Barn på lekeplassen ved Fængslet museum i Horsens

Reiseforslag: Storby, natur og fornøyelsesparker i Midtjylland

Foto: Jesper Rais

Dette reiseforslaget er laget for familiene som gjerne vil ha litt av alt. På denne turen får dere en perfekt kombinasjon av storby, strandliv, småbyhygge, naturopplevelser og fornøyelsesparker. Det er den perfekte kombinasjon for at alle familiens medlemmer skal få en god ferie!

På denne turen besøker du følgende områder: Djursland, Aarhus, Samsø, Horsens, Juelsminde, Legoland Billund.

Ankomst: Fly til Aarhus lufthavn og retur fra Billund lufthavn. Alternativt kjør bil selv og kom via Sjælland eller Nordjylland.  Turen starter ved Djurs Sommerland.

 

Dag 1: Djurs Sommerland

Start ferien med fart og moro i nordens største sommerland: Djurs Sommerland. Her kan dere se frem til over 60 forskjellige karuseller og aktiviteter, 9 forskjellige temaparker og et enormt badeland. Overnatt på Fjellerup strands camping (kun 15 minutter fra Djurs Sommerland), hvor dere kan kjøpe en pakke som inkluderer billetter til Djurs sommerland og overnatting. På campingen kan dere leie et familietelt, eller oppgradere til glamping telt eller en hytte. Hvis dere vil ha en opplevelse litt utenom det vanlige så er Sostrup Slott som ligger 20 minutter fra Djurs Sommerland også et godt alternativ.

Piraten berg-og-dalbane ved Djurs Sommerland

Bilde:Djurs Sommerland

Dag 2:  Storby-vibe i Aarhus

Sjekk ut av hotellet, og kjør inn til den 'lille' storbyen Aarhus. Start med et besøk i Den Gamle by, som er et levende historisk museum. Her får dere se, føle og oppleve dansk handelsby-historie gjennom 4 ulike tidsperioder. Husk det er gratis inngang for barn under 18 år. 

Dra videre inn til Latinerkvarteret hvor dere kan spise lunsj på en av de hyggelige fortauskafeene, sjekke ut shoppingtilbudet, og bare nyte den gode atmosfæren som man finner her. Gå heller ikke glipp av flotte SALLING ROOFTOP og SALLING ROOFGARDEN, en liten oase midt i hjertet av Aarhus. Det finnes utallige ting å gjøre i Aarhus, og vi kan umulig nevne alle her, men sjekk ut attraksjoner i Aarhus hvis dere trenger mer inspirasjon. 

Etter en innholdsrik dag i Aarhus, kjør ned mot Saksild strand camping og cottages, hvor dere skal ha base de neste tre dagene.   

Tjenestepiker ved Den Gamle by i Aarhus
Bilde: Den Gamle by
Salling Rooftop in Aarhus
Bilde: Frame & Work

Dag 3: Samsø

Dra på utflukt til Samsø. Lei, eller ta med egne sykler og utforsk øya på to hjul. Besøk de mange hyggelige landsbyene, og la ungene prøve seg på verdens største labyrint - Samsø Labyrinten. Fergeturen tar 1 time og går med jevne mellomrom hele dagen. Fergebilletter kan kjøpes hos Samsø Rederi. Hvis det derimot er behov for en mer avslappende og rolig aktivitet, kan dagen tilbringes på Saksild strand, som er en av Danmarks flotteste og mest barnevennlige strender.  

Samsø
Bilde: Jeanette Philipsen, VisitSamsø
Barn går langs Saksild Strand i regionen Kystlandet, Danmark
Bilde: Kystlandet Media Center, Foto: Jesper Rais

Dag 4: Horsens og Juelsminde

Start dagen med et besøk i Fængslet. Horsens fengsel er i dag en 5-grenet attraksjon med museum, brasserie, vandrerhjem (ja, du kan overnatte i fengslet!) og konsert- og event lokaler. Her inviteres du til et unikt innblikk i livet bak murene. Det sies også at filmen Frihetens regn [orig. Shawshank Redemption] er basert på en virkelig fangeflukt fra fengslet i Horsens. 

Etter å ha sett Horsens, dra videre til Juelsminde. Denne idylliske havnebyen er perfekt for en rusletur med en is i hånden. Stopp også innom Juelsminde naturlekepark, som ungene vil elske!

Horsens i Danmark
Bilde: Destination Kystlandet
Barn mater ender ved en dam i Juelsminde om høsten
Bilde: Jesper Rais

Dag 5:  LEGOLAND® Billund Resort

Sjekk ut fra Saksild camping, og kjør mot LEGOLAND® Billund Resort. Sjekk inn på et av hotellene, og tilbring dagen i en av verdens mest berømte fornøyelsesparker. På denne måten avslutter dere ferien i samme stil som den startet.  

Familie ved Ninjago Portal i LEGOLAND®, Billund, Danmark

Bilde:LEGOLAND® Billund Resort

Mer inspirasjon til ferien

Children on a boat, Fregatten Jylland
Reiseforslag: Aarhusregionen for barnefamilier
Architectural building and restaurant Fjordenhus in Vejle, East Jutland
Opplev Trekantområdet
Kvinne står på en landevei på Endelave, Kystlandet, Danmark
Kystlandet
LEGOLAND Billund Resort in Denmark
Store og små opplevelser i Billund
Beach on Jutlands eastcoast near Aarhus
Attraksjoner i Aarhusregionen
Familie ved Hvide Sande
Reiseforslag for familier som elsker livet ved kysten