn og klart vann, og strandparken er et av de beste stedene å nyte lange sommerdager og varme netter. Amager Strandpark ligger bare et par metro-stopp eller en kort sykkeltur fra sentrum - perfekt når du er på sommerferie i København og trenger en dukkert. 

Les mer